Jak zvládnout vodění do školky s miminkem a nosítkem?
Ahojte holky, můžete mi prosím poradit jak jste řešily přesun do školky s miminkem? Starší syn 4roky má školku 5km, třídu v patře, teď přes moje 6-nedělí ho vozil manžel, já párkrát vyzvedávala, ale bude to už brzo celé na mě a já řeším jak to s tím miminem co nejlépe pořešit. Mladší syn jezdí ve vajíčku, a už teď má skoro pět kilo, tak už se z parkoviště a do schodů už teď hodně pronese, tak ho ve vajíčku brzo daleko a do schodů prostě neunesu. Přemýšlím jestli je menší zlo ho nechat v zimě ve vajíčku s podvozkem pred školkou a stresovat jestli neřve než se vyprdolime, nebo na ten přesun do školky pořídit nositko (mám šátek, ale nechci s ním vytírat v zimě parkoviště) úplně nevím jak to pořešit. Řešily jste něco podobného a poradíte?
@bebulac já nechávala v autě před školkou. Prvních cca půl roku vždy po cestě do školky usnula (jezdili jsme docela daleko). Starší byla v pohodě a samostatná, takže jestli mi to celé trvalo 3 minuty? Já navíc neměla vajíčko, ale sleeper, který tahat fakt ne. Pak když byla vzhůru a byla starší, brala jsem si jí na ruku sebou.
Na takovéhle situace se mi hodně osvědčil šátek ring-sling, je to krátký šátek jen přes rameno, takže se s ním příjemně manipuluje, nikde nic nevisi a neušpiní se konce při vázání na parkovišti 👍
Nechávala jsem ho v kočárku před školkou. Jak byl malý, tak spal. Když byl větší, tak koukal a vždycky vydržel. Nechtěla jsem ho brát do šatny, kde je plno bacilů.
Já nechala staršího doma asi tři měsíce, ale mladší byl nedonošený a starší byl po operaci břicha, oba v tu dobu imunitu naprd. A potom jsem chodila dva kilometry do vedlejší vesnice, ověšená jak vánoční stromeček. Hluboký kočár, ve kterém mimino vydrželo deset minut, na sobě nosítko, kde vydrželo dalších deset minut a pak už jen na rukách, kočár jsem tlačila břichem a na kočáru ještě gumicuky přidělané odrážedlo pro staršího, abychom byli dříve doma 😂. Krásné časy to byly 😂. V šatně jsem měla mladšího na rukách, později už jsem pokládala na zem, starší se obul a oblékl sám, co mu nešlo, jsme doladili venku, po odložení mimina zpět do kočáru. Ale většinou nám pomohli ostatní rodiče v šatně, zapli zip, pomohli najít boty, podrželi dveře 😂. Tohle už fakt nikdy nechci absolvovat, jsem se už vždycky dopředu smála, s čím nám kdo bude zase pomáhat 😂.
Mallicke je 7 měsíců a porad nosím.ve vajíčku. Vodim dvě starší do školky a mám to přes celou školku od sebe, školka má 6 trid. Pronese se hold. Ale dá se to vydržet mě spíš otravuje, že máme rozbité auto s isofixem a tady musím pořád poptat na ty pásy ro vajicko.
Před školkou jsem se bála nechat, nosila jsem ve vajíčku (máme Klippan Dinofix, které je oproti jiným samo o sobě lehčí). Tady mi byla doporučována ještě taška tohoto typu: https://www.malvik.cz/Emitex-Taska-pro-kojence-...
Od začátku nosítko ,já šátek nikdy neměla,malé bylo 5 měsíců
@bebulac vodím dceru s dvěma prcky (1,5 a 2 měsíce). Pořizovali jsme sourozenecký kočár a syna jsem si odepla s korbou a vzala s sebou, starší ťapala za ruku. Pak mi ale přišli jednodušší dát si ho do nosítka a starší do sporťáku. Navíc si syn v nosítku celkem zvykl a je tam spokojený a já jsem klidnější - mám volné ruce a nemusím nic hlídat a s ničím se tahat 🙂
Já jsem to měla kousek, takže malinká usnula v kočárku. Bohužel kočárek nešlo vzít dovnitř, takže spící miminko jsem nechala před školkou na zahradce. Když už byla větší, hrozilo, že z kočáru vypadne, ale ještě nesedela, měla jsem nositko. A jak seděla, posadila jsem ji v šatně na lavičku. Od jara už do té školky půjde taky....
@bebulac Ahoj, před školkou bych dítě nenechala, člověk nikdy neví. V téhle době, kdy se co chvilka děti unáší, starší děcka nemají žádnou výchovu... no prostě nestojí to za to.
Já si koupila ergonomické nosítko, je to rychlejší než šátek a nepoválíš ho na parkovišti :D Synek je v něm velice spokojený. A k tomu jsem si koupila zateplenou vsadku do bundy z BellyBoo. Mají tam i hezké nosící capáčky, nákrčník, kapucku, paráda. 🙂

já si brala kočárek do školky a než jsem je dala do šatny, tak chvilku vydržel. případně jsem dala autosedačku na podvozek. ale vždy byl kočárek u šaten