icon

Jak zabránit dítěti přelézání postýlky? Rady a vychytávky

gabrielsa01
23. lis 2023

Holky mému Lukášovi je 18 měsíců v noci mi přeleze postýlku a šup je u nás v posteli máte nějakou vychytávku? Uvařit uklidit musím chápete jak to myslím....Úplně zlatíčko ale už začíná být hodně chytrej, nemůžu ho nechat lítat teď v zimě,máme krbová kamna . Tak mám strach aby se nespálil. Jak jste dítko zabaví, vydrží se dívat na telku ale celý den zkrátka nemůže . Tohle období je pro mě nové jako by to bylo moje první 🙈 je jasný že nebude poslouchat nechápe slovu ne ale tohle období je pro mě jaksi horor i když je to miláček kouzelnej.

Strana
z2
kristyn86
27. lis 2023

@me_druhe_ja Moje deti taky neprelezaly postylku 😃 Ty brdo,ta je velika. Moje bude mit v breznu 5 let a jeste nema metr.

me_druhe_ja
27. lis 2023

@kristyn86 Jo, ona je obrovská, vůbec nevím po kom. 😀 asi 14 dní zpátky jsem ji měřila a má 100,5cm a 15,8kg. 😀 naopak její starší brácha, čerstvě čtyřletý, je stejný jako tvoje dcera: prcek. 😀 má tak tak 97cm a 15kg. 😀

lvl16
27. lis 2023

No jasně. Vezměte si ho do postele rovnou 🙂.

erchia
27. lis 2023

Naprosto chápu, že prostě občas tam to dítko musí být 🙂 Obzvlášť, když třeba má spinkat a tak ;)

A @me_druhe_ja díky za uklidnění, je fakt, že náš je takový těžký kliďas, že ten maximálně stojí v postýlce a stěžuje si. Navíc právě máme chůvičku s kamerkou.

Ovšem i tak stačí chvilička, to je bohužel pravda...

prejeta_zaba
27. lis 2023

Ani jedno ze tří dětí v postýlce nespalo a ohrádku přes den jsme taky neměli. Prostě se musí domácnost uzpůsobit tak, že tam to dítě je. Vařím a uklízím s dítětem na noze nebo když spí. Spí tedy v normální posteli, umí slézt. Pokud syn přelézání postýlku, je načase oddělat bočnici a nebo mu už dat normální postel. Protože to přelézání je fakt blbé na pády. Jestli se bojíš toho krbu, tak zavírat dveře a používat chůvičku. (A samozřejmě zabranu na krb a naučit, že pálí.) Celkově v domácnosti nemít na dosah ostré předměty, nebezpečný nábytek (co by se na něj třeba převrhnul) a jedovaté věci - chemikálie, rostliny. Ale zas oblepovat každý roh chráničem a mít všechno pod zámkem také nejde. Uvidíš, že jakmile dítě pustíš do prostoru, stejně něco vymyslí. Chce to být ve střehu a prostě se tak naučit fungovat. Stejně nejde mít dítě v ohrádce do 6 let. 🤷‍♀️ Od roku učím děti, že pálí nebo řeže. Nikdy bych je nenechala běhat s čímkoliv ostrým nebo rozbitným. Ohledně horkého jsem ve střehu i u školáků - popáleniny jsou velmi časté a těžké úrazy. Ale jinak dětem tak od toho roku a půl klidně nůž nebo třeba sirky do ruky půjčím - lepší se to pod dohledem naučit a vědět, co to umí, než to mít jako zakázané ovoce a zkoušet to někdy tajně. 🤔

Strana
z2