icon

Jak zvládáte starost o miminko?

luciemiklo
12. lis 2014

Ahoj všem,

máme doma 7tt miminko..Na miminko jsem se moc těšila, ale musím říct, že realita je úplně jiná než mé představy. Místo toho, abych si péči o něj užívala, tak jsem ze všeho ze stresu. Jsem nervozní, když pláče a není k utěšení, dopředu se stresuju, že mi propláče noc apod.. Po kojení si obvykle chvilku hrajeme, když to malou přestane bavit, tak začne plakat, nejdříve jí zkusím nabídnout nové podněty, když to nezabere, tak jdeme uspávat..Nezřídka kdy ale vůbec nezabere a de facto do dalšího kojení pláče, skáču s ní na míči, chovám, zpívám, povídám si s ní..anebo usne na 20minut a pak není k utišení..hlad nemáme, přibírá pěkně..Bojím se, jak to bude vypadat v budoucnu, co všechno přijde apod..Chtěla bych si mimčo víc užívat, ale nevím, jak na to..Máte někdo podobné pocity?

Strana
z2
pisisvori
13. lis 2014

Cpat podnety, kdyz to dite nevyzaduje je o necem jinem nez se snazit udelat cokoli,aby miminko aspon trosku spal a neustale neplakalo. Je to stejne jako kdyz maminka ditete,ktere dite spi od dvou mesicu celou noc radi nekomu komu vstava uz 10m minimalne 5x za noc. U nekterych deti nechat je vyplaka nefunguje. Prvni byla tenhle pripad, druha je pohodarka a staci malo,aby byla spokojena.

januchovic
13. lis 2014

Aha tak jsme se nepochopily. Ja jsem jsem jenom zakladatelce radila aby zbytecne mimi nepretezovala. Ja jsem mela jednou fakt blby pocit, ze mam takovou dovolenou ☺ nejlepsi je vse konzultovat s pediatrem. Jinak, ten muj mi potvrdil, z hodne podntu je v miminkovskem veku kontraproduktivni. Dite to proste nepobera a je nervni. Tot vse,

verisek91
13. lis 2014

Tak já jsem to měla v 7 tt ideální. Až do třech měsíců jsem si nestěžovala.Poté,jako když utne a z ničeho nic velký převrat. Malá mi nespala,začala se víc rozvíjet,teď nespí vůbec v noci,budí se snad 20x ,je hodně živá,vyžaduje největší pozornost,někdy mám problém si sednou občas na prdel. Jsem taky ešťastná,představovala jsem si to též jinak,ale utěšuju se tím,že to po roce zmizí,tak uvidíme...

jika10
13. lis 2014

@luciemiklo Naše malá byla do cca 3 měsíců uplakánek. Netrápí malou třeba prdíky? Nám hodně pomohl espumisan na prdíky a pak nastavení režimu (čekám, že mě tady ženy ukamenují)

verundice
15. lis 2014

Úvodní příspěvek jakoby popisoval situaci u nás doma! Mám 8týdenní miminko, po prospaných prvních čtrnácti dnech nastal pláč a vyžadování pozornosti (tedy tak jsem si to vysvětlovala) - obtížné zdlouhaví uspávání, hodiny proskákané na míči, houpání, povídání, zavinování.....už jsem z toho byla nešťastná, tak nějak jsem na prdíky zkoušela tu espumisan nebo baby calm, občas masáž Pupíkem, kroucení nožičkama, teplou plínu, ale v jídle jsem se moc neomezovala. Nebyla jsem si jistá, jestli jsou to prdíky (kakal a prděl pořád), spíš jsem se bála, že už jsme ho naučili na naši pozornost - neusálé nošení, toho jsem se bála, ale pak jsem si předevčírem řekla, že to zkusim pořádně - espumisan opravdu před každým kojením (píšou to i v návodu), vynechala jsem čokoládu, které jsem před tím jedla docela dost, a 2x denně piju kojící čaj, 2-3x denně fenyklový, přidali jsme probiotické kapky od Valosunu (ty ale prý zaberou až tak za čyři pět dní). No a je to o moc lepší - dopoledne nepláče skoro vůbec, večer ano, ale oproti tomu před tím se to nedá srovnat - hlavně mi to dost pomohlo psychicky, zjistit, že když malej nemá bolení, je to pohodové miminko, netrávím celý den houpáním a zkoušením všeho možného, takže večer to zvládám líp...no jsem z toho úplně nadšená, snad to vydrží

espada
18. lis 2014

@luciemiklo Sama sis odpověděla. Jsi nervózní a to je problém a mimčo to cítí. Buď v klidu. První měsíce jsou náročné a je to postupně lepší a lepší. Učíte se zvykat na sebe. Mimčo objevuje svět, který je mu cizí. Ne každému mimču dělá dobře houpání a míč. Moje malá nejradši ležela na zádech a jen tak koukala. Později si s mou pomocí vzala do ruly hračku a na tu koukala hodiny. Taky může mít bolesti bříška, které jsou u některých dětí hodně časté. Zkus jí pustit fén nebo vysavač nebo pořídit nějakou hračku, která vibruje nebo vydává podobný zvuk. Děti to uklidňuje. A nám třeba kapičky dělaly jen hůře. Přijdeš na to, co je pro malou dobře. Hlavně buď v klidu. Co prožíváš je naprosto normální. Ale bude každý týden líp a líp ;)

prinzesz
18. lis 2014

ja som svojho syna tiez ako truba furt nosila a neviem co a on dost plakal az raz som ho nakojila a sla som nieco kuknut na pocitac, jeho som nechala nech si odgrgne to urobil takmer hned a ja som ho len drzala v perinke na rukach a rychlo som hladala to co som chcela pozriet.. a ked som sa kukla na syna on spal.. vtedy som zistila ze on prosto sa chce napapat, prebalit, grgnut a spat.. mal par malickych hraciek na ktore sa pozeral a koniec.. okolo 10tej sme chodili von sa poprechadzat na 2 hodky, potom domov a opat von.. okolo toho 3 mesiaca spal uz ovela menej.. a napr nerad cestoval v aute.. ale v autosedacke sedel rad.. aj doma som ho v nej mavala ked som potrebovala upratat tak aby na mna videl.. a vacsinou zaspal.. ale suhlasim ze tie prve 3 mesiace su narocne.. mozno je to aj preto lebo maminky su po porode a maju rozhadzane hormony.... nemoze ti niekto pomoct.. zobrat babo na chvilu aspon na hodku nech si ty trosku oddychnes.. to by bola tiez pomoc..

prinzesz
18. lis 2014

este ma napadlo lebo to je fakt super, mozno ma naozaj bolenie bruska preto ta nespokojnost.. nasadte si aj vy probiotika.. malo by to pomoct drzim palce

luciemiklo
autor
18. lis 2014

@verundice my zkoušeli už troje kapičky, ale bez úspěchu, malá přes den prdí a kaká v pohodě..včera jsem nasadila probiotika a budu doufat, že zaberou..chtěla bych, aby malá byla spokojená, takže zkouším, co se dá, přesně jak píšeš..zároveň jsem z toho nešťastná, záda mám od věčného chování a pohupování na míči (to jediný na ní platí) odrovnaný..místo toho, abych si dny s ní užívala, tak padám na "hubu"..malou po hodině uspím, šoupnu do postýlky a buď se vzbudí, anebo mi vydrží chrupkat 20minut..některé dny jsou lepší, jiné horší..pořád pátrám po tom, co dělám špatně..v jídle se omezuji, ale čokoládu jsem ještě vysadit nezkoušela, díky za tip..držím ti palce, ať vám to vydrží

verundice
19. lis 2014

@luciemiklo Tak nejak se drzime, urcite je to lepsi nez dřív, ale třeba včera večer mel zas megazachvat, kapky nekapky, ani dietního prohřešku si nejsem vědoma, tak kdo vi...
Zjistila jsem, ze si nejvic odpočinu, kdyz jedeme nekam autem, k nekomu na návštěvu, tam treba s kočárkem a pul dne je pryc a malej je hodnej a neplace.asi ho to nebavi doma...

luciemiklo
autor
20. lis 2014

@verundice ahoj, to je klasika, když přijde návštěva nebo je mimčo někde na návštěvě, tak je nejhodnější, a ostatní se divěj, že si naříkáme, že máme doma uplakánky a nezvládáme..to mě mrzí, že jste měli zase plačtivej večer, budu držet palce, a´t se to srovná a malej je spokojený miminko a ty spokojená maminka 🙂

sedmiteckas
19. pro 2014

Neboj, bude líp - od tvého příspěvku uběhlo pár týdnů a vsadím se, že touhle dobou už je to zase o něčem jiném 🙂 první týdny jsou asi krušné všude, u nás to byl taky mazec🙂 S vykulenýma očima jsem ležela v posteli a bála se už dopředu, že malá začne plakat. Pamatuji se, že mě taky napadalo, jestli to s ní bude pořád takové psycho - a samozrejme že není 🙂 chovejte ji, jak jen bude potřeba, vyplakat nenechávejte.

sedmiteckas
19. pro 2014

@verundice přesně, taky mám pocit, že když jsme s malou dlouhou dobu doma, že se začíná nudit, v těch našich dvou místnostech, a potřebuje nějakou změnu, návštěvu atd. A já taky🙂) obě se nabijeme.

saminomimino
19. pro 2014

První dítko a opravdu krátká doba na adaptaci ve zcela nové roli,dobře si na tyhle pocity u svého prvního dítěte vzpomínám a myslím že vše jsem začla mít tak nějak na háku až po 4 měsíci ....to se srovná,uvidíš

Strana
z2