Nespí a nespí v noci. Máte zkušenost či radu?

strasidelko
12. led 2020

Ahojky všem. Máme mimco dva měsíce a týden a nechce skoro vůbec spát.

Před dvěma týdny spinkala do tři ráno od devíti večer a teď vůbec.

Na noc musíme zavinovat a uhoupat do spánku jinak neusne vůbec. Dáváme spát kolem 9 večer a vzbudí se ve 12. Dáme mlicko a pak už spí tak hodinku dvě a pak už jen houpu a houpu aby alespoň maličko byla v polospanku. Jakmile přestanu je okamžitě vzhůru.

Už nevím co a tím. Denně spím tak tři až čtyři hodiny. Je to unavujici. Přes den usne jen b nositku takže nejde abych se s ni natahla přes den.

Je i s nama v postýlce, aby nebyla sama ale nic nepomáhá.

Je hidne ubrecena. Nic na její pláče nezabírá krom nosítka. Bříško ani Reflux nemá.

Nevíte nebo nemáte někdo zkušenost či radu? Člověk jak je unavený tak už hledá na netu zda není něco na spaní pro takové prcky, ale zřejmě bohužel. Je to náročné

kata267
12. led 2020

@strasidelko vim ze tohle asi slyset nechces ale vitej v rodicovstvi 😀 bohuzel nektery deti proste spi blbe I kdyz zkousis vsechno mozny, ja mam deti 3,5 a 2 roky a rozhodne nespi celou noc ani ted, nastesti.teda aspon uz nemusim nosit ale stejne vstavam kazdou noc nekolikrat, k te mladsi treba I 10x a pak rano hura do skolky a do prace 🙈😀

puhelin
12. led 2020

Dame mlicko znamena, ze ma umele?

strasidelko
autor
12. led 2020

@puhelin ano umele.

kata267
12. led 2020

@strasidelko jo a jestli spi v nositku nebo v zavinovavce tak ji to doprej, ja jsem zavinovala snad do pul roku jinak vubec nespaly, a s nositkem muzes "spat" treba v polosedu v posteli kdyz mala zabere, jako nic moc odpocinek ale aspon nemusis stat na nohach

strasidelko
autor
12. led 2020

@kata267 no tak to je taky mazec teda.
Já zkoušela dnad vde v noci. Dokonce si jinvnposteli beru na hrudník ale ani to nepomůže. Začne se tam šmrdlat a nespí.
Bohužel v noci mi nemá kdo pomoct. Jen o víkendu trochu přítel. Jinak jedu nonstop a je tak mazec teda.

strasidelko
autor
12. led 2020

@kata267 no já ji zavinuji každý den, ale od té půlnoci nespí ani v ni. Nevím už co ný chtěla. Nosím každý den jinak bych nevydržela psychicky poslouchat ten pláč. Takže je pořad se mnou v kontaktu. V noci po půlnoci ji mám v posteli ale nic nepomůže.

kata267
12. led 2020

@strasidelko a pres den taky nespi nebo spi lip?
A co hojdavak?

strasidelko
autor
12. led 2020

@kata267 spí jen v nositku takže přes den spí. Hacku nemáme v malém bytě kam dat

jjasmina
12. led 2020

@strasidelko Jedna paní tu kdysi psala, že jí taky nespalo miminko a že vyměnila mléko za jiné a že to pomohlo. Prej se umělé traví trochu jinak než mateřske, tak je potřeba odzkoušet. Ale hold každé miminko je jiné no

cell
12. led 2020

No nepotěším, ale zažila jsem to 2x. Starší syn byl nespavec, ale výhoda bylo, že byl jen jeden, takže vřele doporučuji, jak ve dnes usne, jsi spát taky. Ovšem mladší dcera to dovedla k dokonalosti, asi 3 měsíce kuse se budila á 25 min. Tohle období si naštěstí moc nepamatuju, jela jsem na autopilota. Usínala až nad ránem a to se budil ten starší. Jednu chvíli jsem je podezírala, že se na mě domlouvají. Bylo to nejhorší období v mém životě. Myslela jsem, že nepřežiju. Nakonec ano 😀. A dokonce v odstupu několik let se tomu dokážu i zasmát. Hodně sil!!

karla2015
12. led 2020

a v kocarku usne? mladsi sem takhle uspavala pres den doma a jeste me napada bily sum, kdyz holky nemohly zabrt, tohle je zklidnilo a usnuly.

eithelwing
12. led 2020

A nespí nebo i brečí? Může to být jen nějaké období... Je to blbé, ale bývá to tak. Dcera měla v 8 měsících období, kdy se snažila po půlnoci zrušit zbytek spánku. A tak jsem seděla u postýlky, držela za ruku a čekala hodinu, dvě, aby usnula. A zase to vyšumělo po čase.
Zkuste ten bílý šum. U nás trochu pomáhal. Samozřejmě pomáhal i dudlík, ale ten taky může z pusinky padat a celou noc ho jen strkáte zpět.
Možná ani o společné spaní nestojí, dcera by na mě nikdy neusnula, ani teď k tomu netíhne, potřebuje svůj prostor.
Jinak u nás se přes den spalo jen v kočárku. Jedoucím a bez mluvení. Jakmile jsem zastavila, bylo po spánku. 🙂 A taky to přešlo, nedělám to dodnes. 🙂

strasidelko
autor
12. led 2020

@eithelwing oba prave brečí pokud ji nenosím. Dokáže být po jídle hidna skoro hodinu, ale pak začne fňukat a to vede až k hysterickymh pláči pokud si ji nevezmu do nosítka.
V noci opravdu vydrží jen první tři hodiny a pak vůbec nechápu jestli to je fakt mlickem. Poprvé nám konečně sedl sunar. Kaka pravidelně. Predtim Nutrilon a beba jinucpavalj.

eithelwing
12. led 2020

@strasidelko Hm, jestli je to um, to neporadím, kojila jsem, nemám vůbec zkušenost. Je pořád dost malinká... Možná to chce jen čas.
A dudlík dáváte? Ne, že bych ho chtěla doporučit, ale nás nakonec spasil. Dudlík a zavinovani. Malá nespala ani v náručí bez zavinky.
Ale zase za rok, dva budete řešit, jak se zbavit dudliku. 🤦😀

katkadoskova
12. led 2020

Ahoj měla jsem též dceru co vůbec nespala. Trochu nám pomohl šumivy medvidek. Ten zvuk ji uspal. Jinak čas :/ teď už je to lepší, ale velký Spáč není.

tulikiss
12. led 2020

hele mozna to nepomuze, ale dcera tohle mela asi od 2 tydne, proste celou noc na rukach a sotva usnula, hned se budila a rvala. jednou jsem ji nahodou v noci ulozila na brisko ze uz fakt nevim proc nechce spat, ona si polozila hlavicku a spala jako drevo. od te doby spavala jen na brisku. vlastne do dnes(6let) spi vetsinou na brichu. tak zkus...

pajax6
12. led 2020

vysavač nebo fén...tak dvacet minut a byl dvě hodiny klidný spánek...v tom období jsem usnula i s fenem v ruce...:D neboj časem to přejde..

kristyn.g
13. led 2020

Stáhni si do mobilu aplikaci uspávání miminka a zkousej. Můj syn trpěl bolesti bříška. Ji tedy nic nebolí? A jestli ti můžu poradit aby sis líp odpocinula zapoj muže. Jdi si lehnout dřív třeba v 8 a mléko a uspávání nech na muži. Nebo když přijde z práce tak si běž lehnout. Můj muž tak to funguje. A když má volno tak k němu vstává rano a já se dospim. Jestli nebrečí tak nenos. jestli nemá režim tak bych zkusila si s ní hrát unavit a dát spát třeba za hodinu za dvě. My jsme to dělali tak, že jsme pevně zavinuly uhoupaly daly do postýlky. Když začal plakat tak zvedli ukonejsilii a zase vrátili. Zhruba od těch čtyřech měsíců už uměl usínat sám večer. Myslím že ve třech měsících se to začalo lámat. Jinak jsem zjistila že mají rádi pohyb nahoru a dolů. Tak třeba jemne hopsat na posteli třeba usne

kristyn.g
13. led 2020

Na spaní je prý homeopatikum viburcol ale nevím od kdy se může dávat

strasidelko
autor
22. únor 2020

@cell a jak dlouho tohle období trvalo? Já jsem bezradná. Jsme v začarovaném kruhu. Uspím ji v zavinovačce ale ta hodinu se vzbudí a je vidět ze ji štve ze je svázána , ale když to má je povolené tak se z toho hned vykope a budí ji ručičky a bez zavinovačky neusne vůbec. Denně spím cca tři až čtyři hodiny a to ne v kuse. Šílený jsem hrozné unavená. Nemá mi kdo pomoct.

kuttu
22. únor 2020

@strasidelko vitej v rodičovství...u nas se soani zlepšilo az v roce a půl ale vstavame v 5 hodin ráno...taky jsem myslela,ze to nedam a žiju...bude líp

strasidelko
autor
22. únor 2020

@kuttu ona pořad strašně řve je to úplně šílený ze mám nervy ze bych utekla nebo ji něčím prastila. Samozřejmě ze to nikdy neudělám ale je to tak mazec ze silenost.
Přes den taky skoro nespí. Pořad chce nosit jinak řve. Říkám si jestli to není adhd nebo fakt už jen vymyslim autobusy jak jsem z toho na nervy.

kuttu
23. únor 2020

@strasidelko Věřím,ze je to hrozné,u nas se to zlepsovalo,jak se zacala hybat,hodne maly pomohlo spaní v hnízdě...pak byl mazec ještě zuby...a zed ťuk ťuk ma klidnejsi obdobi,kdy spi celou noc,nebo je 1 x vzhuru..mme mala soala jen v kočáře,jezdila jsem s ni pořád venku jak blbec po vesnici sem a tam a byla na nervy...hlavně,jak jsi unavena,vystresovaná,tak to z tebe malá cítí a je podrážděná taky...v tomhke obdobi jsem prostě spala s ní...ted spi sama v pokoji a v postýlce

travnulee
23. únor 2020

@strasidelko tak mě napadá zkusit si zajít na rehabilitaci, četla jsem, že tohle můžou dělat děti, co mají po porodu nějak blokle svaly, říká se tomu myslím, kiss syndrom. Jinak co bych zkusila ,nechat mimi spát na hrudi, nechat třeba i dudat prso,přesto, že nekojis. My si takhle dali matrace na zem, aby mi nesletel z postele a spali jsme tak občas oba.

holka_zelenooka
23. únor 2020

Doporucuju knihu Mateřství a setkání ženy s jejím stínem. Popisuje, jak jsou na nás miminka napojená a cítí a ukazují věci, které si myslíme, ze s nimi nesouvisí. Já si průběžně od porodu zpracovávala věci, co mě tížily, hlavně stresy z porodu a po porodu (měli jsme to dramatické), a vždycky když jsem uvolnila nějaké emoce, spaní se zlepšilo. Omlouvám se, takové rady můźou někomu přijít mimo. Ale jestli jsi v neklidu, nervu, emocích, a ještě potlačených, miminko to může hodně nervovat. Zkus jako první pomoc miminku popsat, jak mas starost, aby spalo, že tě trápí, že pláče, že bys mu chtěla být dobrou maminkou...pokud ucítís, ze na to reaguje, třeba je to pro vás cesta. Zkus na něj mluvit, jako by ti úplně rozumělo....