Jak uspat dvouleté dítě?
Ahoj holky, poraďte prosím nějakou metodu, jak naučit dítě usínat samo a rychle.
Dokud syn spával v dětské postýlke, neměli jsme s usínáním žádný problém.Po večerním rituálu sem ho ulozila do postýlky v dětském pokoji, odešla a on bez problémů záhy usnul. Před 14 dni našel způsob jak z postýlky vylézt a od té doby, spaní v ní bojkotuje.Spi v dospelacke posteli v dětském pokoji, no odmítá usínat sám.Musime ležet v posteli s ním, no stejně usne za 1-1,5h a mezi tím dělá blbiny. Seda si, leze po mně, vylézá z postele a nosí si do ní hračky....
Když však z pokoje odejdu, tak začne brečet a protože již dosáhne na kliku od dveří, tak si je otevře a neustále z něj vychází.
Jak ho zase naučit usínat samotného, rychle a hlavně mu zabránit aby neopouštěl pokojík?
Díky za rady.
Take citim okolo druheho roku zmenu,uspavani nam fakt trva. Neni to ale o unave ani o tom v kolik dam spat,syn proste zacal jinak zpracovavat vjemy a vecer ma potrebu nad nimi premyslet,co si nejak "povidat". Az kdyz tuhle touhu uspokoji,usina. Dnes v pul desate. Mne to nevadi,i kdyz mate pravdu,cas na sebe smanzelem nemame. Cekam druhe a jsem vetsinou vecer uplne na odpis. Tuto cestu jsme si ale vybrali oba.

Mam dve holky, jedne tahne na rok a pul a druhe na tri a driv nez v 9 mi ted v lete neusnou. Zrovna dnes usly pred chvilkou a nic s tim nenadelam. Driv je davat spat nema smysl. Jakmile zacnou byt viditelne ospale, tak sup do postele, lehnu mezi ne, maji takove detske letiste, vezmu knizku, vystrcim prsa, mladsi se jeste koji, starsi taky obcas ochutna, prectu pohadku a do 10 min spi. Vstavaji mezi 6 a 7, starsi se budi tak 2x az 3x (zizen, curani), mladsi jen jednou na kojeni. Po obede jdou po 12 do postele a opakuje se to co vecer, spi vetsinou tak hodku a pul az dve a jeste si pak spolu i pul hodku hraji nez je dozene hlad a curani...