Jak/s čím si hraje vaše téměř 3 leté dítko?

hroznatko
2. čer 2011

Zdravím všechny. Zoufale volám o pomoc 🙂 nedávno se nám narodilo miminko a tak teď zažívám těžké chvíle se starší dcerkou. Nejde o žárlení, k miminku se chová krásně. Jde o to, že vždycky vyžadovala dost pozornosti, vlastně se mi zdá, že si dosud neumí hrát sama. Jenže já si taky neumím s ní hrát ☹ Chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti, s čím se tak vaše dítka zabaví, jak si hrají, jak si s nimi hrajete vy. Jsem asi dost nehrací maminka, nějak nemám fantazii, tak potřebuju nějakou inspiraci. Děkuji.

rozarka65
2. čer 2011

@hroznatko Ahojky!🙂 Bude mít dítka podobně od sebe...🙂 Taky nejsem moc hrací maminka,takže se malá vždycky těší,když je náhodou taťka doma,protože spolu dělají blbinky...🙂 Ale moje malá se umí zabavit i sama....teď si nejradši hraje na doktorku...nebo s panenkou - příprava na narození miminka...nebo spolu vaříme - zrovna včera vypadala kuchyň jako po výbuchu...No a až se narodí mimi,tak si myslím,že bude dost práce a když malou do všeho zapojím,tak nebude mít čas žárlit a ani se nudit...🙂 Já budu mít asi tu výhodu,že malá půjde od září do školky,kam se moc těší...jinak moje malá je vděčná za jakoukoli činnost,když ji děláme společně...🙂 Ať je to úklid, vaření, přesazovaní kytiček, čtení knížek nebo malování či tvoření....teď jsem ji i párkrát vzala na dramaťák, tak i básničky, různé dětské hry (kolo, kolo..., zajíček své jamce...) a nebo hraní s loutkami...🙂

usounek25
2. čer 2011

Plastelína, pastelky, kostka do které se vkládají různé tvary, autíčka, knížky. Záleží na tom co má tvoje dcerka ráda a co jí baví. Taky se nám osvědčilo přebrat hračky a nechat jen pár a zbytek uklidit do krabice pod postel. To máš vidět, jakou má radost, když je objeví, dokáže u té krabice sedět hodinu 🙂 . Anebo pokud je možnost vyrazit na zahradu nebo hřiště, miminko může spát v kočárku, starší si pohraje na písku nebo prolízačkách. No je to těžký, my zatím druhé mimi nemáme, takže pokud to jde tak se prckovi věnuju, ale je zvyklý, že když třeba vařím, tak si prostě hraje sám. Někdy mu i pustím pohádku na DVD, je mě jasný, že to není zrovna výchovný, ale jednou za čas si myslím, že to neuškodí a malej se dokonce naučil i některá slovíčka, která tam zaslechl 🙂 .