Jsou to noční děsy?

anytt
30. zář 2019

Ahoj. Mam skoro 8mesicni dceru a uz skoro.mesic se mi vzbouzi v noci s ,,piskajicim,,placem. Budi se mi kazdou hodinu,nekdy kazdou pul.hodinu,nekdy da 2hod v kuse. Breci, nekdy staci pochovat,nekdy prso. Ale kolikrat jsem videla,jak spi a z niceho nic zacne ze spani vzlykat, knourat,pak se treba utisi a za 2min zacne neskutecne plakat. Nevim,jak ji pomoct. Ma to i kdyz lezim vedle ni,i kdyz ma rozsvicenou lampicku,uppnou tmu...cokoliv.. hlad urcite nema,protoze kdyz nabidnu prso,jen dudla. Zuby to muzou (i kdyz je nevidim),ale vypada opravdu,jak kdyz se ji neco zda. Nema tu nekdoradu,jak tomu predejit/pomoct?
Dekuji.

anrokop
30. zář 2019

@anytt mám chlapečka 8 měsíců mu bude v sobotu občas to máme také ale u nás to dělají i prdíky že bolí bříško dávám kapičky na noc na prdíky a jinak jen případně nakrmit nebo napít čaje a pochovat a pomocí znovu usnout dám do postýlky po sklidnění a čekám až usne jsem chvilku u něho a zatím zoubky také nemáme.

lipylip
30. zář 2019

Děláte to dobře, snažit se utěšit. Předejít nočním můram nejspíš nejde. Myslím, že u nás to byly vzpomínky na těžký porod. Postupem času děsy vymizely.

anytt
autor
30. zář 2019

@anrokop prdy to u nas nejsou, to uz poznam. Tak at je lepe

anytt
autor
30. zář 2019

@lipylip aha, to by me nenapadlo..malá šla cisarem...dekuji

verace81
30. zář 2019

@anytt Nase malá to měla asi ve 1 roce křičela ze spaní musela jsem s ní zatřást a pak když se vzbudila tak plakala někdy se utišila hned jindy to trvalo. Doktor mi řekl že musím zavést klidový režim. Domu musela chodit za světla, před spaním tak 2 hodiny jen si malovat nebo prohlížet knizky a docela to pomohlo prý mají za celý den hodně zážitků a ještě to nedokážou vstřebat

pajinka333
1. říj 2019

@anytt Ahoj, taky jsem řešila něco podobného. Noční děsy to jsou pokud je to tak do hodiny když jí dáš spát. U nás to bývalo spíš uprostřed noci a to už jsou spíš noční můry.
Poradím po domluvě s Dr koupit Sedalii, myslím že se to tak jmenuje. A upravit režim. Před spaním žádná větší aktivita, rozruch, TV pohádky, mobil apd.. To všechno může narušovat a pak se jí to promítá.. Dětem se to může dít i po oslavách, když proběhla návštěva apd.. Něco co prostě není součástí každého dne a dítěte.
Respektive zkusit vysledovat čím by to mohlo být, pokud na nic nepřijdeš řešila bych s dr a nasadila ten sirup popř. vím že jsme jednou brali i homeopatika na spaní zaměřené na zoubky. A docela to pomohlo.

biedronka10
1. říj 2019

@anytt Ahoj, dcera mi delala to same a vlastne i ted. Predejit, to nevim, ale ja ji vzdycky vzala do naruci a uklidnovala, chvili houpala a bylo to lepsi. Nekdy jsem nechala npcni svetylko roznute. Jinak hodne se to deje, kdyz ma rozhozeny spaci rezim, jakoze jde spat v jinou hodinu, nez je zvykla. Takze asi drzet nejaky rezim