icon

Jak se vyrovnat s neustálým pláčem miminka?

23. led 2022

Ahoj holky,

jdu si pro radu nebo spíš uklidnění, že jste to mela některá stejně. Můj malej synáček, 8 týdnů, porad brečí. Fakt se najde málo času, kdy je v klidu, kolikrát usne na pět minut a řev je tu znovu. Večer chodí spát kolem sedmé, to tak půl hodiny řve, pak se probouzí před půlnocí a pak už každé dvě hodiny. Je plně kojen, přibírá 35gr denně. Ale... Nechce odbrkavat a hodně blinká. Tak nevim, zda se prejida a pak placený protože ho třeba bolí bříško. Ale fakt se ti nedá, kolikrát v noci naspim cca dvě hodiny. Prorve mi tak možná 3 hodiny denně, kolikrát nepomůže ani chování. Nebo pomůže, a byt ho pokládám sebeopatrneji, stejně se vzbudí a rve. Jsem z toho už na prášky, nejlíp spi v autosedačce, ale to je na prd. Beru to jako trest za to, ze s prvním synem mateřská byla opravdu dovolenou 🤣
Máte to někdo podobné?

Strana
z2
misuleon
25. led 2022

ahoj, muj syn zacal plakat cca od druheho týdne veku.. prdiky, spatne vyprazdnovani, rourka... plac neustaval, nespal, plakal, ja plakala... "neres to, dite place, drazdive dite, chce byt u tebe, ma hlad, boli ho brisko"...navsechny reci jsem alergicka! dite neplace jen tak! uz vubec ne tak male dite... neco mu je a rika to... podle dr to byly 3m koliky, vysadila jsem snad vsechny alergeny, tydny, nic..brecel i u me v naruci, v nositku, v kocarku... patrala jsem az jsem tady nasla radu na osteodynamiku... muj syn mel zablokovanou krční pater, bederni pater a panev... zacal se "lecit" ve 13ti tydnech... po prvni terapii prospal V KLIDU 3,5hodiny! do te doby spal max 30minut a pak 2hodiny plakal... mel 90%priznaku na kiss syndromu (spatne drzeni tela, špatně hybal jednou rukou, odmital mi jedno prso, neklidny, nespavy, bolesti bricha, na brisku vylozene plakal bolesti, neutisitelny plac, vytacel hlavu jednim smerem, nekdy jsem mela pocit, ze kdyz na nej saham nebo beru do naruce, vylozene me u toho nesnasi... bylo mu to neprijemne, mozna ho to az bolelo...) .. prosel si 7ti terapiemi a po kazde jsem do 2-3dnu videla zmenu k lepšímu, kontrolni terapii ma za mesic, v roce... vyvojove byl opozdeny, protoze nedokazal skrz blokaci delat pohyby, ktere ostatni deti bezne v jeho veku delaji, ale po kazde terapii se neskutecne zlepsil a vse dohnal! a ano, porad place, to je jasne, ale prvni 3m se neusmal... 3dny po prcni terapii se plac zmirnil tak na polovinu a on se zacal hybat a smat se! jasne, porad ho trapi prdiky (alergie z 90% nema, jen ma citlicehsi brisko, dcera na to trpela podobne, ale mene), ale uz to neni nonstop plac, ktery mi rve srdce a ma jen par duvodu-hlad, zizu, unavu, bolistku nebo ze nejde 💩...
nerikam, ze ma malej tohle, ale zkusila bych patrat i jinde nez jen v alergiich a tom, ze "to prejde"...pediatri toto neberou jako nemoc! ale deti jsou pak "opozdene" ve vyvoji, jsou poslany na vojtovku a ta jim nepomaha, naopak ublizuje... představa, ze mam zablokovanou pater a nekdo me nuti silou cviku si ji protahovat, je mi uplne zle... obrecela jsem, ze jsem ho (a i sebe) nechala trapit tak dlouho! ale jsem rada, ze jsem to patrani nevzdala a jsem stastna, ze jsem tady nasla odpoved a radu!
dezim pesti, at najde pricinu a pak i reseni, at jste oba spokojeni a v pohode ❤️🙏

sanyy22
25. led 2022

@misuleon a to jste se sama někam objednávala ?

autor
25. led 2022

@misuleon taky mě zajímá, jestli jste se nekm objednávala bez žádanky, protože tu mě naše doktorka jistě nedá. Taky pláče na bříšku, a misto, aby první zvedal hlavičku, tak už se otáčí na záda. Hlavu mu taky pořád na jednu stranu, už slehlou, to jsem se říkala taky, prý polohujte ho, ale to dělám už měsíc a nelepší se to. V noci naštěstí relativně spi, budí se tak třikrát. Ale přes den mi rve i v náručí

swan42
25. led 2022

@misuleon presne tak, nam max rekli, ze ma prelezely krk a jestli teda joooo chceme, tak vojtovka. Musela nosit i helmu- ma slehlou hlavu a posunuty ucho- tam nam rekli, ze jsme prisli pozde, ze uz se to nikdy nespraví. A pri zablokovany pateri by se nemelo ani ockovat- coz jsme nevedeli, takze encefalopaticka reakce jak hrom, krece, regrese ve vyvoji a doted neni doockovana.
90% deti s nelecenymi blokadami maji poruchy pozornosti a uceni...(podle statistiky jedineho neurochirurga, ktery se v cr kiss a kidd syndromem zabyva)
Nechapu, kdyz 5x kontrolujou kycle, proc ne aspon jednou pater...jinde ve svete bezna praxe, tady opet sto let za opicema...

sanyy22
25. led 2022

Mam fakt to stejné, syn mi každej den FAKT KAŽDEJ DEN kňoura, vzteká se, poplakava a vždy mi řekli že je jen uřvané mimino, a teď do toho mu lezou zuby tak myslím že mě každou chvíli odvezou nohama napřed. I kdybych se stavěla na hlavu tak se tady nic nezmění.

martinau5
25. led 2022

@swan42 naprosto souhlasím s kontrolou páteře. Mám kamarádku a její dcera má taky kiss syndrom. Má posunutých myslím, že 7 obratlů a to díky špatně vedenému porodu. Strašné…. Skoro rok s tím bojuje až teď našla někoho kdo ji a tím pomůže. Co jsem tak četla a pochopila, tak skoro každé druhé dítě ma kiss syndrom, jen záleží na intenzitě. Některé děti mají ,,jen” predikci hlavičky a některé děti už bloknuté obratle.

autor
25. led 2022

@sanyy22 to je strašný :(

swan42
25. led 2022

@martinau5 ano, je to tak. Takovych deti je mraky. Nechapu proc je to v cr porad brano jako sarlatanstvi a neni to uznana diagnoza. Takze to ani neproplaci pojistovny. Nas uz lecba stala majlant. Coz je samozrejme to nejmensi, hlavne, ze uz ji nic neboli... Ale prijit na to driv, tak jsem si usetrila rocni poporodni depresi i vetsinu tech penez 🤷

lazuli35
25. led 2022

Necetla jsem vse, ale u nas mala taky rvala a vyzadovala neustaly kontakt, jinak byl rev. Zdravotni problemy to myslim nebyly. Prostě taková byla, kdyz jsem ji vrzla do satku, spala i 4 hodiny v kuse. Vetsinou jsem vyrazila nekam ven, kolikrat i na obed s kamaradkami a prospala to. Cim byla vetsi, tim min tam spala. V kocarku taky rvala. Proste byla a je furt dost kontaktni. Na me az moc 😅 ale co uz, je moje a je takova ❤ nekdy jsem ji mela i takto doma v satku, treba kdyz nam asi 4 hodiny delali zaluzie v byte a cele to prospinkala ja chvilema sedela a treba hackovala, nebo uklizela, davala pradlo, vesela pradlo. Ale nemela jsem doma starsiho sourozence, no.

misuleon
25. led 2022

@sanyy22 ano dostala jsem tady tip na Protlapky. cz (nevim jak ted funguje, pak jsme presli jinam), je to placene, mudr to nema nic spolecneho, nas mudr k tomu byl dost skepticky, az bych rekla, ze neveril...

misuleon
25. led 2022

najdete si osteodynamiku (dost casto to delaji pro zviratka!) a ve vasem meste, mam 2 overene kontakty v praze, muzu dystak doporucit.. je to placene! nehradi pojišťovna... ale uprimne, za zkousku to stoji, v nejhorsim se vyhodi par stovek zbytecne, pokud to nebude blokace...
syn mel slezelou hlavu, absolutne ji neotocil na levou stranu, proto bojkotoval i kojeni...

misuleon
25. led 2022

@swan42 strasny, moc me to mrzi a stve... ale sestra zije v australii a tam treba vubec na zadne takove kontroly kycli apod nechodi.. podle me to doktori nechteji resit, neumi to poznat, je to vlastne druh rehabilitace, ale proste, kdyby to mamince rekli, ze neco takoveho existuje, ale ze to hold neni hrazene zp, at se rozhodne, zda vyhleda pomoc nebo ne... stacilo by to sdilet, aby o tom lidi vedeli... protoze pak opravdu muzou vznikat nehezke problemy... :(
v dnesnj dobe tech blokad muze byt opravdu hodne a vznikaji uz v brisku a muzou se tahnout dlouho... :(
presne tak-penize jsou to nejmensi, kdyz clovek vidi ten posun a ze se dite smeje... kazdy úsměv jsem obrecela, bylo to tak úžasné, ze se behem par dnu z udesneho placiciho uzlicku, stalo usmevave slunicko... a musim rict, ze me se tak strasne ulevilo psychicky, protoze uz jsem si rikala, ze me nesnasi, u me brecel snad nejvic, asi proste mu bylo neprijemne, jak jsem ho nosila... :(

autor
25. led 2022

@misuleon to je hrozny :(

misuleon
25. led 2022

https://www.mantera.cz/
tady chodime ted...

martinau5
25. led 2022

@swan42 moc mě to mrzí, jak musí některé děti trpět 😔 náš malý má naštěstí jen zatuhlý krk, ale i tak mě to stálo kojení. Jak začal být na um, tak de rozjeli další problémy s trávením, reflux, zácpa, koliky. Všechno na sebe navazuje.

autor
25. led 2022

@martinau5 můj se koji dobře. Ikdyz mu vždycky trvá první přisátí, pak už saje v klidu

autor
25. led 2022

@martinau5 proto mě přijde zbytečně dávat mu um

Strana
z2