icon

Je svítící dudlík pro dítě bezpečný?

23. čer 2025

Ahojte, manžel koupil synovi dudlík, který ve tmě svítí, teda jeho část, takový ten úchyt. Krabičku jsem vyhodila, tak nevím z jakého je to materiálu, na netu jsem nic nenašla. Všimla jsem si až večer, že svítí... Mám z toho celkem obavy, když nevím co to je.. Navyše jsem tehotná. Snád je to bezpečné, když se to prodává pro tak malé děti, ale mám k tomu nedůveru. Co když bude dávat syn do pusy i tu svítící část, nevo co když to něco vyzařuje.. Víte co to je, používali jste to?

jirovapa
23. čer 2025

Nevím jakou značku dudlíku máte. Ale od Philips Avent, NUK apod. se vyrábí dudlíky svítící ve tmě. Jsou i lahvičky na pití, které svítí ve tmě. Syn jednu měl a byla jeho nejoblíbenější, protože když se v noci probral, tak viděl kde jí má a mohl se napít (vody). Na složení se můžete podívat na internetu. Pokud se jedná o dudlík nebo lahvičku zakoupenou v ČR a od kvalitní značky, tak si myslím, že bude složení v pořádku (prošlo kontrolou). Ale výrobky pro děti z Temu apod. bych dětem nikdy nedala.

gruyerre
23. čer 2025

Není žádný rozdíl v ne/bezoečnosti pro dítě mezi svítícím a nesvítícím dudlíkem. Ten plast na dudlících obsahuje fosforescenční pigmenty, které jsou netoxické. Vše je atestované pro mimina.

autor
23. čer 2025

Máme dudlíky lovi, normálně zakoupené v drogerii.

sigyn
23. čer 2025

Naše děti měly svítící dudlík zcela běžně. Věci pro mimča se velmi přísně testující, protože jakýkoliv průšvih by pro danou značku mělo zničující následky. Výrobci si proto dávají velký pozor. Můžete být bez obav, když to nebude nikde z tržnice 🙂

tereza90tess
23. čer 2025

Holky, to je fajn tip! Je pravda, že v noci dudlík běžně hledáme a to je děs!

merope
24. čer 2025

Tak to můžeš být úplně v klidu.

michaela666
24. čer 2025

Kdybych o tom věděla, mohla jsem si ušetřit noční lezení po kolenou kolem postýlky. 🫣😀 Když je to ověřená značka, tak to určitě prošlo přísnou kontrolou.