Půlroční holčička má problém usnout, kde je chyba?

klarisa6
15. srp 2014

Ahojky maminky,
mám půlroční holčičku, kterou stále kojím, v poledne dostává zeleninovou kašičku, večer Nutrilonovou kašičku. Přes noc spinká dobře, jen se vzbudí na kojení a pak zase spinká. Zdá se mi ale, že velice málo spí přes den. Všimli si toho i příbuzní v rodině. Asi tak dohromady cca 20 minut dopoledne a 20 minut odpoledne. Hlavně si ale myslím, že má problém s usínáním. Občas usne u kojení. Ale převážně jí nakojím a ona je pak jako dračice, pak se otočí na bříško a blinká a blinká (takže se zase trochu vyprázdní) )a pak je protivná a řve a řve jako pavián. Je na ní někdy hodně vidět, jak si mne očička, jak by chtěla spinkat, ale že jí to prostě nejde usnout.. Kde je chyba? Co mám dělat? Poradíte?
Taky mě napadlo, jestli to nejsou zoubky. Ale to by přece jí trápilo i v noci? Ale to v noci ona spí dobře.
Předem děkuji za odpovědi 🙂

marecekavendulka
16. srp 2014

A použváš i přes den stejnou metodu k uspávání jako večer? zkusila bych to. a možná jí k dennímu spánku dáváš až příliš unavenou.zkus si s ní lehnout do postele,to by taky mohlo pomoci.

cutice
16. srp 2014

Našemu malému dáváme na usnuti plinku pres oblicej ale musíte u toho byt!! Aby se nezacla dusit a cumlat ji, prvni dcera ta se rovnou zachumlala do deky to jsem mela vetsi strach. Oni se tim jakoby zmolaji oblicej, jinak hodne pomáhá kdyz si snim lehnu do postele.

jannka15
16. srp 2014

Co zkusit šátek nebo ergo nositko?

radushka1
17. srp 2014

... ono mi malá též moc nespala, 2x - 3x denně po 30 minutách... až po roce se mi podařilo aby spala 1x denně a to je pak 40 min - 1,5 hod. Jak kdy, ony všechna dítka bohužel spací nejsou. Ale doporučuji manducu. Když byla nemocná a nemohla spinkat, uspávala jsem ji na balóně, šlo to krásně, ale ušila jsem si na sebe bič. Jak jsem byla ráda, když jsem ji to odnaučila 😀 ... ale i to zkusit můžeš 😀