Jde uspat miminko v postýlce bez dudlíku a řvaní?
Ahoj maminky 🙂, jdu s žádostí o radu. Je vůbec nějak možné uspat miminko v postýlce bez dudlíku a bez řvaní?
Mám relativně pohodové a klidné miminko přes den, ale večerní uspávání je často o nervy a neobejde se bez křiku. 😖
Naše uspávání vypadá nějak takto:
V 8 hodin koupání a převlečení do pyžámka, kolem deváté poslední večerní kojení, když u něj usne většinou se při přesunu do postýlky probudí, když ne, ok, spíme.😴 Někdy pomůže položit po kojení do postýlky, pustit kolotoč, šoupne paleček do pusinky a do deseti minut spí, taky relativně v klidu, ale zase mám strach o paleček.👍 Někdy nešoupne paleček, pak musí přijít na řadu nosítko a minimálně půl hodiny chození po bytě a uklidňování - často v nosítku řve. Když se uklidní a usne, tak se při přendání opět probudí a buď znovu řev, nebo paleček a spíme.
Dudlík občas zkouším nacpat, chytne se ho asi tak dvakrát do měsíce a ududá, jinak ho vytlačuje jazykem a uspávání to ještě víc prodlužuje.
Má někdo nějaký tip, nebo osvědčenou radu? Neexistuje nechávat jí vyřvat, řve fakt hrozně, až bez dechu a tečou slzy. Nerada bych, aby měla z usínání nějaké trauma. Když už usne, tak spí celou noc do 7-8. Malé je 5 měsíců. Je to u miminek normální a mám to nějak vydržet a bude se to postupně zlepšovat? Nebo bych chtěla moc a je to moje daň za to, že spí celou noc? 😀
Předem díky za případné rady. 🙂

My teda máme s uspavanim taky problém, večer malá 2.5 měsíce občas křičí, I když ji nosíme, houpame, mluvíme na ni a pouštíme bílý zvuk. A pak z toho asi vyčerpáním usne :/ přijde mi, že se to děje, když je už pretažená. Někdy ale usne po kojení v postýlce tak, že mám dlaň na jejím hrudníku a ona ji cuca 🙂 dudlík totiž odmítá a svůj palecek si šetří