Jídlo 7,5měsíčního miminka

janickajana
8. čer 2017

Mám holčičku přes 7 měsíců. Vaše je v pořádku, ale jen by mě zajímalo jak to mají vaše děti s jídlem.
My:
Ráno: kojení
Dopoledne: ovoce či přesnídávka třeba i někdy s piškoty nastrouhané
Oběd: maso zelenina
Odpoledne: jogurt, přesnídávka či pribiňák
Večer: kojení či kaše
V noci: tak 2x kojení
Nejsem si jistá s kojením jak často ještě musí být kojení?

mississka11
8. čer 2017

Kojení je v pořádku. Koj na požádáni

rebe
8. čer 2017

V sedmi měsících je ještě ideální kojit děťátko docela hodně často, nejlépe mezi každým běžným jídlem, tedy jako svačiny. Večer záleží, některé maminky říkají, že jim po kaši dítě lépe spí, jiné děti mají z večerní kaše zácpy. Ale pokud je cílem kojení udržet a dítě se přehnaně často nebudí, preferovala bych večer kojení. Já kojení využívám ke zklidnění dítěte, takže kojím před každým spánkem a po probuzení (ráno často ještě usne a dopřeje mi spánek navíc).

panickatlamicka
8. čer 2017

@janickajana. tak tak, koj klidne i casteji. A ze stravy vynechat piskoty,kasi a pribinaka-nevhodne. Nahradila bych bud zeleninou nebo mn. A pred nebo po kazdem jidle kojit.

janickajana
autor
8. čer 2017

@panickatlamicka děkuji za rady a doporučení 😉 občas máme dát piškoty prý kvůli lepku. Je to od doktorky. Ale děkuji. Jsem klidnější 🌼

panickatlamicka
8. čer 2017

@janickajana misto piskotu lze do prikrmu zamichat trochu ovesnych vlocek 🙂

nafuka
9. čer 2017

lepek je i v těstovinách, piškoty a pribiňák nedávám vůbec a to mám dítě starší. Vyhýbám se cukru co to jde.

arwen_arina
10. čer 2017

Lucka ma osm mesicu a ji takto:
8.00 240ml UM
10.00 ovoce s jogurtem,pudink, obcas Lipanek, tak tech 140-200g (Lipanek maxi nebo pul bile Activie s celou kapsickou, popr.velka ovocna presnidavka)
13.00 masozeleninovy prikrm,velka sklenice 230g
17.00 to same co dopoledne,kdyz bylo dopoledne ovoce,je mlecny vyrobek ci naopak,nekdy i masozeleninka,taky tak tech 150-200g
20.00 250ml UM s malym mnozstvim kase
+700-1000ml vody nebo caje se stavou

arwen_arina
10. čer 2017

Jinak lepek davam, treba do toho jogurtu dam obcas piskoty nebo susenky 🙂

prejeta_zaba
10. čer 2017

Zajímalo by mě, co kdo vidí přínosného na všech těch slazených, aromatizovaných a všelijak jinak konzervovaných kapsičkách, pribiňácích a já nevím čem. Snadná příprava? I u nás, příbuzní se mě na to ptají snad od 4 měsíců dítěte. Podle mě, čím dýl to neochutná, tím líp. A ještě - známá do dítěte nacpe toho maxi Lipánka na 1 svačinu a diví se, že v roce váží přes 12kg, no to se opravdu nemá čemu divit teda. -_- ať žije zdravá strava :D

arwen_arina
12. čer 2017

@prejeta_zaba jo,tady by mi nektere biomatky poradily,at davam misto jidla vyvar z vlocek...jsem rada,ze mala pribira,prospiva,dobre ji a neprska...jeden lipanek tydne ji neuskodi...porad lepsi 12kg dite nez chudacek rachiticky,co nic neji...ja teda nevim, ale poplivane steny domacim rozmixovanym blafem bych nechtela. Davam ji masozeleninove prikrmy od hami a ovocne kapsicky bez pridaneho cukru,co je na tom spatneho,fakt nevim...spis mi prijde hrozne,jak nektere matky trapi dite hladem v domneni,ze kojeni vyresi vse,tech deti je mi lito:(

angelinie
12. čer 2017

Tak náš 7 a půl měsíční má zatím jen masozeleninové obědy a večerní kaše (rýžové, kukuřičné, jáhlové apod.). Mezitím samé kojení (tak 5 - 6x denně). Stejně to měli i starší děti - do půl roka plně kojeni a pak každý měsíc jedno kojení nahrazeno jídlem ;)

linee
12. čer 2017

@janickajana zacala jsem prikrmovat po ukoncenem 4.mesici a mela jsem to v 7,5 mesicich stejne.Misto Pribinacka kup radeji Lipanka,ja jsem davala jednou tydne a i ted ji to spise zamichavam do bileho jogurtu na ochuceni,ne samotne.Pro tak male mimi je to lepsi.
Piskoty jsem take davala,2-3 jednou za cas take nic neudelaji a zavislaka na sladkem nebo piskotech nemam. A z presnidavky byla trochu vice zasytenejsi.
Kojeni pri tech prikrmech staci.Davas jeste neco jineho na piti?Kolik ti vypije?

panickatlamicka
12. čer 2017

@arwen_arina to vis ze jo ... 🙄

janickajana
autor
12. čer 2017

Děkuji vám všem. Všechny jsme mámi a chceme pro ty naše miminka vše nej. Tak nikoho nekritizujte, ale spíš poraďte jak to některé udělaly zde a za to moc děkuji 😉

nafuka
12. čer 2017

@linee Lipan a Pribiňák je to samé, sladké sračky. Já nedávám ani jedno. Bílý jogurt a domácí jahody nebo jiné ovoce, malá baští bez problémů.

prejeta_zaba
12. čer 2017

@arwen_arina já samozřejmě netvrdím, že má někdo trápit dítě hlady a kojit až do 15, ale tady ty názory "hlavně že nám krásně papá a jaké má naducané tvářičky" bohužel často vedou ke zkaženým zubům a obezitě 😔 dítě se má v prvé řadě seznamovat s chutěmi a konzistencemi, ne se jen nacpat dosytosti (i za cenu umělého přislazování apod.). Tak každá pro své děti snad myslíme to nejlepší no... A když už bys malé teda nedala domácí rozmixovaný blivajz, já bych zase malému nedala kupovaný chemický sajrajt, prostě se mi to intuitivně příčí, sama bych to do pusy nevzala.

dadulakk
12. čer 2017

😠@nafuka ty musíš vyrejvat koukám úplně všude. A je úplně jedno co je za téma, evidentně ti to dělá dobře :-/

nafuka
12. čer 2017

@dadulakk a kdy naposled, když máš takový přehled?🙂

dadulakk
12. čer 2017

@nafuka není to tak dávno, v diskuzi o UM!!!a zcela bezdůvodně ;)

panickatlamicka
12. čer 2017

@dadulakk cim vic vykricniku, tim vic pravda. Vykricniky lze lepe nahradit CAPS LOCKEM. 😉

panickatlamicka
12. čer 2017

@dadulakk jinak ja se hlasim, ze tez vyrejvam uplne VSUDE !!!!!!!!

nafuka
12. čer 2017

@dadulakk chtěla bych si to dohledat, ale neím kde přesně.Navedeš mě? Děkuji🙂

nafuka
12. čer 2017

@panickatlamicka ještě aby ne, když jsi ta tlamička. Já tu tvoji přezdívku žeru😀

rebejsova
12. čer 2017

@janickajana Záleží, jak dlouho chceš kojit, pokud dlouhodoběji, musela bys kojit častěji (kojené sedmiměsíční mimčo by správně mělo mít zavedený jen jeden příkrm - oběd - a jinak pít mlíčko). Co se týká skladby, je na tobě, jak moc zdravě chceš miminko stravovat, tvaroh (Pribiňák) se doporučuje od roka, dřív zatěžuje ledviny (moc bílkovin), v piškotech je bílek, ten se zavádí taky až po roce. Do roka by se nemělo doslazovat. Některé maminky neschvalují ani kaši na noc (těžká na trávení, samé sacharidy), místo ní radí husté zeleninové polévky. Pokud se ptáš na osobní zkušenost, náš malý jedl v semi měsících jen oběd, jinak byl kojený (o prsa si neříkal, takže ne "na požádání", ale cca každé dvě až tři hodiny).

dadulakk
12. čer 2017

Jojo, skvěle si rozumíte dámy 😘 když vám to dělá dobře tak jen tak dál 🙂

panickatlamicka
12. čer 2017

@nafuka to vis, za monitorem jsem silak!!! 😂

linee
12. čer 2017

@nafuka kdybys vedela, kolik tech "sr..." jak pises je v rohliku a chlebe, ani bys do kramu nevkrocila. A dotaz neznel, zda Pribinacka a Lipanka ano, ale jak ma rozvrzene jidlo 7,5 mesicni dite... Myslim, ze zakladatelka ma v tomto jasno.

dadulakk
12. čer 2017

@nafuka tak třeba zde: https://www.modrykonik.cz/forum/umele-mlicko/umele-mleko-6tydenni-dite-vypije-50ml-a-za-2-h-zbytek/
Ale nech mě hádat, tvá kamarádka @panickatlamicka by tě v tvých názorech plně podpořila 😉

panickatlamicka
12. čer 2017

@dadulakk ja nejsem nici kamaradka, se mnou je k nevydrzeni, zlato.

panickatlamicka
12. čer 2017

@nafuka tvl ze si da
@dadulakk tu praci, co? 👍. Ja bych se na tebe vys.ala hned. Chces vedet, kde rejes? Najdi si to sama!!!😝