Jedny rodiče uživí i 10 dětí, ale 10 dětí neužíví ani jednoho
Jedny rodiče uživí i 10 dětí ale 10 dětí neužíví ani jednoho. Jakou máte zkušenost? Pravda nebo lež?
@tahejhula ja tedy taky nemam s mamkou blizky vztah.nic moc se nestalo, ale proste si nejsme blizke,nerozumim si s ni.ale postaram se,navstivim,vsecko bez problemu.ale i kdyby byla zdrava,na kafe bych s ni asi nechodila.nemely bychom si co povídat.zato mam super vztah s tchyni.ale je fakt,ze denne si rikam,jak to jednou bude mezi mnou a dcerou.nechci predat tohle,co mame my s mamou a ona se svou mamou a dal a dal...u me to skonci a zacne jinak,tak jsem se rozhodla a delam pro to maximum.snad to vyjde
@properjoey Ano, ano. Kdyz jsem dceru cekala, byl to sok, z tohoto duvodu jsem holcicku nechtela. Neverila jsem si. A je uzasna, skvela. Zatim mala, ale rozumime si skvele.
A ty máš na mysli finanční stránku, nebo péči o rodiče? Spousta rodin v dnešní době je rádo, že se postará vůbec o sebe a svoje děti a těžko by mohli dotovat ještě rodiče. A pokud jde o tu péči, tak to taky nemusí být jen problém vůle a výchovy. Mojí babičce je 80 let, má Alzheimera a sama se o sebe nepostará. Jenže mojí mámě a strejdovi je 55, takže samozřejmě ještě pracují. Jsou každý z jiného města 100km od sebe, takže si jí střídají, převážejí jí sem a tam, babičce to vůbec po psychické stránce nedělá dobře, je zmatená, nikde si nemůže zvyknout. Na osobní ošetřovatelku nejsou peníze, takže je podaná přihláška do pečovatelského domu, ale to může trvat roky, než bude místo. Takže to ne vždycky je jen o té ochotě, ale když se dneska odchází do důchodu tak pozdě, tak se bohužel málokterý člověk může starat o svoje rodiče.
To proto, že těch 10 dětí má zase svých 10 dětí, o které se musejí postarat primárně. Nemám tohle rčení ráda, je zavádějcí.

@biedronka10 Naopak, mozna jednou pochopis sama, i kdyz ti to nepreju. 😉 Co jsem se odpojila, je mi mnohem lepe. Dokonce vymizely nektere fyzicke potize. Hrat si na mucednika jen proto, abys byla lepsi, to je cesta do pekla. I mne to trvalo dost dlouho, nez jsem to pochopila.