icon

Jak získat ranní moč u dítěte s plenami?

28. únor 2023

Ahoj holky,
máme jít na tříletou prohlídku a vzít s sebou ranní moč. Jenže nočník je úhlavní nepřítel a stále noc i den plína. Nemáte nějaký tip/trik jak na to?

Strana
z2
kristyn86
1. bře 2023

@lenulacek A jak muzes vedet,ze by to resila? To je domnenka. A jak by to resila? Myslis,ze by kazde trilete dite,ktery nema jine problemy,posilali na nefrologii?
Navic,dotaz znel,jak chytit moc,kdyz ma dite plenky. Autorka se neptala,jestli ma resit to,ze jeji dite ma plenky.
@jjasmina

ninive211
1. bře 2023

Jestli nelze nočník, tak zkusit ihned po ránu ve vaně, pustit vodu s vyčkávat, až něco pustí. Stačí troška, jde jen o zjištění případně bílkoviny v moči.

jerrabina
1. bře 2023

@lenulacek jenže zrovna nemožnost chytit ranní moč = plenka na noc (možná i na den ale to my nevíme)
Ty pytlíky jsou dva druhy a líp holce držel ten s vyšší vrstvičkou nějaké hmoty tam kde je lepidlo, než jen ten kde je jen to lepidlo. Ale na tu ranní moč je to na houby všechno.
My když šly s močí (po zánětu ledvin nosit musela), držela jsem ji hodinu na nočníku, pouštěl do toho chvilkama vodu a tak, nakonec se to povedlo. Byl to opruz pro nás pro obě, ale nakonec to dcera zvládla 😊
Podruhé se dokonce vyčurala krásně na záchodě do té zkumavky, bavilo ji to. Ale musela jsem říct už večer a vzbudit ji ze se jde čůrat do zkumavky a naštěstí potřebovala.

veronikav31
1. bře 2023

Dát hned po probuzení do vany a vyčkat na čůrání.jinak já zkušenost se synem a nefrologii mam v jeho 3 letech.a to kvůli tomu,že od 1,5r byl bez plen přes den,o půl roku později hrůza,pocuravani,ucvrkavani přes den a z toho pramenící záněty.a už začalo kolečko vyšetření,na ultrazvuku ledvin se nenašla jedna ledvina,bohužel se Dr.nespletla,při vyšetření na nefrologii zjistili,že ji opravdu nemá,díky vyšetření jsme zjistili,že má menší moč.mechyr a kvůli tomu musí chodit častěji čůrat a víc pít přes den do určité hodiny.v noci je bez plen už dlouho,nechtěl je,někdy je líp,někdy hůř,tak to je,teď mu bylo 5 a řešit to budeme jakmile půjdeme na kontrolu.a to,že některé dítě má pleny ve 3 letech je záležitost té dané rodiny,nám do toho nic není.nikdo neví co, proč

okapia
1. bře 2023

Teda, mamky, skoro vám závidím, my taky musíme nosit moč při každé horečce kvůli ledvinám a předposledně jsem hned po probuzení nasadila zkumavku k pindíku a držela ji tam bez dvou minut tři hodiny!!!!! Myslela jsem, že se počůrám sama. Pytlík na moč máme zakázaný, je to fakt otrava. Zítra mě to čeká, tak dobrou. A omlouvám se, radu nemám, ale třeba aspoň útěchu, že to někomu jde i hůř 🙂

michalusenka
2. bře 2023

Pytlík je na prd.i když lepili na pohotovosti, tak se nic nechytlo. Ráno sem ju po probuzení dala do vany,dávala pít a poustela vodu v umyvadle a lehtala ji tam dole trochu a čekala s kelímkem až se vyčůra a pak přelila do zkumavky.

evinahosta
2. bře 2023

@okapia jezis marjaaaa, ted to bude znit blbe, ale to jsem “rada”, ze v tom nejsme sami! Ja to takhle mam naprosto presne, kvuli ledvinam casto nosime moč, a to je proste naprosto presny - okamzite po probuzeni rozbaluju a pokazde prumerne tak 2-3 hodiny opravdu sedim se zkumavkou u pindika a cekam…zrovna nedavno to fakt bylo taky snad bez deset minut tri hodiny…davam napit, lechtam atd…do toho mi tady lita starsi a nemuzu mu ani namazat rohlik, aby mi to curani nahodou neuniklo…a kdyz to nekomu popisuju, tak mi nikdo neveri, ze opravdu sedim tri hodiny u pindika a cekam a nemuzu jit ani na zachod 🤦🏻‍♀️😂
Nastesti manzel kdyz je doma, tak aspon rychle nez odejde do prace obstara starsiho…ale kdyz jdeme treba s močí na nejaky konkretni cas, tak jeste k tomu to byva treba fakt na osum a ja proste musim vstat fakt extremne brzo a cekat🙈 hodne sil, ja uz z toho fakt jsem hotova a pokazde, kdyz nas to ceka, mam nervy uz par dni dopredu😂

lenulacek
2. bře 2023

@kristyn86 protože k ni chodí hodně kamarádek s detma, tak znám její názory..

lenulacek
2. bře 2023

@jerrabina hele v klidu, já používala u děti pytlicky. Píšu jen ze naše detska tříletý s plinkou proste řeší.

janule0123
2. bře 2023

@vendes malé se na to ptala na tříleté prohlídce, jestli má plinku na noc… ale je možný ze to zkoumala v souvislostech… než ze by nějak dal řešila ten fakt… malá totiž nemluvila .. jen par slov
Jinak do pytlicku nikdy nic .. musela jsem nahanet a vyčkávát se zkumavkou.. to ze bylo počurany vše okolo bylo jedno. Se uklidi.. hlavně ze je co odvest do lborky… nějakou ranní moc nemělo význam řešit .. bych se asi nedockala než se odplinkovala.. byl celodenní úkol chytnout jakoukoli moc do zkumavky … vesměs se povedlo kolem 3-4odpoledne 😂

okapia
2. bře 2023

@evinahosta Můžem založit klub|😀 Dnes jen asi hodina a půl. A ráno vždycky celým srdcem doufám, že se probudí teprve až budou ségry najedené, oblečené, učesané, jen vyrazit s tatínkem do škol(k)y. Tak hodně zdaru, ono to nebude trvat věčně.

vendes
3. bře 2023

@janule0123 Myslela jsem to spíš ve smyslu, že ve třech letech nemá co peskovat rodiče za to, že dítě má plenu.... Jjasmina psala, že by s ní dr vyrazila dveře. Třeba to dítěti secvakne ve třech letech a měsíci, nebo ve třech a půl.

Strana
z2