icon

Jsem zlá, když schovávám dceři dudlík?

14. zář 2022

Ahoj. Snažím se už omezovat dudlíka u dcery, je jí dost na to aby byla bez něj. Dnes se mi podařilo ho schovat aby si toho nevšimla, a fungovala normálně bez něj. Ale moje máma se začala ptát, kde ho má. Tak jsem jí řekla ať o něm nemluví, a ona na mě vyštěkla, že ona by teda tak zlá nebyla, a dala jí ho. Dost mě to zaskočilo. Copak jsem opravdu zlá? Mrzí mě to i z důvodu, že takhle mluví před mým dítětem.

Strana
z2
felixfelicis
15. zář 2022

@cikitkapb stejne tak ale vetsina matek v urcitem veku sebere plinku nebo omezuje kojeni prece. Dvoulete kojene dite by taky nemelo prso v puse cely den, tak proc by melo mit neomezene k dispozici dudlik (mmch mam tri deti komplet bez dudliku).

l01991
15. zář 2022

@malenka3 tak to je síla... Alex naštěsti v roce sam od sebe dudel nechtěl a mala ho teď odmita (dostala od sestry při měřeni sluchu,ale sama mi řekla,moc ji ho nedavejte a kojte a to tu robi 40 let..) takže ty co mam doma nebudu nejspiš ani rozbalovat...

drakenn
15. zář 2022

@felixfelicis ale dudlík přece není jen náhrada prsa- kojení. Je i na uklidnění, pro pocit bezpečí.
Takže já osobně bych pátrala po tom, proč to dítě pořád na dudliku lpí.
Další věc je ta se sebráním plinek- pořád se u každé takové diskuze omílá nic nedělat na sílu. Aby dítě nemělo trauma, musí přece k tomu dozrát, ne? Ale dudlíky se berou o 106 i přes protest děti, to samé u odstavení! Tam je to přece normální, že se to utne ze dne na den, však děcko si pobrečí a co? To nikdo neřeší.
Nemá tedy i dítko k odebrání dudliku dozrát, udělat to s načasováním a citlivě?!

felixfelicis
15. zář 2022

@drakenn No podle me je to dost casto o zvyku - samozrejme ze dudani je prijemne, tak proc by to to dite nedelalo, kdyz muze? Ale proc by se mela dvouleta holcicka behem hrani pres den uklidnovat? Vidam to casto spis u deti cizincu, treba letos u more: dudlik u skolkoveho ditete v bazenu, dudlik u vecere - holcicka normalne jedla a pak strcila dudlik do pusy. Proboha proc? Zpusob sebrani u autorky nekomentuju, nemusela jsem to resit. Ale prijde mi vhodne, kdyz vidim, ze je na to dite pripravene (coz asi je, kdyz si na nej ani nevzpomnela - a v tom smyslu taky chapu to, ze je "dost stara" na to byt bez dudliku), tak ho podporim v tom, aby se vyvojove posunulo dal. Coz je to same s plinkou. Kdyz na to dite pripravene neni, tak to asi fungovat nebude, ne? Dve moje deti se rozhodly odplenkovat samy, treti cural do plinek uz vylozene z pohodlnosti - a po sebrani byl hned bez plinek komplet i v noci. Myslim, ze jsme se tady uz posunuly mimo smysl puvodni diskuse, dite autorky asi traumatizovane nebude.

mourovatakocka
15. zář 2022

Jo, jsi zlá. Zlá ženská, která nechce, aby její dítě trpělo zlozvykem, chceš, aby mělo zdravé zuby a nechceš v brzké době řešit dotazy, jestli je v pořádku, že má takhle velká holka ještě dudlík. Hele, zamysli se nad sebou, zlá ženo! A teď jen na okraj, sama vím, jak dokáže sebemenší hovadina nahlodat, pokud ji vypustí osoba takhle blízká jako vlastní matka, ale prosimtě, děláš dobře a nenech se vycukat. Já momentálně řeším taky takového pečlivě zasazeného červíka od mojí máti, taky zvažuju udělat na to téma diskuzi 😁🙈. A dudlíkem děláš dobře, spíš zjisti, jak na odbourání šly ostatní matky a s dcerou to společně dáte 💪

alilali
15. zář 2022

Syn měl dudlík do cca 20 měsíců, a já jsem neměla pořád srdce mu ho vzít, vždycky na noc jsem mu ho dala. Pak jsem odjela jeden den ke kamarádce, přijela sem druhý den a syn bez dudliku, chlap mu ho vzal, řekl, že ho ztratil, šel mu koupit nový traktor a bylo. Občas si ještě vzpomněl i zafnukal, ale přežil to. Druhému dítěti jsem dudlík ani nikdy nenabídla.

Strana
z2