icon

Jak zvládnout vodění do školky s miminkem a nosítkem?

bebulac
8. lis 2024

Ahojte holky, můžete mi prosím poradit jak jste řešily přesun do školky s miminkem? Starší syn 4roky má školku 5km, třídu v patře, teď přes moje 6-nedělí ho vozil manžel, já párkrát vyzvedávala, ale bude to už brzo celé na mě a já řeším jak to s tím miminem co nejlépe pořešit. Mladší syn jezdí ve vajíčku, a už teď má skoro pět kilo, tak už se z parkoviště a do schodů už teď hodně pronese, tak ho ve vajíčku brzo daleko a do schodů prostě neunesu. Přemýšlím jestli je menší zlo ho nechat v zimě ve vajíčku s podvozkem pred školkou a stresovat jestli neřve než se vyprdolime, nebo na ten přesun do školky pořídit nositko (mám šátek, ale nechci s ním vytírat v zimě parkoviště) úplně nevím jak to pořešit. Řešily jste něco podobného a poradíte?

Strana
z2
barunka1985
9. lis 2024

já si brala kočárek do školky a než jsem je dala do šatny, tak chvilku vydržel. případně jsem dala autosedačku na podvozek. ale vždy byl kočárek u šaten

blondynka400
9. lis 2024

@bebulac já nechávala v autě před školkou. Prvních cca půl roku vždy po cestě do školky usnula (jezdili jsme docela daleko). Starší byla v pohodě a samostatná, takže jestli mi to celé trvalo 3 minuty? Já navíc neměla vajíčko, ale sleeper, který tahat fakt ne. Pak když byla vzhůru a byla starší, brala jsem si jí na ruku sebou.

andyl1
9. lis 2024

Na takovéhle situace se mi hodně osvědčil šátek ring-sling, je to krátký šátek jen přes rameno, takže se s ním příjemně manipuluje, nikde nic nevisi a neušpiní se konce při vázání na parkovišti 👍

petaov
9. lis 2024

Nechávala jsem ho v kočárku před školkou. Jak byl malý, tak spal. Když byl větší, tak koukal a vždycky vydržel. Nechtěla jsem ho brát do šatny, kde je plno bacilů.

pavulka
9. lis 2024

Já nechala staršího doma asi tři měsíce, ale mladší byl nedonošený a starší byl po operaci břicha, oba v tu dobu imunitu naprd. A potom jsem chodila dva kilometry do vedlejší vesnice, ověšená jak vánoční stromeček. Hluboký kočár, ve kterém mimino vydrželo deset minut, na sobě nosítko, kde vydrželo dalších deset minut a pak už jen na rukách, kočár jsem tlačila břichem a na kočáru ještě gumicuky přidělané odrážedlo pro staršího, abychom byli dříve doma 😂. Krásné časy to byly 😂. V šatně jsem měla mladšího na rukách, později už jsem pokládala na zem, starší se obul a oblékl sám, co mu nešlo, jsme doladili venku, po odložení mimina zpět do kočáru. Ale většinou nám pomohli ostatní rodiče v šatně, zapli zip, pomohli najít boty, podrželi dveře 😂. Tohle už fakt nikdy nechci absolvovat, jsem se už vždycky dopředu smála, s čím nám kdo bude zase pomáhat 😂.

klaruskaholubinka
9. lis 2024

Mallicke je 7 měsíců a porad nosím.ve vajíčku. Vodim dvě starší do školky a mám to přes celou školku od sebe, školka má 6 trid. Pronese se hold. Ale dá se to vydržet mě spíš otravuje, že máme rozbité auto s isofixem a tady musím pořád poptat na ty pásy ro vajicko.

veru181
9. lis 2024

Před školkou jsem se bála nechat, nosila jsem ve vajíčku (máme Klippan Dinofix, které je oproti jiným samo o sobě lehčí). Tady mi byla doporučována ještě taška tohoto typu: https://www.malvik.cz/Emitex-Taska-pro-kojence-...

martinka0209
10. lis 2024

Od začátku nosítko ,já šátek nikdy neměla,malé bylo 5 měsíců

moncheris
10. lis 2024

@bebulac vodím dceru s dvěma prcky (1,5 a 2 měsíce). Pořizovali jsme sourozenecký kočár a syna jsem si odepla s korbou a vzala s sebou, starší ťapala za ruku. Pak mi ale přišli jednodušší dát si ho do nosítka a starší do sporťáku. Navíc si syn v nosítku celkem zvykl a je tam spokojený a já jsem klidnější - mám volné ruce a nemusím nic hlídat a s ničím se tahat 🙂

apajda
10. lis 2024

Já jsem to měla kousek, takže malinká usnula v kočárku. Bohužel kočárek nešlo vzít dovnitř, takže spící miminko jsem nechala před školkou na zahradce. Když už byla větší, hrozilo, že z kočáru vypadne, ale ještě nesedela, měla jsem nositko. A jak seděla, posadila jsem ji v šatně na lavičku. Od jara už do té školky půjde taky....

strife
14. lis 2024

@bebulac Ahoj, před školkou bych dítě nenechala, člověk nikdy neví. V téhle době, kdy se co chvilka děti unáší, starší děcka nemají žádnou výchovu... no prostě nestojí to za to.
Já si koupila ergonomické nosítko, je to rychlejší než šátek a nepoválíš ho na parkovišti :D Synek je v něm velice spokojený. A k tomu jsem si koupila zateplenou vsadku do bundy z BellyBoo. Mají tam i hezké nosící capáčky, nákrčník, kapucku, paráda. 🙂

sticker
Strana
z2