Kam se obrátit při problémech s dítětem a neschopnou pediatričkou?
Ahojte, mám dotaz, kamarádka má problém se synem (16m), který má různé problémy a pediatrička není schopná pomoct, neví si rady. Nechci rozebírat, co vše ho (nebo spíš maminku) trápí, spíš by mě zajímalo, co dělat, když pediatrička je k ničemu a je těžké najít nějakou, která by brala nové pacienty. Malý by potřeboval, aby se na něj podíval někdo komplexně, protože se obávám, že tam bude nějaký závažnější problém, napadá mě autismus, ale co já vím. Je možné si zajít do nemocnice, aby se na něj podívalo víc odborníků? Děkuji, hezký den přeji.
@lachipie Já už jsem se tak nějak smirila s tím, že prostě syn tabulkový není a nevědí si s ním rady. Nejvíce mne štve, že od malinká chodí po špičkách mraky vyšetření a stále není jasné proč a jak to změnit a že nas tu genetiku neposlali drive. Všichni doktoři u kterých jsme byli nad ním kroutí hlavou. Tak uvidíme co ta genetika ta už je opravdu poslední možnost.
@hladkamouka Jestli nepapá - nemá přirostlý jazyk? Teď jsem o tom nedávno četla.. maminka si až ve dvou letech dítěte uvědomila, že ho nikdy neviděla vypláznout jazyk. Nechala mu šmiknout uzdičku pod jazykem a jezení se o mnoho zlepšilo.
@hladkamouka kdyby si kamarádka chtěla povykládat, tak jí klidně dej na mě kontakt, dcera má 14m ještě ani neleze, nerozumí, sní max 80g jídla a má kolem 7kg.
U nás měly deti kiss syndrom. Nechci ho propagovat vsude, ale spíš tím říct, že nam trvalo, než se na to u prvorozene prislo.
A taky treba syn měl problemy s jidlem. Chodila jsem s ním kromě rhb lekare ještě na osteodynamiku a tam ho vzdy rozmasirovala a bylo to kousek lepší.
@hladkamouka pokud nepřibírá tak dětskou endokrinologii, vyšetří případně pošlou na genetické vyšetření kvůli testům zda nechybí nějaký ten.
A pije aspoň MM, nebo UM? To, že v tomto věku nejí tuhou stravu je celkem normální, ještě je malý. Starší syn nejedl do tří let nic kromě mléka. Časem z toho vyrostl.

@martt nás nabírali na genetiku v lednu 2021. Výsledky jsme dostali před 3 týdny. Takže bez dvou měsíců skoro dva roky jsme čekali na to, abychom byli víceméně stále na tom samém mrtvém bodě