Jak zlepšit spánek osmiměsíčního miminka?
Ahoj, dcera 8 mesicu spatne spi. Denni spanek je bida od zacatku. Nejdriv cca 2,5 hodinky dopo a odpo 1x 20 minut, ted pres den 2‐3x za den 20-30 minut, spi jen v kocarku, v postylce neusne. Nocni spanek nebyval zly, po usnuti pri kojeni prenesena do postylky budila se nejdtiv cca 3-4x za noc na kojeni. Kolem 4 mesice asi regrese 3 tydny se budila cca 8x za noc. Zase se vratilo na 3x. Od 6. Mesice s prvnim zubem asi v postylce se budi, prestala cucat rucicky, potrebuje se uklidnit prsem. Dudlik nechtela nikdy. Spi se mnou v posteli, nikdy neusne tvrde, preneseni jsem vzdala, to neresim, ale mala se porad mele, je neklidna, budi se minimalne kazdou hodinu, nekdy po 20 minutach,vzdyvky u toho zaknoura, hleda prso k ukonejseni. Mazlim, nenechavam brecet apod . Vim , ze na tom jsou maminky jeste hure a rady typu at si zvyknu uz jsem si vyslechla. Dcera jinak vypada spokojene, ale ja uz melu z posledniho. Ma pro me nekdo dobrou radu? Premyslim, ze zkusim vyuzit sluzeb nejakeho spankoveho poradce vyspanamama.cz nema nekdo zkusenosti? Nebo online kurzy na prosimspinkej.cz je to k necemu? Dekuji kazdemu, kdo docetl az sem.
Přes den spí v poho a v noci, ja třeba zatemnim závěsy, otevřu okno (šum), spi v lehkých věcech, zabalená ve spacim pytli, který jsem ji ušila z tenke zavinovacky. Spi v postýlce, na knourani nereaguju, je prostě napitá, až kolem 3.00 nakojím a spi dál do ses i, hraje si tak hodku a čeká až vstanu...byl to dřív hrozný aktivec, naučila jsem se s tím žít a ne vždy reagovat....
Přes den spí v poho a v noci, ja třeba zatemnim závěsy, otevřu okno (šum), spi v lehkých věcech, zabalená ve spacim pytli, který jsem ji ušila z tenke zavinovacky. Spi v postýlce, na knourani nereaguju, je prostě napitá, až kolem 3.00 nakojím a spi dál do ses i, hraje si tak hodku a čeká až vstanu...byl to dřív hrozný aktivec, naučila jsem se s tím žít a ne vždy reagovat....
@vendulis Zkus mít větší zimu v ložnici, existují postriky čističe vzduchu, je normalni že se vzbudi, však my dospeli se taky budime.
Posledni dny je trochu tepleji ale bezne tam mam 19 stupnu a cisticka a zvlhcovac bezi 2 hodiny pred spanim..diky
@mimimisa mám syna, za týden mu bude 8 měsíců a jsem na tom obdobně. Přes den 3-4 slofiky po 20-30 minutách, někdy to natáhne na hodinu, hodinu a půl, ale je to tak jednou za tři dny spis po obědě. Bdele okno 2,5 hodiny. Vstává v 5, chodí spat kolem 19 hodiny. Utratila jsem peníze za e-bok, který je vychvalovány jednou certifikováno doktorkou na spanek a k prdu. Vlastně já se s tím smířila, ze to jde po malých kruckach. Vim jak ho uspat, vedro na pěst, někdy jw protivny. O tom, ze ho dam do postele a spi, tak o tom si mužů nechat zdát. Uspavam kojením a houpanim. Stále. A nebo kontaktem, mazlenim. V noci se mi budí - častěji - vedrem a teď jak leze, tak mu pracuji nozicky.
Rada? Nevím … já co stihnu doma, to stihnu, zbytek na to prdim. Energie je jen jedna. Babičky nefunkční. Nikam nejedeme, protože jsou stejne strašný vedra. Jsem na sladkym, kafi, hořčíku. 🤷🏼♀️
@mimimisa mám syna, za týden mu bude 8 měsíců a jsem na tom obdobně. Přes den 3-4 slofiky po 20-30 minutách, někdy to natáhne na hodinu, hodinu a půl, ale je to tak jednou za tři dny spis po obědě. Bdele okno 2,5 hodiny. Vstává v 5, chodí spat kolem 19 hodiny. Utratila jsem peníze za e-bok, který je vychvalovány jednou certifikováno doktorkou na spanek a k prdu. Vlastně já se s tím smířila, ze to jde po malých kruckach. Vim jak ho uspat, vedro na pěst, někdy jw protivny. O tom, ze ho dam do postele a spi, tak o tom si mužů nechat zdát. Uspavam kojením a houpanim. Stále. A nebo kontaktem, mazlenim. V noci se mi budí - častěji - vedrem a teď jak leze, tak mu pracuji nozicky.
Rada? Nevím … já co stihnu doma, to stihnu, zbytek na to prdim. Energie je jen jedna. Babičky nefunkční. Nikam nejedeme, protože jsou stejne strašný vedra. Jsem na sladkym, kafi, hořčíku. 🤷🏼♀️
@prdipirko Ahoj, jsem ve stejné situaci a zvykla jsem si, akorát dcera spi o hodinu min, a jsem Teda krásně vyspaná, jaktoze ty ne?

@mimimisa prosím spinkej, S láskou o dětském spánku mi pomohlo, protože mě uklidnilo, že je to normální...bohužel. přežila sem na kofole a čokoládě a odpoledne mě manžel nechal vyspat a s dětmi šel ven 🤷♀️