Jak uspat miminko bez dudlíku? Diskuze a tipy.
Ahoj holky,
naší malý je měsíc a stále odmítá dudlíka. Takže ji mám neustále u prsu, aby usnula (v kočárku usne v pohodě). První holka se najedla, dala jsem jí dudlíka a spala nebo koukala a v klidu si dudala v postýlce. Tohle je děs běs. Navíc má otočený režim, takže třeba od 20 hodin do 1 hodiny čumí a přes den spí. Když jí dám v noci po nakrmení do postýlky, tak samozřejmě řev. Vrátím ji zpátky ke mně do postele, aby nevzbudila celý barák, a je klid. Jenže pořád chce to prso, bez něj neusne. Říkám si, jestli to nedělám blbě, aby si nezvykla, že bude usínat jen u prsu a já si tak nenaběhla. Jak to děláte vy, kterým taky dítě odmítá dudlík?
A ještě mi holky řekněte, jak řešíte odříhnutí? Teď jsem ji zkusila jen přendat z postýlky do postele, nakojit po tmě (pro mě nadlidský úkon 😀 ), usnula u prsu, přendala jsem ji postýlky a snad bude spát dál. Jenže si neodříhla. Ani jsem ji teda nepřebalovala, ale při dalším probuzení ji budu muset přebalit.
Plinu vymen pred nakojenim. Pak ji dej to prso a až usne, chvilku ji podrz ve zvýšené poloze. Ideálně bys mela mit postylku nakloněnou 30 stupňů vůči vodorovné poloze (podkládali jsme rošt), pak odrihnuti není nutné. A kdyby ublinkavala, dej ji na bok.
@87pavlina prvni sem taky slozite odkladala, na nekolikrat, treba hodinu 🙄🤦🏼♀️ ted sem chytrejsi 😄 taky to neni stoprocentni, ale mam postylku bez bocnice k posteli, hnizdo - to po kojeni pristrcim a dam ji tam a pak cele hnizdo posunu do postylky 😅 prebaluju hned jak se vzbudi, mam nocni svetylko a jedno okno nezatazene.a kdyz blinka, dam ji odrihnout az se zas vzbudi, jinak ne, to bych ji vzbudila 🙈 a pry levy bok je lepsi kvuli tvaru zaludku na to blinkani. ale ja teda nesmim udelat ani zadnou otocku, musim ten pohyb uplne minimalizovat, abych ji nevzbudila 🙈
@rotkapchen Přebalování po tmě jsem s první zvládala, až když byla větší a věděla jsem, že nemá bobek 😀 Teď si to po tmě ještě fakt netroufnu 😀
@87pavlina ja vzdy poznala cichem 😉
No holky musím se pochválit. Dnešní noc byla na jedničku. Tři krmení a všechny jsem zvládla po tmě, malá usnula v pohodě, přendala jsem do postýlky a spaly jsme dál. Žádný čumákování 2 hodiny. Když jsem přebalovala, tak jsem si rozsvítila a po přebalení zase zhasla, nakojila a spánek. Takže světe div se, já se dneska vyspala 😀 S tím krkáním je to těžší no. Ona dost blinká. Takže jsem ji po nakojení dala krknout a pak zase dala k prsu, kde usnula. Když si nekrkne, tak se poblije, takže by pak měla pod sebou všechno mokrý a zase znovu kolotoč s výměnou věcí. Ale je teda taky těžký jí dávat krknout po tmě, když nevím, jestli to někde neteče 😀
@87pavlina víc takových nocí! ✊👍
Druhý dítě bez dudlika a na začátku usínala v obýváku sama,pak jsem ji jenom přesunula do postýlky a spala dál,někdy usnula u prsa a zase jsem ji v klidu přesunula do postýlky
První dítě s dudlikem - pohoda, druhé dítě bez dudliku a katastrofa, třetí nedonošený - začínali jsme s dudlikem ve dvou měsících kdy už jsme úspěšně zvládli kojení a i když ho prvně nechtěl tak jsem mu ho neustále dávala 🙈 naučil se a pohoda. Dudlík je pro maminky urvanych miminek dar 🤣
U prsu, v nosítku nebo v kočárku, doteď jinak neusne (15 měsíců), já s tím problém nemám, užívám si to tulení.
Bohuzel jen prso, dudlik nikdy neprijala. Na roce a pul jsem odstavila a usinani bylo ocistec🙈
Dcera byla dudlíkova, syn ne. A ne, není to, že jsem si je naučila. Prostě něco vyžadovaly ty děti. Dcera třeba u prsa neusnula, usínala v náručí a s dudlíkem. Syn usínal u prsa, takže jsem se postupně smířila s tím, že ho mám v posteli, bylo to nejlehčí. Oba usínali přes den jedině v kočárku, to doma nefungoval ani dudlík, ani prso.
Všechno postupně zmizelo.
Koukám, že se mám na co těšit. Poraďte mi, jak se vyhnout tomu, aby si ze mě neudělala chodící dudlík? Třeba včera jsem ji šla večer uspat (do ložnice, aby byla tma a klid), no strávila jsem tam 2 hodiny, protože jak jsem odešla, tak řev. Tohle jako nedám spíš psychicky, protože tam s ní nechci trávit sama večer co večer. Co nestihnu přes den, tak večer neudělám. No a taky si chci v klidu večer sednout s manželem a popovídat si, protože ho celý den nevidím. Takže potřebuju cokoli, co by pomohlo. Nějaký kolotoč nad postýlku nebo podobný věci vám nepomohly? Dát ji po nakojení do postýlky a odejít mi přijde krutý. Je ještě malá na to, abych ji nechala vybrečet a navíc by budila tu druhou. Takže nevím, co dělat, ale chci dělat něco dřív, než bude pozdě a já budu její otrok. Zní to sice blbě, ale je to tak.
@87pavlina To si sedne, vždyť je to pořád novorozeňátko. 😉 Tak si ji vezmi do obýváku kde budete i s manželem, může spát na gauči, vy koukat na film, a po dalším kojení se až přesunout do ložnice... s měsíčním miminkem nejde očekávat volné večery. My jsme to takhle mívali... nebo jsem uspala v kočárku a spal v něm do půlnoci a pak přesun s kojením do ložnice.
@zekrt Já se právě bojím, že si ji takhle naučím a už si to pak nesedne. Navíc jsem jí teda chtěla udělat už nějaký režim, aby šla po koupání spát do ložnice a ne být v obýváku. Ale asi to jinak nepůjde, než si ji v tom obýváku nechat. Pak je spíš horší ten přesun, to se mi většinou vzbudí, když spí. No a když ji vzbudím sama a přesunu do ložnice, tak se obávám, že nastane uspávání znovu ve stylu jako teď. Ten kočár jsem už taky zvažovala, tam spí hezky.

Není přímo má zkušenost, my dudlík máme, ale kamarádky chlapeček dudlík nemá, usíná u prsa, v nosítku či na míči