Jak zvládnout růstový spurt u 2-3týdenního miminka?
Ahojky, chci se zeptat... Malý asi prochází tím zrychleným růstem mezi druhým a třetím týdnem. Četla jsem, že je běžné, když má častěji hlad .... Jenže ten můj jedlík chce pít co 45 minut, ideálně pořád. Odstrikavala jsem, abych měla přehled a pokaždé vypije kolem 100ml - v tom časovém rozptylu to je ale šílené... A hlavně nespí. Max 10 minut, jinak oči jako sova a neuspatelný.... Co dělám špatně? Moc děkuju za rady.
Nic neděláš špatně, je malý, neodstříkávej a koj, jestli má dost poznáš podle počůraných plen a přibírání.
@lenkacross taky jsem to tak řešila... To přejde, výdrž a neodstřikávej, koj... je to zahul, já už usínala v sedě u kojení 😅 . Použij kojící polštář a nebo koj v leže, tak si aspoň trošku spočneš... Doma sice nic neuděláš, ale vydrž. Přeji hodně sil 🍀
@lenkacross taky jsem to tak řešila... To přejde, výdrž a neodstřikávej, koj... je to zahul, já už usínala v sedě u kojení 😅 . Použij kojící polštář a nebo koj v leže, tak si aspoň trošku spočneš... Doma sice nic neuděláš, ale vydrž. Přeji hodně sil 🍀
@martivit92 já v tom tempu a objemu ale nemám pak už dost mlíka, obav musím flaknout Sunar 😔. Moje mu ale chutná víc, dilema jako hrom. Hlavně nechci, ať hladoví
@martivit92 já v tom tempu a objemu ale nemám pak už dost mlíka, obav musím flaknout Sunar 😔. Moje mu ale chutná víc, dilema jako hrom. Hlavně nechci, ať hladoví
@lenkacross musíš ho právě nechat cucat i když tam už není. Střídat prsa, furt dokola, co sneseš. Jen tím se navýší, tou poptávkou. Tím se ti zvýší laktace. A nejlíp ještě kůže na kůži. Vývar, kojící čaj a bude to v pohodě. Hlavně nestresuj.
To dáte 💪
@lenkacross taky jsem koupila tehdy už Sunar 🤣 takže tě úplně chápu a neboj, mají růstový spurt. Mléka máš dost jen dítě prostě je jak přísavka. Já jsem třeba neodstřikala ani 30ml z obou dohromady, ale přitom malý vypil o dost více... Odstříkávat mi teď po 5,5 měsících pořád nejde, ale malý pije a přibírá teda dost, takže toho mléka mám dostatek 🤭 ... Potom to bude lepší, i když doteď ty večery je malý jak nakapačkách u prsu celou noc 🥴😅 , ale přes den moc ne, zavádíme příkrmy, takže prso přes den má jen malinko. Večer mu to potom teče proudem přímo do krku 🤣
@lenkacross jestli si hodne nervozni z toho, ze nevis kolik vypije, kdyz se koji, tak pouzij vahu, zvazis pred kojenim a po kojeni v gramech, odectes mensi cislo od vetsiho a mas kolik zhruba miminko vypilo v ml. Vaha se da i pujcit, casto v porodnici nebo u pediatra. Rozhodne je to mensi divocina nez pokazde odstrikavat a resit jeste vyvarovani lahvicek atd. To fakt musi byt na palici.
Muj obřík se taky kojil kazdych cca 40 minut, takze 20 minut kojeni, 20 minut na spani pro me i pro nej. Bylo to popravde dost hrozne, a to jsem u toho neresila jeste lahvicky. Nekomplikuj si to a snaz se proste jen vydrzet, prejde to.
@lenkacross uplne vas chapu, meli jsme to taky tak.. musite vydrzet, je to mazec, ale jinak to nejde.. ja jsem kojila stejne jako vy, kazdou hodinu, cca 5-10min pauza a rev, zas kojeni… po 6ti dnech jsem uz nemohla, zadny spanek, milion otazek co delam spatne, ze mam malo mleka, co mam delat, koho se zeptat.. atd. ale stejne neudelate nic - tak doporucuju hodne pit, jist, lehnout si s malym do postele a behem kojeni odpocivat, ikdyz je to tezke, stejne nic jineho neudelate a snad vam i pomuze doma pritel/manzel 🙂 bude zase dobre, nebojte.. 🙂 jo, navic nas zacalo i do toho vseho trapit i brisko, takze jsme masirovali, cvicili, tejpovali, probiotika, espumisan apod..
@lenkacross vyprdni se na vážení, vyprdni se na sunar. On celou dobu a vzdy nepije 😉 Ty hlavně dobře jez, hodně pij, doporučuju pit i kojenecký čaj a ustali se to. Tim, že koupíš sunar,to je jen cesta do pekla. On nemá furt hlad jako hlad,on se naji,napije,ale hlavně chce být u tebe a neumi to jinak "říct", než že brečí a utisi se jen u prsa nebo otevírá pusinku hned jak to pochovas 😉
Prostě koj a nedělej si s tím hlavu, zbytečně té to zatíží. Ono to přestane, prostě to teď potřebuje 🙂.
Nevaž, neodstříkávej, nedávej UM, nepřemýšlej nad tím...Dobrý den, kozy ven...Prostě koj. Kdykoliv a jakkoliv dlouho. Hodně pij, dávej si vývary, buďte spolu a nic jiného neřeš.

@lenkacross nic neděláš špatně. Vydrž to. Je to masakr. Moje holky to měly taky tak, normálně sme týden v kuse snad jen kojily 🙈