Jak se zbavit plínky na polední spaní?

nikolaamiminko
5. led 2021

Dobrý den, prosím o radu zkušené matky 🤗 synovi za měsíc budou 3 roky. Bez plíny přes den je od 2 let, nehoda nebyla snad půl roku. Od začátku prosince zkoušíme nedávat plínu na polední spánek a dopadne to v 90% případů tak, že se počůrá 🤦‍♀️ Takže nedělám nic jiného, než že peru a převlíkám skoro všechno 😬 Syn chápe, že nemá čůrat do postele, myslím, že to pustí “ze spaní” 😬 a nevím co s tím. Jinak tedy po obědě spí cca hodinu a půl a vždycky se před spaním vyčůrá na nočník. Prostě už nevím jak na něj? Někdo radu?

martiniquest
5. led 2021

Trpelivost

leniczka23
5. led 2021

Prostě počkat. Syn měl takhle plenu až skoro do 4 na to spaní, Dr. S tím byla úplně pohodě, říkala že na to máj právo až do 5 let a až pak to řeší. Tu plinku bych mu dávala, protože pro jeho psychiku, že se opět počůral to je záhul, žák aby z toho neměl pak třeba nějaký blok. Tohle pocuravani že spaní je jasný důkaz že mocak není jeste připraven. Vždycky jsem to jednou za měsíc zkusila, když se počůral, zase tu plinku dostal az se jednou nepocural, tak jsme zkoušeli a ono totiž vyšlo. Vůbec když víš, že to chápe. Takhle bys trápila sebe i jeho. Na okolí se vybodni, kdyby měl někdo kecy. Držím palce.

nikolaamiminko
autor
5. led 2021

@leniczka23 Ja bych mu tu plinu rada nechala, ale ted nastoupil do skolky, a cca za 14 dni tam zacne i spavat (ja se vracim do prace - musim), a tam plenu mit nemuze...proto to tak resim a stresuju se ....

jakreb
5. led 2021

@nikolaamiminko No nič. Cakat kym dozrie k tomu dieta.

leniczka23
5. led 2021

@nikolaamiminko aha, tak to je blbý. Co ubrat pití? Dáváš ho vyčůrat před spánkem? Jako tohle nevymýšlím prostě. Pokud víš, že to chápe, ale počura se ve spánku, těžko to ovlivňis.

domza
5. led 2021

Neslo by se ve skolce domluvit, ze by mu na spaní plenku dali? U dcery ve skolce par děti má a problém to není. Lepší než řešit každý den pocurane povlečení

nikolaamiminko
autor
5. led 2021

@domza Zkusim se s nima domluvit, nastesti teda pani ucitelka je super, tak snad to pujde 🙏 ale okud ne, tak mam celkem problem 🥺

nikolaamiminko
autor
5. led 2021

@leniczka23 Jojo vycurat davam vzdycky a vzdycky se vycura, zkusim jeste ubrat piti, je pravda ze “chlasta” hodne 🙈

zelenaesmolda
5. led 2021

@nikolaamiminko
Tak se jim pocura.To uz je pak jejich problem ne?

nikolaamiminko
autor
5. led 2021

@zelenaesmolda No jako prijali ho a na nic se neptali 🤷‍♀️ Ale v podminkach maj ze dite ma byt bez plen. Jako problem to je jejich asi ale ja jsem takovej nervak ze uz si predstavuju ze ho kvuli tomu vyhodej 😬

jajulin
5. led 2021

@nikolaamiminko nebylo vy lepší dát ho do nějaké soukromé školky? Tam jsou k plenám shovívavější. My máme skvělou školku, super ucitelky, ale přes plenu prostě nejede vlak. Nebo spoléhat na to, že synovi to nějak sepne a ve školce se počůrávat nebude.

j.b.
5. led 2021

@nikolaamiminko mě se taky prostřední ve školce při spaní pocural nebylo to teda každý den ale často. A když už jsem se chtěla uč zeptat na plinu tak to navrhla ona. Ale paní uč super obě už starší takže zkušené. Zato teď co chodí nejmladší tak tam by to neprošlo, naštěstí ten se odplinkoval sám ve 2,7 letech.
Přeji hodně štěstí a normálně bych se na tu plenku zeptala, neřekla bych že každý den ale že se mu to stává. Dyk to taky pro něj bude veliká změna.

aurum4
5. led 2021

Syn doma kdyz spi, tak mu musim dat plenku, protoze se pocura a sam ji chce a kdyz je ve skolce, tak se tam nikdy pri spanku nepocural ... radu nemam, to je jenom muj postreh.

nikolaamiminko
autor
5. led 2021

@jajulin No to vite, ze bych ho nejradsi dala do soukrome skolky, ale ono je trochu rozdil platit 800 nebo 8000 😬🤷‍♀️

nikolaamiminko
autor
5. led 2021

@aurum4 Tak to by bylo super 😉 je pravda, ze oni se tam deti chovaj jinak nez doma. Syn uz byl predtim chvili v jeslich a tam jedl polivky - doma ne. Tam se sam svlikal - doma ne atd. atd.

codal
5. led 2021

@nikolaamiminko to se naučit nedá, musí k tomu dozrát. Přestat dávat plinu až když třeba týden vydrží bez počůrání, dřív to nemá smysl. Dcera byla odplenkovaná před druhým rokem, ale v poledne ji měla ještě ve třech letech a na noc až do třech a půl a vždycky plnou. Postupně začala mít dny, kdy byla suchá, bylo jich víc a víc až si sama řekla, že už plínu nepotřebuje. Od té doby bez problémů, nehody byly asi dvě.

jajulin
5. led 2021

@nikolaamiminko jo, tomu rozumím. Ale jinak úplně souhlasím s @aurum4 - děti se v školce většinou chovají úplně jinak než doma, v novém prostředí si vytvoří nové vzorce. Třeba se to bude týkat i toho čůrání 🙂 .

aurum4
5. led 2021

@nikolaamiminko treba to tak bude i u vas a ty budes z prcka mile prekvapena. Ja jsem ve skolce nerekla, ze cura do plinky. Proste se to zkusilo a vyslo to 🙂