Je moje dvouletá dcera s 9,6 kg a 83 cm v pořádku?
Maminky, uklidněte mě 😃 Malá má 2 roky a měsíc, váží 9,6kg a měří 83 cm. Kdo měl/má taky takového trpaslíka? Ona nemá být po kom velká, já mám 160 cm, manžel asi 176 cm, ale stejně mě to občas znervózňuje, že se ve 2 letech ještě vleze do velikosti 80…
Neřešila bych, pokud prospívá. O naší malé každý říká, jaký je prcek a jsou jí tři a dnes jsme potkali 5letou holčičku, která byla ještě menší než naše 3letá drobkyně. Starší syn je zase o něco větší než vrstevníci. U holky bych neřešila, u kluka by mne asi trochu mrzelo, ale zdraví je nejdůležitější 🙂
Nechte si u pediatričky udělat růstový graf. Nevadí, když je dítě malé, ale roste si svým tempem. Problém je propad v růstu, zastavení... Syn má dva roky, 87cm, taky mi to přijde na kluka málo, všechny děti v okolí jsou vyšší, ale roste souměrně podle grafu, takže není třeba se znepokojovat.
Dceři budou dva v březnu, má 84cm a 9kg , kvůli váze a drobným zdravotním problémům ji pediatrička víc hlídá.
Malý měl ve 2 letech 13,7 kg a 93 cm, narodil se teda o 7 týdnu dřív (2050g a 43cm), ale on má být po kom vysoký.. chlap má 186 cm a já mám 169 cm.

Naše mimi bude mít 2 roky v únoru, naměřili jsme mu 87 Cm a 13,5 kg. Ta velikost je hodně o hubenosti dítěte. On nosi 92 spodky a 98 vrsky. Ale kombineza mu je třeba reima, lidl i lindex 86. 😄 já mám 160 Cm a manžel 168. Jenže von je kluk, to je dost nahovno. 😄 A výška ve dvou letech x 2 se prý rovna výška v dospělosti. Takže by měla 166 Cm což je na ženu dobré. Kamarádka má zarijovou holčičku a je menší než ten náš, nosi 86 a má 10 kg. A je to v pořádku.
Můj manžel jeho výšku dost řeší, až hroti řekla bych. Opravdu to hodně prožívá. Až je to otravny. Takže…Hodně bílkovin, vápníku, zinku, a déčka. My máme v genové linii familierne nízký vzrůst, ale naše mimi to v genech nemá. To je třeba důvod pro podání růstového hormonu. Ale tohle vím jen tím, ze to manžel tolik hrotil. :D