Je to hloupé? Nechci zvěřejňovat fotky svých dětí
Dobrý den,omlouvám se za přihlouplý dotaz,ale je tu nějaká maminka,co nezveřejňuje fotky na internetu,hlavně facebooku? čekám druhé miminko,jsem mladá maminka 22 let a nedávám fotky na facebook,ale když se mě kamarádka ptala,jestli dam male na facebook,abych se pochlubila a ja sem napsala,že ne,tak div sem nebyla nejdivnější člověk na světě. Na fb normálně chodím,ale nevidím důvod tam vystavovat svoje děti,co si o tom myslíte? Je tu někdo,kdo též nevystavuje děti na fb, i když je to v dnešní době úplně normální....
Já to plně chápu a nemám v plánu na FB dávat přehršel fotek miminka nebo dítěte. Používám ho, mám tam třeba fotky z dovolené apod. ale rozhodně nic soukromého.
Mě docela fascinují i alba na modré střeše, kde si lidi v poklidu nafotí celý barák včetně vybavení. To je pro nějakého tipaře na vykradení jak dělané, protože k profilu si ještě hodí fotku, jak jsou právě na dovolené...
@lucijenkaa ja tiez,ani tu na koniku
No to koukam nas je hodne,na jednu stranu o me asi nikdo moc nevi,jeste jak sem se prestehovala,ale kdo ma zajem,ozve se i bez meho zaplneneho alba mima fotkama a soukromim
@lucijenkaa Víš co, mně je to jedno, že o mně hodně lidí neví..jak říkáš, kdo chce, tak se ozve..
@lucijenkaa fb mam, ale sve deti tam ze zasady nedavam... urcite nejsi divna, nenech se kamaradkou vykolejit😉
Na fb mám par svých fotek z dříve a ještě zamčené. Nejsem tam pod svým pravým jménem. Fotky děti tam nedam vůbec stejně jako tam nebudu ani psát nic o jejich vývoji. Myslím ze moje dítě nemusí byt viděno všemi na fb. Už slyším par znamych jak se me ptaji kdy ty fotky dam 🙂 Mám takhle kamarádky které dávají každý týden aspoň 10-20 fotek. Sice chci mít taky památku, ale radši v albu na fotky. V DM nebo teta drogerii je možné nechat udělat fotky na pockani 🙂)
Dekuji nevim proc,ale potesilo me to 🙂
Podle me nejsi hloupa, ale rozumna. Zverejnovat fotky deti i sve na netu je vzdycky risk. Ale za me je facebook se zverejnovanim jen mezi blizke pratele a rodinu bezpecnejsi nez konik a jine servery.
Zajímavé téma. Nedávno po nás chtěli podepsat v MŠ souhlas se zveřejněním fotek na FB a na webu - odmítla jsem a paní ředitelka se na mě dívala překvapeně, že jsem jediná. Tak nevím, ale nechápu, že všichni ostatní souhlasili. Sami fotky nikam nedáváme (a rozhodně ne na FB), ale trochu se bojím, co pak na ZŠ a v různých kroužcích - jak už tu maminky psaly, leckde je běžné fotky ukazovat, aby se pochlubili, co děti umějí. Jaké s tím máte zkušenosti?
@ivular Já mám spíš strach z takového "podej čertu prst..." Pokud podepíšu všeobecný souhlas, tak pak neovlivním, co tam dají a co ne. Neutrální skupinovou fotku ještě možná, ale jak "Maruška bije Honzíka na písku" mi přijde zbytečné. K čemu to ta školka potřebuje? Reklamu si mají dělat spokojenými referencemi rodičů a ne fotkami dětí - já prostě nevidím důvod.
Jsi uplne normální a moc ti fandim...ja taky ni kam nedavam fotky,ani deti, ani už sve...jakkoliv je někam na internet člověk da,tak už tam uviznou a i když je člověk smaže, tak tam někde v historii zůstanou....I když si lidé co si zruší FB PROFIL mysli,ze zmizeli, ta stejne tam jsou,jen nejsou vidět...navíc takoveto portaly jsou podle me rájem pro divne osoby, každý se sem muze zaregistrovat pod jakoukoliv přezdívkou má kochat se fotkami a vše si cist...ja jsem oproti tobě asi ještě větší extrém, protoze me přijde i zde dost diskuzi nechutných a ze bych dost věcí nenapsala, takže bud v klidu, nejsi sama🙂))
@kacca11 jasne,nabourat se dá vše, ale dali člověk fotky na net,i když jen soukrome, tak není pro profikaždého extra složite je dostat nehlede na to,ze porad unikají nejake přihlašovací údaje...a nabourat se do pocitace,či ukrást přímo fotky je dost složitější...ja jsem ale extrém,pro me jsou fotky má soukroma záležitost a kamarádům se ukazuji v soukromí a nemam potřebu se s nimi chlubIT na netu...
@janaaanna Myslím, že školka to potřebuje z důvodu, že hodně školkových akcí se fotí ( já jako profesionál spolupracuji s pár školkami a fotím jim akce typu besídky, sportovní dny a jiné ) a tyto fotky se umísťují na web školky. Naštěstí jsem se ještě nesetkala s tím, že bych na některé fotce musela vyretušovávat dítě. A přiznám se, že jako rodič moc ráda vidím fotky z výletů a představení, na které nemám přístup. Zrovna nedávno jsme s prckem prohlíželi fotky z loňska a bylo to super.
@kacca11 jasne,nabourat se dá vše, ale dali člověk fotky na net,i když jen soukrome, tak není pro profikaždého extra složite je dostat nehlede na to,ze porad unikají nejake přihlašovací údaje...a nabourat se do pocitace,či ukrást přímo fotky je dost složitější...ja jsem ale extrém,pro me jsou fotky má soukroma záležitost a kamarádům se ukazuji v soukromí a nemam potřebu se s nimi chlubIT na netu...
fotky ditete na fb nedavam, ale bohuzel jedna z babicek na fb fotky davat proste musi 🙄 , jinak me fascinuje, jak se nekteri nechaji svuj fb profil verejny a clovek o nich muze zjistit spoustu informaci. Nejvetsi masakr byla cikanka, ktera ve svem panelakovem byte provozovala sadomaso a mela na fb fotky z techto akci a mezitim tam mela fotky svych vnoucat v tech samych mistnostech, opravdu masakr a to vse na verejne pristupnem profilu fb.
@lucijenkaa A kdyby všechny maminky napsaly, že divná jsi, že zveřejňovat je DNES normální....zveřejnila bys je? Každý by měl vše dělat podle sebe a nedbat na to, jak ho vidí ostatní...I kdybych každému přišla divná, neřešila bych to a nechtěla slyšet, jak to mají jiní, každý by měl konat podle sebe a svého přesvědčení 🙂
jsem také divná, nemám facebook 🙂 (nebo založený asi ano, protože jsem se potřebovala dopátrat nějakých informací a jinde nebyl přísup ale nepoužívám ho) nezveřejňuji fotky ani svoje, neposílám fotky dětí do soutěží na internetu, nechlubím se v časopisech. komu chci, tomu děti ukážu a ten mi je pochválí. nemám nějak potřebu aby je obdivovali všichni. stačí, že mi kdejaká babka strká hlavu do kočárku - už to mi není příjemné.
ja nemam ani fb☺ zasadne nedavam fotky sebe nebo ditete verejne na internet nekam,kde je i moje jmeno. Pokud tam jmeno neni. Tak fotky pouze vyjimecne a tak,abychom nebyli moc poznat. Pokud nekomu chci ukazat fotky,poslu je mejlem,nebo sdilim pouze s par lidmi napr pres google disk.
Já ani nemám fb, takže tohle řešit ani nemusím..😀 Na plavání s miminky v prihlasce jsem taky hned zaskrtla, ze nesouhlasím s prezentací fotek malé na jejich webu, či nastenkach.. Prostě ani já malou až tak nikde nevystavuju, tak mi přišlo nějak proti srsti, ze by to dělal někdo jiný.. Ale spousta maminek se dětmi moc rady chlubí, tak ať.. 😉
@kamino To chápu, ale takovéhle fotky nám dává školka přes neveřejnou galerii, kam mám heslo a stáhnu si tam všechny - to mi vyhovuje a necítím potřebu na tom něco měnit. Samozřejmě netuším, co s fotkami mého dítěte dělají ostatní rodiče, ale to už neovlivním a pořád je to uzavřené množství lidí, než když to dá školka na FB/web rovnou.
@lucijenkaa taky nedavam fotky na fc. Ani nikam jinam. Dnes si je kde kdo muze stahnout do pc ...nabourat se na ucet a navic je to soukromi...
Co vubec nechapu davat i fotky z porodu nebo jak kojim.....at uz sem nebo fc....je to pro me natolik intimni vec..
A jinak nenechavam ani na mailu nic - zadne dulezite zpravy,fotky....vse mazu.
@janaaanna ja jsem taky nesouhlasila, u nas i na ZS se vyzaduji souhlasy rodicu na sdileni fotek-taktez nebudu souhlasit!
@kamino jsem ucitelka a toto jsem resila (a nejen ja) tim, ze jsem vzdy na konci roku dali rodicum moznost si fotky z akci tridy stahnout na svuj pocitac z CD 🙂)) na web jsem to nedavala....

Ja taky nikam fotky svych deti nedavam....