Jakým jídlem zabavit 14měsíční dítě v kočárku?
Ahojky,
syn je poměrně náročné dítko a neustále mu něco vadí.. je mu 14 měsíců a jízda kočárkem je pro něj i pro mě pak peklo.
Jediné co funguje je mu dát nějakou křupku apod.. ale zasw ho nechci cpát křupkama. (Kukuřičné)
Pak mám banánové oplatky, ale to je vše tak na vteřinu…
Máte něco co vydrží déle a nebude od toho zamrskaný celý kočár a dítě?
Díky 😀
Jablko, paprika, okurka, mrkev 🤷🏻♀️
@l_ nebojíte se, že ukousne a spolkne velký kus ? 😳
U mrkve bych se mozna bala, ale to ostatni vyse zminene je v pohode. Ja jsem pak s sebou vozila jeste rohlik a hracky 😀 Takze bagry, auticka, knizky... tim se zabavili a neprudili. Vetsinou 😀
Reaguji na to ze “ukousne a spolkne velky kus” - pokud ho spolkne, tak je to v pohode 😀 problem je pokud mu zaskoci nebo se zacne davit… u prvniho ditete jsem s tim problem nikdy nemela, druhe dite obcas dela to ze si nacpe do pusy vic nez dokaze zvladnout a pak to musi vyplivat. A jednou si nacpal cely nerozkousany piskot az do krku a musela jsem ho z nej vyrazit podle kurzu prvni pomoci 😳 takze tohle hrozi potencialne u vsech jidel a neni potreba se kvuli tomu vyhybat ovoci a zelenine. Jedine co je v tomhle smeru “bezpecnejsi” jsou ty kukuricne snacky, ktere se rozslintaji na kasi beze zbytku.
V kočárku naopak ta zakuckani a zaskoceni mají tu výhodu, že vy přece tlacite ten kocar, takže dítě vnímáte a do jednotek vteřin jste u něj, když se něco takového stane a můžete hned zasáhnout (v 90% to není třeba)... A někdy se přece dítě ukusovat a zpracovávat jídlo v ústech naučit musí, ne?
To jako ve 14 měsících ještě nedostává normálně kousat ovoce/zeleninu apod.?
Ja mam dite uz osmilete.. ale lzicku odmitala a jela blw od zacatku, takze ne, nebala 🤷🏻♀️ a ve 14 mesicich uz ji vse ne? 😳
Mrkev jsem trochu pověřila, aby byla měkčí. Křupky jsem nedával kukuřičné, ale pohankové a pod. Tolik se nepatlali. Jinak jsem občas dala i tyčky z DM nebo různé dětské sušenky. Něco kupované, něco jsem pekla
Také jsem většinou dávala ovoce a zeleninu. Když jsem zrovna neměla nic připraveného tak ovocné tyčinky z Dm (je to vlastně jen lisované ovoce)

Jablko, paprika, okurka, mrkev 🤷🏻♀️