icon

Jméno Anna, Adéla a Anežka

brokovich
7. čer 2018

Nositelky těchto jmen, jak jste s nimi (ním) spokojené? A jestli můžu, kolik je vám let, stačí "zhruba" 😀 Rozmýšlíme jméno a nevím, jestli nemají"skrytá úskalí". 🙂 Díky.

Strana
z3
benetka
7. čer 2018

Mám kamarádku Adélu je jí 35 a má dva syny, je přátelská, hodná, komunikativní. Jméno je to pěkné.

adik2
7. čer 2018

Ahoj, já jsem Adéla a jsem spokojená. Je mi 33. Teda, když mne někdo řekne Adélo, tak mám pocit, že jsem něco provedla, ale tak mi říkali jen profesoři 🙂 Jinak jsem Áďa, Adél, Adi a Adélka 🙂 Jo a nesnáším "Adéla ještě nevečeřela", ale stačí lidi zpražit pohledem a říct, že tuhle větu nesnáším a dají pokoj.

dora13
7. čer 2018

Snad to nevyzni blbe, ale my meli psa Adelku a kdyz jsem to nekde rekla, tak zhruba tak kazdy druhy clovek doplnil “jeste nevecerela, hahahaha”, hrozne originalni kazdy🙄 Ale je to uz radka let, ted je Adelka celkem bezne davany jmeno, myslim, ze uz si lidi zvykli.
Jinak par dospelych Anicek znam a zadna si nikdy nestezovala. Za me z tech tri nejhezci. Anezku mam moc spojenou s tou sprostou basnickou a nevim proc mi to prijde jako hrozne “jeptiskovsky” jmeno, ale ty zdrobnele formy to ma vlastne temer stejne jako Anna, takze v pohode🙂

priefi
8. čer 2018

@bayt to nechapu... nositelce nebo matce noditelky? To jsem jeste neslysela... je zajimave, co se clovek dozvi 😅

bayt
8. čer 2018

@priefi matce nositelky i nositelce, ta kletba trvá, dokud se žena v některé generaci nenapije odvaru z pavího pařátu a třikrát dokola neobejde kolébku

priefi
8. čer 2018

@brokovich co znam Anny, tak mely v zivote starosti nemely ho zrovna s medem. Adely, co jsem potkala, byly vzdy takove usmevave, prisly mi stastne. Anezku znam jen jednu a to byla holka do pohody, ale docela lehke povahy....

priefi
8. čer 2018

@babanci to je mi moc lito 😔

ange_de_la_morte
8. čer 2018

Anežka by nepatřilo mezi můj výběr ale kamarádka má Anežku a neslyšela jsem že by ji někdo říkal škaredě - my ji všichni říkáme Aninka nebo Ani .... Anička je za mně krásné staré jméno, klidně bych si uměla představit že bych tak pojmenovala svou dceru .. Adélka je klasika, znám jich hodně a nikdy jsem souvětí ,,ještě nevečeřala,, v tomto kontextu neslyšela ... ale kdo chce rýpat vždy si něco najde, když ne jméno tak příjmení, podobu, bydliště či zájmy

liliik
8. čer 2018

Neteři (8.r) se jmenuje Anežka, říkáme jí Anežko, Any, Anynko. Druhá neteř Annna (4.r.) - Ani, Aničko, Andulko, Aninko.

kachnicky
8. čer 2018

Já mám v pupku Anežku 😍 Vybrali jsme ji kvůli tomu, že to nezní tak tvrdě a hlavně že je to krásné jméno, které nenosí tolik holčiček☺

priefi
8. čer 2018

@bayt to zni hrozne 😅 z paviho paratu. A ty se zabyvas magii, nebo odkud mas tohle info? Takove veci jsem nikdy neslysela. Zam hodne Marusek a Terezek a nic takoveho jsem jeste od nich neslysela... ale jednu Terku mam po ruce a zabyva se bilou magii, tak se ji zeptam, zda o tom neslysela.

luuciee83
8. čer 2018

Máme doma Adélku, Anička mi neprošla... 🙂 říkáme ji Adélko, Adu, Adi, když zlobí, je to Aduše 😉 jinak je to milá, občas vzteklá holčička 😀 ...Anežku má naše Adélka ve třídě a je to fajn holčička. S Aničkami zase chodí do třídy starší syn - ty jsou trochu tvrdohlavé, ale vcelku cílevědomé a chytré holky 🙂

bayt
8. čer 2018

@priefi Zeptej se, určitě bude vědět 🙂

nikyselen
8. čer 2018

Mame doma Annu (4,5mes) doma ji rikame Andulko,Andul...nastvala me kamoska kdyz rekla Anka 😡
Znami maji Anezku (3)a rikaji ji Andulo coz mi docela vadi,protoze mame mi Annu-Andulu a do budoucna bude velky gulas jsou to "dost" podobna jmena..

babanci
8. čer 2018

@nikyselen A to si přestav, že moje kamarádka má od jedné dcery Anežku a Annu. Mě o taky přijde natolik podobné, že bych to tak nevolila. Ale jsou lidi, co se jmenují Honza a Jana a mají děti Jana a Janu. 😀 Asi jsou bez fantazie.

priefi
8. čer 2018

@bayt tak rikala,.ze vetsi blbost neslysela a ze u ni to urco neplati 😅

nikyselen
8. čer 2018

@babanci
To jsou,to by me slehlo...Jan a Jana 😀..
Hlavne,aby holky nemeli jeste prijmeni od A,to pak pak chudery obe meli monogramy A.A. a A.A 😀

Jinak ja teda mam fanzazii vetsi,ale doma to neproslo 😀Nejdriv jsme chteli Stepanku(ale nema hezke zklaceni Stepka) a Anicka byla jedina schoda..Na klasika Jana,Lenka,Petra ja nejsem..

bayt
8. čer 2018

@priefi Hm to by měla zapracovat na vzdělání v problematice 🙂

agripina83
9. čer 2018

@karlajasmine Nemusí, třeba teta mi říkala Nanyko mě se to moc líbilo ale nikdo jiný mi tak neřekne a bývalý Andulko. Jinak se mi líbí když mě oslovují Áňo, většinou mi říkají Ani,Aničko.
Já jsem ale opravdu se svým jménem moc spokojená.

yerry
17. čer 2018

@brokovich moje mamka byla Anežka a celý život s ním byla nespokojena....Ale dnes je jméno zase moderní, tak by mohlo být vnímání dítětem jinak. Babičky a dceru mám Annu, přijde mi jako krásné jméno, hodící se k českému ale i zahraničními prijmeni a podle mne bude moderní a zvučné pořád. Adély znám asi 3, jsou to fajn holky ale mně osobně se vždycky vybaví věta "Adéla jeste nevečeřela"

Strana
z3