Jak začít uspávat bez houpání?

monivi2001
3. srp 2023

Ahoj, chtěla bych se zeptat. Mám půlroční holčičku od narození jsem uspávala v zavinovačce na rukou, potom jsem přešla na uspávání na skákacím balónu. Když už začala být těžší a nešlo to ji půl h nosit na rukách tak jsem ji položila do postýlky. Máme takovou menší postýlku která je pro děti do 1 roku takže s ní jde trochu houpat. Ale neusne mi bez toho houpání. A potřebovala bych ji to nějak naučit než ji budu muset v roce přendat do klasické postýlky. S tou už houpat nepůjde. Prostě jinak neusne než že ji čtu nebo zpívám ale u toho musím houpat s tou postýlkou. Ráda bych se dostala k tomu, že ji budu číst nebo zpívat nebo držet a hladit po ručičce ale bez toho houpání. Předem píšu že na nějaké vyřvávací metody nejsem. To dělat nebudu. Máte nějaké rady? Děkuji

cilkat
3. srp 2023

Já houpala tak, že jsem ležela s dítětem v posteli, ono mělo hlavou na mém lokti a já prostě lepala tou hlavou... Ale to spali se mnou, což asi nechceš.
U mladšího jsem pak přešla na drbání ve vlasech (starší tenhle typ doteku nesnese).

werik153
3. srp 2023

Normálně si s ní lehni a vydrž. Hlad ji, zpívej. Číst ji můžeš už teď, nebo jen zpívat. Pár dní bude asi trvat než si zvykne na něco nového a bude hůř spát.

kackabis
3. srp 2023

@monivi2001 na prvního syna zabralo držení za ruku a druhou jsem mu jakoby zakryla ouško... No je mu pět a doteď chodíme spát tak, že ho držím za ruku a druhou zakrývám ouško 🙈😂

vikinkav
3. srp 2023

Vsechny deti jsme houpali a pak jsme presli na uspavani u prsu a nakonec jen lehnout do postele a oni casem usnou. Pokud nekojis, preskoc fazi prsa a proste s ni lehni, zatemni, pust bily sum, dej dudlik nebo nejakeho muchlacka a za par dni se to nauci.