Neklidný spánek miminka

operetka
19. dub 2017

Jdu si pro radu. Z krásně spícího miminka se poslední dva týdny stává neklidný nespálek. Vím, že se spánek dětem mění a nechci proto řešit délku spaní. Přes den spí i 4x-5x, ale nikdy déle než 40 minut, někdy i za dvacet. Spí v kočárku, doma v košíku na kolečkách, v šátku, v noci spí se mnou v posteli, ale nikdy nevydrží déle. V noci se budí někdy po 4 hodinách, někdy po hodině, každá noc je jiná. Co je ale problém, že je pořád hrozně neklidná, večer špatně usíná a v noci i přes den jít to ze spaní budí - mává ručičkama, kope nožičkama, otáčí hlavičkou, zkrátka nedaří se jí zklidnit. Bříško jí netrápí, jinak je to veselé zvídavé miminko, málokdy pláče, skoro pořád je rozesmátá, ale po hodině bdění už zase jeví známky únavy. Uložím jí, usne a za chvilku je zase v pohybu, začne vším mávat a za chvilku se vzbudí. Jak jí pomoct?

listopadka1
19. dub 2017

Nepíšeš, jak je stará, nicméně u nás se to takhle změnilo už několikrát, je to vždycky takové období, kdy je neklidná, a po pár týdnech se to většinou zase zklidní. Souvisí to s psychomotorickým vývojem, vždycky, když se nastartuje učení nějaké nové dovednosti, tak se spaní zhorší.

elinkal
19. dub 2017

Tak jestli je jeste malicka, tak zavinout, nam spal v zavince snad do 5. mesice, jinak se mrskanim taky budil.

yerry
19. dub 2017

@operetka kolik jí je? U nás se to mění každou chvíli. Malá má teď 4,5mes. A přes den ji kolikrát stačí 3x 20 minut a jindy 5x40 min. Každý den to je trošku jiné... V noci spinká max 3 hodiny klidně, pak se začne vrtet a usně zase klidně po nakojeni....

listopadka1
19. dub 2017

@elinkal Jo, zavinovačka je bazva, nám asi do 4. měsíce fungovala perfektně, malá se taky dost budila těma škubajícíma ručkama, a tohle na to dost pomohlo.

operetka
autor
19. dub 2017

@listopadka1 příští týden jí budou tři měsíce. Je pravda, že si teď začala hrát, bere si sama hračky do ruky a strká je do pusinky. A snaží se překulit, jednou se jít to omylem povedlo 🙂

operetka
autor
19. dub 2017

@elinkal zavinovačku nesnáší, byla v ní jen v porodnici. Radši by si vyřvala plíce, než byla zavinutá. A to je jinak usměvavá a nerozhází jí skoro nic.