Jak uspáváte děti večer a přes den?

nugetka20
25. říj 2016

Prosím o tipy, jak uspáváte svoje prcky? Prosím vždy s údajem o věku dítěte.

A ještě jedna otázka - do kdy zavinovat?

Ještě minulý týden jsem zavinovala, syn (4m) spal hezky po 3-4. hodinových blocích. Od minulého týdne jsme vzhůru co hodinu. Vyzkoušela jsem snad vše (zavinout pevně, málo, peřina, dát na polštář, spací pytel....) Nic nezabírá. Pokud neusne u prsa, tak je problém. Přes den jedině pevně zavinout (jakmile začne šermovat rukama, je konec, začne řičet), houpat postýlkou a syčet...usne do několika minut, spí hodinku.

Večer usínal u prsa, včera večer to neklaplo a řval až do 10. večer, chlap ho ukolíbal. Jak dlouho ale uspávat v zavince? A jak pokračovat? On se hrozně rychle vytočí a pak nevidí, neslyší, jen hystericky řičí (to už skutečně není pláč, to je amok) .... :( Přeci nemůžu v budoucnu ročního kluka uspávat jako vánočku? Prosím o tipy. Děkuju.

izz76
25. říj 2016

Starší dceru jsem uspávala u kojení,nebo v kočárku. Mladší u kojení,v kočáru,jednu dobu nošením,teď jsou jí dva a pořád ještě občas usíná u kojení. Nikdy jsem nezavinovala,neměly to rády,ale kdyby měly,zavinovala bych klidně v i v roce,děti ze všeho vyrostou 😉

oliverka28
25. říj 2016

Syn tři měsíce,usíná jedině u vysavače. Zavinovačka u nás neprošla vůbec,nechtěl v ní být.

adypro
25. říj 2016

Já jsem prvorozenou zavinovala skoro do roka, spíš už jen tak symbolicky do dečky, pak se stejně vždy vymotala, ale na usnutí to pomohlo...
Ohledně uspávání bych taky potřebovala rady. Starší teda už je v pohodě, ta už dlouho usíná v postýlce po čtení pohádky sama. Ale vše budu řešit znovu i mimina a nějak jsem vše zapomněla...

oliverek29
25. říj 2016

Dobry den mi mame tři měsice a tři tydny nezavinujem už od prvniho měsice mame pytel na spani .A do třech měsicu spal i pět hodin a po třetim měsici se budime každu hodinu ale cucne si parkrat a usne ale pravidelne každu noc nespi hodinu .Ale jinač většinu usne u prsa a třeba tomu vašemu se nechce spat proto plače a nebo jsou to zuby

katievee
26. říj 2016

Ahoj, mám 5 měsíční. Cca od měsíce jsem už nezavinovala, nelíbilo se mu to, tím spis neusnul. Usíná si sam v postylce, oblozim ho z každé strany plysakem, dudlik do pusy a látkovou plinu do ruky. S tou se chvíli smrdla a za chvilku je tuhej. Pres den spí 4x-5x po hodině az 2,5 , večer kolem 7 většinou koupu, pak najíst a spát. Vytuhne kolem 8-9, spí většinou do 4-5 do rána, pak mliko a prebalit a spí ještě tak 2 hodky. Pres den si s nim hodně hraju, děláme kraviny a pase koníčky, tak se asi hodně unaví. Jinak tedy nekojim, a proto me napadlo, jestli to vaše mimco třeba nemá hlad? To ze mliko teče, ještě neznamená, ze se z nej naji.

nugetka20
autor
26. říj 2016

@katievee Když přes den spí 4-11 hodin.....kolik hodin denně kouká? 🙂
To kojení a UM je právě rozdíl. UM je pro prcka těžší na trávení, trvá dýl, než má malý hlad. Hodně mamin v okolí mi to říká - pokud na noc prcek dostane kaši, nebo UM, tak chrní. Pokud je ale kojený, tak tohle mlíko je mnohem rychlejc strávený (2-3) hodiny a proto se prcek budí i v noci. Spíš mi jde o to, jak uspávají jiné maminky.

kika_21
26. říj 2016

@nugetka20 5eš jen to, co je aktuální-mám dětí více-usínaly večer u kojení, při přenášení se někdy probudily, víceméně ale byly napůl spící. Přes den to samé-dopol. venku ukolébán procházkou-brečel-li jako kojenec, kojila jsem i venku-převážně v lese-nebo měl-li potřebu klidně v šátku v nákup. centru-tam jsem byla jen v případě nutnosti a krátce.kolem 1 roku spával už jen jednou každý z nich, takže kolem 11.hodiny, většinou potom oběd až po spaní-večer kolem 19. hodiny.Přizpůsobeno aktuálnímu provozu.Třeba vyzvedávání starších apod.Ještě dnes je kojený-byly mu 3 roky-pouze ale ráno. Večer koupel, postýlka, pohádka z knížky a odcházím.V případě nutnosti pochovám, krátce navštěvuji-když se bojí, vykřikuje ze spaní, jsem schopna ho dát i tam , kde zrovna jsem, ale pak ho přeneseme zpět do jeho postýlky. 😀 Co bude, to bude, teď je tohle-jinak 16-letá dcera nechce zavinovačku 😀 , usne i ve stoje a ráno ji vytahujeme heverem.Když děti vymrzovaly večer-a dovedly to už pochopit, byl na to táta super-neřeší nic do hloubky, nediskutuje , ví, co chce-na rozdíl od maminky, která řeší, nemá-li snad dítě nádor nebo pneumokoka, když ho bolí hlava, či něco ještě horšího. On řekne spi, zítra Tě bolet nebude.Prostě řeší jen to, co je teď problém.

mysicka_lb
26. říj 2016

Syna jsem až do 27 m uspávala u prsa, jinak prostě neusnul. Spal od malička se mnou ve velké posteli,. Pak jsem už chtěla s kojením přestat, tak jsem zkoušela všechno možné i nemožné. Uspávala jsem ho na své hrudi (poslouchal srdíčko), měla jsem ho položeného v klíně a zpívala mu, někdy usnul u pohádky v TV. Ale obecně jsme s tím strašně válčili. Teď si už zvykl usínat na bříšku plyšákovi, má ho jako polštářek. Lehnu si do postele, dělám, jako že jdu spát, nechám ho, ať si dojezdí s auty apod. a pak přijde sám, že už chce spinkat, lehne si a usne. Kdybych ho honila do postele např. vždy v 8.00, nemělo by to smysl, uspávalo by se třeba do půlnoci. Takhle to nechám na něm. Někdy mu, když ještě nechce spát, předčítám svoji knížku🙂. Je mu 2,5 roku.

katievee
26. říj 2016

@nugetka20 ze by vcase, kdy nespí? :D a nevím, kde jsi přišla na to, ze spí 11 hodin ;) když vydrží spát 2,5 hodky, tak je logicky ze pak spí kratší dobu ;) takže 11 hodin to určite není 🙂 "a spis mi jde o to, jak uspavaji jiné maminky" jaké jiné? A já jsem co, tatinek? :D Tak sorry za názor ;) Já mužů byt rada za to, jak mám dokonalý a spavy dítě a ze jak jantar s nim nemusím chodit po byte a uspavat ho v naruci nebo mu u postylky zpívat nebo s nim houpat a další věci :P 🙂 Akorát budete pak otrokem svých rozmatlenych deti 🙂 tím samozřejmě nechci říct, ze takový věci nedělám, ale určité ho tak neuspavam. Máme doma jiný vymoženosti na zabavení mimca a docela si vystačí i sam s rucickama a s hrkatkama atd. Tak se jednou ještě omlouvam za to, ze jsem vůbec reagovala když nejsem "jiná maminka" :D

katievee
26. říj 2016

Chtěla jsi názor, tak jsem ti napsala, jak to dělám já/my 🙂

katievee
26. říj 2016

Teda tip, pardon

nugetka20
autor
26. říj 2016

@katievee Nemyslím si, že by ses musela hned urážet :( Neříkám, že někdo to dělá dobře, nebo blbě. Tím "jiné maminky" bylo myšleno, že jiná maminka, než já. Ne, že ostatní jsou pitomci, proboha.

JInak ano, máš pravdu, můžeš být ráda za hodné a spavé dítě ..... nezbývá, než ti závidět. Není to tak dávno, co jsem taky v noci hodiny drndala a uspávala neutišitelné dítě. Bohužel mi žádné tišší v porodnici nedali :D

@mysicka_lb děkuju za příspěvek. Třeba nás to taky tak čeká, bůh ví co bude za 2 roky.

katievee
26. říj 2016

@nugetka20 vsak já se neurazim :D Tak jsme si to vyjasnili :D 🙂 Ale první dny-tydny jsem mela podobný problem, malej dost brecel, často se budil, usinal mi jen u prsa.... Všichni okolo mi říkali at mu dam UM, ze ma hlad. A je ze ne,ne,ne ze mliko mám, ze hlad mít nemůže... No a pak me jednoho krasnyho dne "ruply nervy", (pac jsem ho mela i hodinu a pul u prsa, kdy napůl spal a napůl brecel a já už na to neměla nervy ani funkční bradavky:D) a dala jsem mu Sunar a od te doby mám takto " vzorné" mimco. Opravdu mel hlad a já kráva ho pomalu trápila hlady. Mliko teklo a malý přibýval, ale to za cenu ze jsem cely den jen seděla a kojila. No hrůza... Takže ze začátku jsme taky bojovali a ono i chvilku trvá, nez se maminka s mimcem zzijou. Ted když breci, přesně vim co mu je nebo potřebuje. To se každá máma naučí 🙂 Když jsem se to naučila já, tak všechny 🙂

mysicka_lb
26. říj 2016

@nugetka20 No, povím ti, do určitého věku bylo to uspávání u prsa super. Ale postupně se to změnilo v peklo.... Tak ti moc přeju, aby tě zrovna tohle nečekalo.

nugetka20
autor
27. říj 2016

@katievee Já právě teď taky řeším, jak to s ním skloubit. Dřív jsem krmila cca po 1,5-2 hodinách. Za cenu, že malej křičel, moc nespal, dlouho usínal, byl to očistec jak ve dne, tak v noci. To ale spinkal po 4 hodinách, pak teda třeba hodina a půl usínačka v ruce....ale šlo to.
Teď od posledního růstovýho spurtu se mladej dožaduje prsa po hodině. Přisuzuju to tomu, že se začal otáčet na břicho, spoustu toho vyblinká (na zádech ho moc neudržím). Takže je fakt, že poslední měsíc jen krmim a krmim. Jak neni prso po hodině, tak křičí. Začal ale spát přes den, dohromady tak 4-5 hodinek.... ale v noci se budí po 2 hodinách, párkrát cůcne a zase spí. Začínám mít pocit, že opravdu začíná u prsa uspávat. Během dne spí hodinu, vzbudí se, začne křičet - cůcne a usne na další.

Takže zřejmě opravdu budu muset začít uspávat jinak - což bez dudlu půjde asi dost blbě.

ivpad
27. říj 2016

Ahojda, i já mám doma problém s uspáváním. Uspávali jsme kojením a pak do postýlky když se teda neprobudil tím jak jsme ho přenášeli. Pak jsme to chtěli jinak, tak uspával manžel tím že ho uhoupal. Jenže teď jsme se vrátili z dovolené a vše je zase při starém - prso, jinak řev. Takže Ti asi moc neporadím, ale určitě Ti poděkuju za vytvoření této diskuze a budu doufat, že někdo poradí.

nugetka20
autor
27. říj 2016

@ivpad A jak často kojíš?

ivpad
27. říj 2016

Já kojím jak si malý řekne a to je vážně různý. Většinou co 3h. Někdy častěji někdy míň.