icon

Jak vypadá váš běžný den na mateřské?

magdanaty
5. led 2017

Ahoj holky, ženy, matky...🙂
Mám dvouměsíční holčičku a někdy mám dojem, že nestíhám vůbec nic a někdy zas, že je to všechno celkem v pohodě. Nějaký pořádný režim jak vše zvládnout si teprve zajíždíme, tak by mě zajímalo, jak zvládáte děti a domácnost vy? Jak vypadá takový váš běžný den? Kolik toho stihnete? Kolik máte času na sebe? Co má na starosti váš partner/manžel?

pt1981
5. led 2017

Ahoj, ja uz mam teda starsi holcicku. Kdyz byla miminko, pres den mi vubec nespala, ale noci krasne cele. Pres den jsem teda delala uplne vse s ni. Uklid, vareni, peceni... Kazdy den dopo na nakup a odpo na prochazku. Zvladala jsem vse a s usmevem. Ale ted? Daleko horsi! Dopo jdem nakoupit, neco posontam a uvarim ( obden ). Po odpo spani jdem ven. Vecer to tu vypada silene a rano vse nanovo. Manzel se vraciva cca 18-19h, takze jedina pomoc jem ze rano odnasi smeti k popelnici... ☹ Cas na sebe 0.

karol96x
5. led 2017

ahoj já mám 4 a půl měsíční holčičku 🙂 a náš den vypada asi takto
budíček je tak cca v 8 hodin pak ji přebalím a převléknu udělám jí mléko a dám jí najíst po jídle ji dám na hraci dečku a ona si hraje s chrastítkama atd já se mezitím nasnídám a převléknu a hygienu udělám , pak si začne mudlat očička cca po 1hod tak ji dám spinkat a ona si dá krátkého šlofíka .
Mezitím co malá spinká uklidím a připravím věci na svačinu ( přesnídávku nebo jí dělám ovesnou kaši) a oběd pro nás i malou když se probudí přebalim jí a dám ji najíst ( svačina vycházi tak na 11 ) pak se třeba mazlime nebo si s ní hraji pak ji třeba na chvíli položím do lehátka a pustim jí tam nějaké pohádky mezitím dodělávám obědy
pak většinou chce ještě spát tak ji dám spát , já mezi tim douklidím kuchyň a jdu se podívat na email a něco po internetu počtu . pak se najím a mezitím se probudi malá přebalím a pak ji pomalu ohřívám oběd a pak jí dám najíst ( to je cca 13 hod ). většinou po obědě chodíme ven když počasí dovolí tam jsme docela dlouho protože v kočárku spi dlouho vrátíme se kolem 4 až půl 5 většinou ještě v kočárku spinká pak přijde domů tatinek a ona se probudí tak si ji převezme tatínek svlékne ji přebalí a já připravím svačinku dáme malé najíst a pak je s námi v obýváku zase buď si hraje nebo si s ní povídáme atd pak ještě před večeří ji dáme na chvíli spát pak se probudí tak jí vykoupeme ( v cca 19hod) dáme napapat a dáme spát a spíme až do rána 🙂 ( není to tak samozřejmě každý den zaleží jaké má spinkaní ale většinou jí to vše vychází stejně má takový už režim ) 🙂

kamino
5. led 2017

@karol96x ??????? Kde se prodavaji takovi roboti ????? 🙂 🙂 🙂 🙂 tak to je naprosta pohoda 🙂 🙂 u nas se vzdy hodinu uspavalo v naruci, kojilo kazde dve hodiny i v noci do dvou let 🙂 🙂 gratuluji ! 🙂

karol96x
5. led 2017

děkuji 🙂 taky celé těhotenství jsem se připravovala na vstávání atd a ono nic už od narození . První týden vstávala jen jednou za noc .
Taky nevíme po kom je takové zlatíčko :D 🙂

kamino
5. led 2017

@karol96x to.je fakt.dite snu.. my jsme oba spavi a dite.mame akcniho nespavce... 🙂 tak uz chapu vyraz materska dovolena 🙂 Prcek.byl.hodny prvnich 14 dni,.pak zacaly koliky, zvykl.si na noseni a.neustalou pozornost a.bylo vymalovano.. do snad 10 mesicu usinal u vysavace v kocare, kterym jsem jezdila pres psi hracky ( uz byl na noseni.tezky.) masakr 🙂

karol96x
5. led 2017

@kamino ty jo :O ta kolika je zlo no :/

duck09
5. led 2017

Nechci děsit, nebo vypadat za chytrou, ale rychlé strohé odpovědi - domácnost a děti jakž takž - děti chodí čisté, umyté, dostanou najíst (nejí to, ale jejich problém), plíseň doma nemáme, ale naklizeno taky ne. Mám pocit, že nestíhám nic. Čas na sebe žádnej. Komepnzuju to sladkým a kynu kilo za kilem. Poslední dobou jen uklízím, ale není to vidět a každý večer to v bytě vypadá jak když tam vybuchne bomba. S manželem na sebe moc čas nemáme, a když, tak určitě jen na to něco rychle pořešit. Někdy to trvá několik dní, než si s manželem pořádně něco řekneme 🙂 ale asi tu bude spousta mamin mě opačných - vše pohoda, jazz, nohy nahoře, úsměv od ucha k uchu, vše hotovo, naklizeno, napečeno, navařeno ... Asi si ten čas neumím zorganizovat.

kamino
5. led 2017

@karol96x pak uz to byl zlozvyk 🙂 navic nezravec a zavislak na prsu.. tu malou sklenicku 120g jsem do.nej nacpala celou najednou az v roce.. nebudu spamovat, uzivej si to a vaz 🙂 🙂

lucinkaxxx
6. led 2017

@karol96x ty jo,me zarazilo,ze malicke davas uz ve 4 mesicich ovesnou kasi,presnidavku a obed. Ale jinak zlaticko no. Meli jsme to taky podobne,taky zhruba stejny rezim ;)

kika_21
6. led 2017

@duck09 Tady není prosím naklizeno, napečeno jen občas. Od ucha k uchu taky obvykle ne, ale občas se pořádně zasmějeme. Třeba když si dcery ťukají na hlavu, jak to ,,výborně" umím s počítačem. Také když jsme přijeli autobusem , ten nás vypustil 5 km od chalupy, batohy, igelitky s nákupem a malý si vymyslel, že bude v zamrzlém rybníku lovit ryby. Našel si pěkně zahnutý klacek. My ty igelitky, já prut na ryby-aby s ním nešťáral u každého kamene-byla zima a rybník ještě daleko. A vidíme v dálce lidi. Začala jsem, že tedy vypadáme...A dcera-16 let ,,No jóó, vypadáme jako houmlesáááci"-já že asi jo, kór s tím prutem-vypadal jako nástroj do popelnice. Ač jsem tolerantní k lidskému neštěstí, musela jsem se otočit, měla jsem záchvat smíchu i s těžkým batohem a taškami. Aby mě ti lidé neviděli, jak se směju.Asi mi stačí málo.Ty ryby nebyly doma, nebo chudinky totálně zamrzly...

ladako
6. led 2017

U nas je to kazdy den jinak,nekdy mala po jidle hezky spinka a ja stihnu uklidit atd,ale jsou dny,kdy se k nicemu nedostanu,jen krmim, chovam a prebaluju, je dost uplakana,bohuzel nevim cim to je

radka8888
6. led 2017

Dve děti 1,4 roky. 6:30 vstáváme s mužem, který má narozený budík, snidame, pleteme copy. 7:45 odjezd směr školka, 8:30 návrat dite do.postylky, já cvičím, pouštím pracku pak se budí jdeme ven na krátký nákup a procházku, 10:45 přijdeme, vařím oběd, 12 plus mínus jíme, 12:30 dítě do postýlky usne, neusne. 13:40 odjezd do školky,, pak rovnou procházka cca 15:30 navrat, hraní já uklizim děti si hrají nebo já s nima. 17:00 manžel kecame, 17:45 začínám dělat večeři, 18:30 manžel.koupe malou, v 19:00 spí, velká se vykoupe po ní a pak si hraje a jde spát kolem 21:30. My v té době už máme večerní aktivity film, učení, hry.
No...Do toho naky svaciny. Takhle jsme to.meli zhruba od narození, akorát že víc spala pres den a méně v noci 🙂)))))

masotri
6. led 2017

Když jsem měla dvou měsíční mimino, tak jsem dost často byla ještě v poledne v pyžamu, neumytá, neučesaná s dítětem imervére visícím na prsu. A když nevisel na prsu tak jsem ho musela aspoň chovat 😀 Toto období trvalo dost dlouho, ani už nevím jak dlouho, asi jsem to radši zapoměla. Teď má 14m a je to o poznání lepší. Vstáváme průměrně v 6h ráno (manžel už je v práci v té době) obleču se , vyběhnu před barák se psem. Pak přebalím, převlíknu, naservíruju všem snídani. Pak to tady dám trochu do pořádku (vyprázdním myčku, ustelu atd..), vyčistíme si zuby, pohrajeme. Když je třeba a chce se mi, tak uklízím 😀 Potom kolem 9 jde spát, když ne, jdeme ven. Když spí, mám nohy nahoře, pohoda, veget, pusa od ucha k uchu 😂😂😂 Za hodinu se vzbudí, dám mu svačinku, vaříme oběd. Já vařím, on se mi motá pod nohy a vytahuje z linky náčiní 😂😂😂 Mezi 11-12h obědváme. Po obědě když dopoledne nespí, jde spát hned, když spí, jde spát tak kolem 14hod. Pak zase svačina. No a kolem 16hod chodí manžel z práce, tak to pak jdeme na nákup, procházku. Někdy mu jdeme naproti k autobusu. Kolem 18 dostane malý večeři, manžel vykoupe, a kolem 19.30 hod si jdeme všichni lehnout a malý střídaě visí na prsu, skáče po nás a uspává se, ve 20 už většinou spí a my už nemáme sílu na nic jiného než se jít osprchovat, hodit do pyžama a zpátky k němu zalehnout 😂😂😂

karol96x
6. led 2017

@lucinkaxxx no od ukončeného 4 měsíce už dostává příkrmy a pak jsme šly k paní doktorce a ptala jsem se jí co kdy a jak a ona že když už zvládne zeleninu přidat maso když zvládne maso přidat ovoce a pak můžu i nějaké piškotky kvůli něčemu a teď už si nevzpomenu kvůli čemu. Říkala něco do toho smyslu že je dobre dát to maso a ovoce už takhle za sebou kvůli vitamínům . ( na některých stránkách se totiž píše odstupy třeba klidně i měsíc ) A s tou ovesnou kaší. Na Facebookové stránce příkrmy pro začátečníky a pokročile davají recepty a rady a správce té stránky tam dává co se smí a co ne a nedávno tam paní pravě dala ovesnou kaší a bylo u toho napsané od 4m a že to je na zvykaní lepku . Já jí to dala zatím dvakrát na ochutnání 🙂 a oběd ve stylu příkrmu žadné velké jídla ne :D🙂 rozmixovanou zeleninu a 3-4x do týdne ji tam dávám kousek masa 🙂

magdanaty
autor
6. led 2017

@karol96x Takže u tebe to vypadá na pohodu. A co domácí Prace, úklid, nákupy, atd?

karol96x
6. led 2017

@magdanaty jak jsem už psala tak uklid dělám dopoledne když Laurinka spinká 🙂 a nákupy ty děláme s přítelem o víkend když je doma a nebo když je to jen malý nákup tak jelikož obchod mám hned vedle baraku tak při odpolední procházce nebo ráno po snídani 🙂 a nějaké ty domací práce typu žehlení tak to dělám třeba po obědě před procházkou a nebo k večeru 🙂

lucie_vavi
6. led 2017

tak já mám skoro 7 měsíční, ráno vstává mezi 6-7:30 jak kdy, nakojím a hrajeme si, vydrtží v houpátku si hrát i půl hodiny takže něco poklidím a nasndám se,kolem 9 dostane ovocnou sváču a po ní spinká tak hodinku pak vstane, dám jí na puzzle a hraje si nebo přijde někdo na návštěvu, dostane oběd a pak jdeme ven i na 2-3 hodky podle počasí, když je hnusně tak třeba jedeme k babice nebo přijde teta, kolem 6 koupu, pak dostane kaši, hrajeme si a dám jí do postýlky tam si brblá, povídá a do půl hodky spinká. ale každý den je jiný, ty časy se kromě večeního koupání fakt nedají moc dodržovat 🙂 manžel občas uklidí, vynáší koše, o malou se taky hezky postará , čas na sebe mám pořádně až ted, když si malá víc vyhraje a já si třeba vedle ní zacvičím, dělám na ní opičky a ona je happy 🙂

soyevita
6. led 2017

@kamino Nelze srovnávat kojené dítě a dítě na UM😉
@magdanaty Když byly malé 2měsíce tak mi přišlo,že jen kojím a uspávám😉Režim žádný kromě večerního koupání a uspávání přibližně každý den ve stejnou dobu.Bude líp😉

kamino
6. led 2017

@soyevita to.jsem si vsimla 🙂 🙂 sousedka nekoji, muze vyrazit i do spolecnosti, babicka pohlida, nakrmi.. to u naseho zavislaka nehrozilo.🙂 🙂

te_reza
6. led 2017

u nás se to měnilo věkem, víceméně hodné dítě, občas "bad day", takže vaření, uklízení v pohodě. teď jí táhne na 1.rok a jsem ráda, že jsem ráda 😀 hold jsou všude hračky (už jsem pochopila, že nemá cenu je pořád sbírat) a velký úklid udělám jednou týdně, přes týden dělám to nejnutnější (vytřu, nebo otřu prach, decentně omyju koupelnu) na nějaké vyváření a plazení se po bytě s prachovkou nemám čas. Holka už nevydrží dlouho sedět na zadku s chrastítkem, chce objevovat a hrát si, takže uklízím ve chvíli, kdy si sama tu chvilku hraje (což je obvykle po ránu cca hodinu). když spí, sedím vyčerpaná s kafem u pc a načerpávám síly 😂

duck09
6. led 2017

@kika_21 Taky dobrý 🙂

monulec
6. led 2017

Já mám kloučka 2,5 měsíce a každý den je jiný. Sice už teď máme jistý režim, ale jeden den je zlatíčko se kterým navařím, uklidím....a druhý den mě nenechá "ani vyčurat" 😢 Je to s ním nevyzpytatelné!!! Čas na sebe? ŽÁDNÝ!!!! Jelikož chodí spát kolem 21.hod, tak možná tehdy...ale to se buď věnuju příteli (chudák je kvůli prckovi zanedbávaný) a nebo si dělám další věci v domácnosti. Přítel chodí z práce kolem 17.hod, takže se s ním pohraje až večer 🚗 ale snaží se mi to usnadnit jak jen to jde. Na nákupy chodím já s kočárkem (moc toho s ním nepoberu, takže chodíme skoro denně. Nejvíc si asi odpočinu když jde s malým někdo na procházku místo mě. Jenže většinou je potřeba něco doma podělat..to musím být fakt grogy a nevyspaná z noci abych si šla lehnout. NO JE TO MAZEC!!! Ale ten prďa malý za to stojí, stačí jeden úsměv a je mu vše odpuštěno ❤

katerinap1978
6. led 2017

Nevím, jestli vás naštvu nebo inspiruju, uvidíme 🙂
Máme 3 děti, z toho dvě školního věku a jedno prtě 2 roky. Jsme sice na RD, ale k tomu podnikám ve dvou různých oborech (dělám z domova) a doplňuju si aktuálně vzdělání (druhá VŠ). Vstáváme denně v 6 hodin, školní děti vypravím do školy, pak se věnuju prckovi, vaření a práci č. 1. Odpoledne vyzvedáváme s mrňouskem starší ze školy, rozvážíme po kroužkách. 2x týdně mám ještě svůj kroužek s dětmi, které učím. V podvečer děláme se staršími přípravu do školy a úkoly, koupeme, chystáme večeři. Po večerech, když děcka zaženeme spát (po 21. hodině) se věnuju práci č. 2 nebo učení a projektům do školy. Co se domácnosti týče, mám hodně pomocníků mechanických (pračka, sušička, myčka....) i dalších (paní na úklid, pomocná síla k mému povolání č. 1).
Jo, a když jsem byla doma s první dcerou a neměla k mateřské žádnou jinou práci, taky jsem nic nestíhala a měla pocit, že je to šíleně náročné 🙂.