icon

Jak zvládáte výlety a denní naplň s dítětem?

mysljaja
31. led 2015

ahoj holky, ted tak přemýšlím že tomu našemu drobečkovy věnujeme náš veškerej čas je to naše laska ,ale co se teď v poslední době děje me uplně psychicky vyčerpáva ,dříve jsme z manželem často jezdili na výlety ,mame spoustu cestovních knih a tak jsme si řekli že by jsme se k tomu začali pomalu vracet ,zatím jsem jezdili sem tam výjmečne,ale at neodbýcham od tématu,jde o to že pokaždé když někam jedem malej 11MĚSÍCU se v autě kroutí a je protivnej a prostě znuzenej a to mu ukazuji vše možné hračky ale většinou zustanou hozené na zemi jak zabavíte dítě vy ?a jezdíte někam s takhle malími dětmi ?když byl menší cestu prospal ale ted moc ne.jen někdy.potom je věc v kočárku to ho také moc nebaví.ještě nechodí zatím jen opíraní o nabytek,🙂takže další pnutí a knouráni a vy si ve finále výlet do zoo nebo hrad či zříceninu neužijete.jak to dělate ?strašne me to vytáčí ,cesta do obchodu je max na hodinu dele nevydrží ..ale to je asi normální..a také by me zajímalo jak u vas funguje dení režim ,,mate čas na sebe ? jak zabavíte dítě V TOMHLE VĚKU ..VŠEM DĚKUJI. 😔 😨 🙂

Strana
z3
baterka18
2. únor 2015

My jsme taky vždycky byli výletníci a snažila jsem se, aby to tak bylo i poté, co se nám narodil syn. Když byl ještě miminko, zdálo se, že je výletník po nás 🙂 (je pravda, že spal cestou v autě, i pak v kočárku, to se to pak výletuje 😲 ) krize nastoupila v jeho asi 8 měsících, cestu prořval, v kočárku nevydržel, bylo z toho víc stresu než pohody. Horší období trvalo do doby než začal chodit (ve 14 měsících), auto sice pořád nic moc, ale už si pochoduje sám, dá se líp zabavit, samozřejmě cíl výletu musíme vybírat úměrně jemu. Taky s jídlem mimo domov je to čím dál jednodušší. Nejproblematičtější bylo u nás to období 8-14 měsíců, vydržte, zase se to zlepší.

madre1
2. únor 2015

@mysljaja ,........................potom Vás tedy nechápu ☹ Na jednu stranu si stěžujete,že si výlety s dítětem neužijete("takže další pnutí a knouráni a vy si ve finále výlet do zoo nebo hrad či zříceninu neužijete.jak to dělate ?")a když se Vám snažím poradit,abyste to nelámali přes koleno a snažili se dítěti přizpůsobit,tak je hned oheň na střeše-viz. i příspěvky od @jarka.09 , @ladenka , @kami1984 😖
Myslet si,že se mi život po narození dětí nezmění,je hloupost.Já jsem naopak ráda za tu změnu.Sice se hodně dlouho nepodíváme na klasikou prohlídku zámku/hradu(to nám fakt neuteče-ty stavby a jejich hostorie se za těch pár let nezmění),do kina nebo na večeři ve dvou,ale zase díky dětem zažijeme spoustu krásných zážitků z výletů a dovolených,na které bychom se jako bezdětní nevydali. 😉

ivis
2. únor 2015

když odpovím stručně na otázku, tak nezvládáme,a proto jsme skoro nikde nebyli, kromě ZOO, 30km od nás a pohádkové vesničky - ale oboje jsme dali až když byli filípkovi 2 a 1/4roku 🙂 Ale věřím, že je spousta dětí, které výlety zvládají bravurně od malička, naši k nim nepatří, tak to nelámeme přes koleno 😉

kami1984
2. únor 2015

@madre1 proc ohen na strese? Myslim, ze ja i holky jsme slusne napsaly, ze si myslime, ze neni hloupost jit do zoo s malym ditetem, taky z toho mit sve bude.. Zrovna ja jsem maminka, co se svym detem maximalne prizpusobuje, myslime na ne, neni to, ze jsme na dovci a MUSIME se nekam podivat.. Pokud to jen jde, davame vybrat. Mladsimu to je zatim putna a strarsi uz ma svuj nazor. Ale chodili jsme do ZOO na permici uz od roku a po trech mesicich, pri kazdotydenni navsteve, dokazal poznat zirafy a slony🙂 neumel pojmenovat, ale poznat na latkovem puzzle..

jarka.09
2. únor 2015

@madre1 Já to taky nemyslela nijak ve zlým a navíc si vůbec nestěžuju, že se s dětma nikam nepodívám. Naopak, mě děti docela v autě vydrží. Já jen chtěla říct, že bych to nepaušalizovala, každý dítě je na něco jinýho a ty naše zrovna prostě zvířata baví odmalička, takže bych od toho nikoho nezrazovala....

ladenka
2. únor 2015

@madre1 když si přečteš znovu příspěvky ode mne, tak zjistíš, že nikde jsem nenapsala, že bych si výlety s dětmi neužila, nebo se jim musela nějak výrazně přizpůsobovat, já jsem naopak napsala, že my máme štěstí, protože děti rády jezdí jak autem tak v kočárku, jen prostě nechodíme na expozice hradů zámků dovnitř, toť vše; a nevím proč oheň na střeše, jen jsem si dovolila nesouhlasit s tvým názorem, že děti do 3 let ze zoo nic nemají, ty mé mají

mysljaja
autor
3. únor 2015

@madre1 nikdo tady předci neříka že chodíme na prohlídky zámku spíše jsme tady psali že do přírody zoo, nebo zahrad u zámku., chtěla jsem vědět jak to dělají jiné mamky ,protože ja se výletu vzdát nechci ,samozdřejme se snažíme přispusobit dítěti ,ale jake výlety vybrat pro 11 měsiční mmčo ,,tak aby bavilo nas všechny,,,když píšete že dělate výlety z dětmi tak jake tedy jsou ,kromě dětských hřišt apod. věcem jako mirákulum nebo žirafa ?za me prostě ta zoo ,,ale jak říkam u nas je problém sezení v kočárku a vubec sezení ,,ale musí si zvyknout 🙂

mysljaja
autor
3. únor 2015

@baterka18 musím říct že u nas to také začalo tímhle měsícem 🙂)

blanka.k
3. únor 2015

@mysljaja my jsme poprvé byli v zoo v 6týdnech malého....

Shcválně jsem si vzala album, a syn se narodil v květnu a
v červnu jsme byli
- v necelých 6 týdnech jel vlakama k babičkám
- ZOO Olomouc, DOD ve vozovnách dopr.podniku Brna, výlet parníkem na hrad Veveří na nějakou kaci, Slavkov - festival veteránů atd.,....
- v září první dlouhá dovča - lázně Luhačovice (9 dní) - jezdili jsme na výlety (Kroměříž se zahradama, hrad Lukov, ZOO Lešná, v Luhačovicích jsem absolvovala 3hod. procházku s průvodcem po místní architektuře (manžel jezdil s kočárkem kousek za skupinkou, kdyby bylo potřeba kojit :D....
Syn by furt někam jezdil... občas bych chtěla dítě, které by bylo doma v klidu a kreslilo si třeba....ale je fakt, že to by mi pak to cestování chybělo 😀

anickajirka
3. únor 2015

podle mě to chce čas, každé dítě je jiné, nelámala bych to přes koleno, le taky bych to tk nenechávala, chc to zkoušet, trénovat, určitě t v tom autě i kočárku vydrží, za chvíli bude chodit a bude to uplně jiné.nedělejte si z toho hlavu, budou horší věci 🙂

mysljaja
autor
3. únor 2015

@blanka.k také ho ovedeme k chuzi 🙂

blanka.k
3. únor 2015

@mysljaja A ještě mě napadla jedna super věc, vědět, jak to funguje, koupíme hned kolem toho cca roku! Držák na tablet do auta (pro ty co mají tablet 😀 ) - i v těch 3-4 letech byla hrůza i 60km cesta k babičce... a loni dal 5,5hod.cestu na Šumavu - jen teda celou dobu furt dokola pouštěl Saxanu...ale pořád lepší než vztekání, atd. 😀

kami1984
3. únor 2015

@blanka.k s cestovanim jste muj clovek🙂

espada
4. únor 2015

@mysljaja Já myslím, že pokud jste dva, není potřeba se těch věcí vzdávat. Kupte ergonomické nosítko, děti jsou v něm radši než v kočárku. V tomto věku už může být malý na zádech a je to jak s batohem. Cesty autem omezte a jezděte vlakem. V autě se dá zabavit pohádkou na tabletu. A ono se to časem utřepe. Je ve věku, kdy sedět v autě a být v kočárku ho nebaví. Až bude chodit, budou ho zase pořád bolet nožky a bude chtít do kočárku 😀 Zkrátka děti. Ale jak říkám, je to těžší, ale zvládá se to. Já jsem s malou sama a zvládám to taky. A ty druhé silné ruce chybí jak blázen. A taky to dáváme 😉

audi1986
4. únor 2015

@mysljaja v tomhle věku jsme absolvovali nejvíc výletů s krosničkou na zádech a to do ní nastupoval už doma v chodbě, jak se do ní těšil.....

espada
4. únor 2015

@mysljaja Tak jsem koukla na tvůj profil a vy jste mlaďoši plní síly. Tak toho je třeba využít 😀 A z Prahy jsou super vlaková spojení všude. Čechy jsou plné krásných míst a v autě nemusí vůbec být. Tak do toho! Kupte nosítko, vemte kočárek, kdyby se mu chtělo spát, ať se může natáhnout a jedem. A kluci bývají z vlaků hotoví. A v létě bych ho klidně už vzala za teplem k moři. Na letiště to vydrží a když vyberete dobrý zájezd s ubytováním bez dlouhého transferu, nebude problém. Ano, s dítětem jste omezenější, ale zas tak hrozné to není.

mysljaja
autor
4. únor 2015

@espada zkoušeli jsme i nosítko ale nechce tam být a strašne se vzteká :/

mysljaja
autor
4. únor 2015

@espada no tak k moři bych si to tedy s naším číslem nedokázala představit v noci nespí ve dne také ne .)) to by me zabilo a vubec bych si to neužila ,vlakem to sice ano ale jelikož už mame spoustu věcí projetých jezdíme dál ale ted samozdřejme ani ne ..ale vlakem jsem taky už párkrát jeli,,vydrží tak pul hodky a pak se pne a chce se procházet nebo koukat jinde,takže ,to nás taky nebaví ,🙂)

espada
4. únor 2015

@mysljaja A víckrát? Někomu chvíli trvá než si zvykne. A jestli ne, tak pak nevím, ale je divné, že vše bojkotuje. Děti jsou různé a napadá mě jestli prostě jen nevysírá (to neber špatně, to je takový náš rodinný výraz). Pak je nutné ho prostě nechat si zvyknout a neustupovat. Je to těžké, ale některé děti potřebují "usměrnit".

espada
4. únor 2015

@mysljaja Tak je jasné, že chce koukat jinam a procházet se. To je pak věc rodičů umět ho zabavit. To už je na vás. Sedět jak pecka ho samozřejmě bavit nebude.

kami1984
5. únor 2015

@mysljaja zkuste krosnu, mepak v Manduce uz nechtel byt, citil se desne velky a to je prece pro mimina🙂) Pujcovala jsem krosnu od kamaradky a v jeho roce zvladl celodenni vylet k Popradskemu plesu v Tatrach, s krosnou jsme vyjeli i na Lomnicak🙂 prece jen tam je vice mista a tim, ze byl i vyse nez manzel, zhruba tak ve 2m, mel prehled a klidne nam tam i 2hod spal.

kami1984
5. únor 2015

a more...odeteli jsme a zacaly mu rust stolicky, nastetsi az posledni noc plakal v noci, tak jsme jezdili kolem plaze po ceste🙂))mam vyzkouseno, ze doma se chova uplne jinak nez v cizim prostredi.
V Pze bych porad byla v ZOO a ve Fata Morgane, tam jsme s nim byli v jeho 2letech a byl z toho tezce paf, hlavne teda z akvarii a zrovna byli motyli, tak se mohl zvencnout.))))

lu.ci.e
Odpověď byla odstraněná
blanka.k
5. únor 2015

@mysljaja Možná to znáš, já všehcny výlety plánuju pomocí turistických map... když někam jedeme, tak kouknu, co je v okolí, kam by se dalo zajít - rozhledna, zookoutek, přírodní památka, zřícenina.....
http://mapy.cz/turisticka?x=14.3709255&y=50.080...
Hodně si ty mapy tisknu a chodíme pak podle turistických značek.
Ten věk kolem roku je nejhorší - s malým miminkem jde jet kamkoliv, roční toho ale moc nenachodí, nezaujmou ho takové věci jak starší.... v tom věku bych prostě měla zoo, výlety kolem Prahy na Karlštejn, KOnopiště (samo jen zkouknout zvenku nebo jeden vycházka s malým okolo, druhý dovnitř), Divoká Šárka, lom Amerika+vodopády...
Jak bude starší,už se dají zvládat i jeskyně,muzea (se synem se chystáme do pražské střešovické vozovny - ještě jsme tam nebyli, ale v Brně chodíme pravidelně - mívají dny ot.dveří, to by vašeho bavilo už letos,pokud teda taky tam jde vše vyzkoušet jak tady) atd. Zrcadlové bludiště - to taky i malé děti baví
Za týden jedu do Prahy, tak tu sedím nad tou tur.mapou a vybírám muzea, kde jsem ještě nebyla, na to jsou ty mapy.cz fakt super. 😉

dokument
5. únor 2015

v 8 mesicich jsme byli v zoo a zvirata a vsechno kolem ho zajimalo. Venku to bylo vzdy bez problemu a zatim je (bude mu 15 mes). Horsi to bylo doma 😀 tam jsem neudelala fakt nic. Ted uz to zacina byt lepsi. Jak zacal chodit, je to vysvobozeni! Celkove, jak dite roste a uci se nove veci, leze, chodi, mluvi, tak je to porad jen lepsi a lepsi. Nesouhlasim s recma typu - pockej az poleze, zatim si uzij klidu pak to bude daleko horsi. Neni to pravda. Je to jenom lepsi. Autem nejezdime, ale hodne mhd a tam ho zajima vzdy interier a lidi nekdy. Samozrejme je lepsi, kdyz zrovna spi, ale da se to i kdyz nespi. Vylety ho bavi. Jak rikam, nejhorsi je to doma. Ale doufam, ze to prejde.

blanka.k
5. únor 2015

@dokument Přesně jak u nás..... já už se tak těším na jaro, až budeme výletovat..... Od cca 3 let syna si to fakt užíváme na plno všichni. Ve 3 letech začal chodit do jeskyní, loni jsme byli na Lipně v elekrárně na exkurzi, chodíme na výstavy pro děti (Krteček, betlémy, Karel Čapek atd.) . Ale ještě víc se těším na sobotu, kdy jedu sama ještě s jednou maminkou tady z MK do Laa do termálů! Už jen ta cesta busem bez neustále pokřikujícího dítětě (jééé, mamíííí, hasiči..... mamiiii, hele jak to miminko brečí, taky jsem tak řval?...), i to pro mě bude relax :D :D

espada
5. únor 2015

@kami1984 Krosna na tak malé mimčo? Nevím no. Jestli sedí, tak snad jo.

kami1984
5. únor 2015

@espada vzdyt ditko tazatelky ma rok, tak proc ne krosna??? mrknete na znacku Deuter..syn mel bez par dnu rok, kdyz sedel poprve a spokojeny, sam uz sedel, zacinal chodit

espada
5. únor 2015

@kami1984 Jako proč ne. To byla otázka. Já s tím zkušenost nemám, tak proto.

marecek4
5. únor 2015

@mysljaja my jezdíme na vandry-takže nejen kočár,ale i ostatní vybavení-vše se dá řešit a malý je zvyklý-vždyt poprvé byl venku už ve 14 dnech-to pravda sice ještě ne pod stanem-ano byly to dny,kdy jsme papírovali,ale jinak-pohoda,zvládli jsme Lednici,Hodonín,Vyškov,Veveří,Pernštejn a já už ani nevím pořádně co-nejen ven do lesa,ale i kultura 🙂-a měli jsme na střídačku kočár-pak golfky a krosničku-my měli Zopu,a od 3 let si malý nosí i část svých věcí sám-hračky,pitíčko,muchlacího plyšáka na noc a nějakou svačinku,bude mu 6 a myslím,že projel a prochodil víc než kterýkoliv dítko v okolí,jen je škoda že v tomto věku z toho nemají zas zážitky o kterých by vyprávěli a pak až jsou starší tak se stydí když je vyprávíme my 🙂

Strana
z3