Kdy jste nechaly tatínky samotné s miminkem?
Zajímalo by mě, jak to jako maminky máte doma s partnery. Kdy jste nechali poprvé miminko samotné s tátou.
Jestli je normální, že mám proste strach aby to zvládl… Přitom bych řekla, že je to proste v mé hlavě a musím ho proste naopak víc zaprahnout.
Jde o to, že máme měsíční dcerku, první dítě. Samotná s tatínkem byla asi půl hodiny s tím, že jsem proste musela zajít na poštu (protože samozřejmě dle pošťačky nikdy nejsem doma, takže hází do schránky jen výzvy k vyzvednutí 🤦🏻♀️).
Ale já mívala už před těhotenstvim problémy se zády a cítím, že to proste musíš začít zase řešit s fyzio, protože už nevydrzim malou poradně nosit, i v šátku/nositku me začnou za chvilku fakt bolet děsně záda.
Takže k věci, proste je hodlám nechat samotné třeba cca 2-3 hodky, abych mohla za fyzio. A mám z toho proste obavy. Parntner je skvělej, snaží se. Doma víceméně většinu praci vzal na sebe.
Kdy jste nechávali mimca s někým samotné a taky jste z toho měly nervy? 🙂
@bbarshaa 2 týdny po porodu na nehty. Zvládl to v pohodě,malá to prospala v kočáru.
@bbarshaa úplně od začátku. Bylo leto, dostal moje odstrikane mléko v lahvickach a jezdil na chatu za svyma rodicema. Vrátili se po 5h, než začaly mít holky znovu hlad. Beru to tak, ze je rodič stejne jako já a není potřeba brát péči o deti jen na sebe. Sám mi to navrhnul, chtěl byt cele leto s nima venku. Po obědě jsme pak už šli ven všichni. Já si při těch 5h odpocinula, uklidila, připravila obed. Dětem jsou 3 roky a funguje to tak doted😁
@bbarshaa Uz v šestinedělí. Sla jsem večer odehrat koncert s kapelou, jeste pred prvním probuzenim od uspani tatkou jsem byla zpět. Pak i par hodin odpoledne, na malý vylet s kamaradkou.. A bylo to dobre, v ramci zvladnuti tezsich začátku, to bylo treba🙏 Ted je dceri 14. mesicu a ceka nas první noc od sebe,na zkousku.
Úplně hned a nejen s tatínkem 🙂. Vůbec mě nenapadlo, že by to mělo být jinak.
Uz v porodnici... Kdy jsem si sla uzit dloouhou sprchu 😆 Si tam obe deti i vykoupal a prevlekl. Doma, krome kojeni, me plne nahradil, kdyz bylo potreba. Nejlepe odjel na par hodin s kocarem. Ze zacatku max doba mezi kojenim, pak klidne dele... Cim driv, tim lip 😉
Hlavne mu nestuj za zadkem a nekomanduj ho co jak ma delat,jdi dat nohy hore ci spat 👍 Mimco to vydrzi v teplakach naopak, neomarodi kdyz se procurne diky neutazene plence a nesejde na IQ, kdyz bude s tatou sledovat fotbal. Ten muj se nejradsi natahl v loznici, mimco na stehna a cucelo se na sebe 😆
Pak ho pochval, jaky je frajer tata a mas vystarano 🤗
@jane46 dochází mi - s miminem to uměl stejně v pohodě (ten můj). Čím je dítě starší, tím je to horší. S tatínkem. Po hodině mi ho vráží úplně vyčerpanej, když ho má večer 2h, má pocit, že má splněno na půl roku. A to čučí na televizi s ním nebo mu něco pouští. Kluk 2,5, jsem zvědavá, jak to půjde dál..
@zuzekk U nas uz to je 5 a 3,5 a ma porad smulu, udelali jsme si je spolu 😆 Uz jezdi spolu treba na vikend k babi a ja mam veget. Ted uz i pracuji, takze se u nich doma stridame a jeste musi zvladnout i uvarit, pracovat. Holt porad jsou veci, kdy primhourim oko, kdyz se o ne stara (da dcerce klidne kratasy pod saty 😆, cely den jim nedat ovo/zel ci nekdy cuci na pohadkovy maraton...)
@jane46 🙂 za zadkem mu určitě nestojím.
Ale nervózní sem, protože kdyz se jal jeden večer uspávaní, malou zrovna trochu zlobily prdiky, kdyz sem se na ne šla podívat po dost dlouhý době stupňujícího se řevu, tak s ni sedel na posteli v zavinovacce a koukal na ni jak řve a říká “čekám až přestane”.
No malá úplně durch zpocena, tak sem mu musela vysvětlit, ze takhle fakt nepřestane a rozhodne neusne, maximálně ji uvaří…
Proste se mu musí některý věci vysvětlit, že kdyz fňuká protože se ji třeba nelíbí jak ji drží, musí zkusit změnit polohu.
Věřím, že se to naučí, kdyz ho nechám. Ale proto mám obavy 😁.
Nemá zrovna nadání se o tak malé mimco postarat no. Věřím, ze až bude větší půjde mu to samo.
poprvé na hodinu den po propuštění z porodnice, přišel mi doporučený dopis , tak jsem pro něj musela, ted ma malý 4 mesice a chlapa co mu ktuplo koleno, tak mu ho nechavam doma a chodím na nakupy atd 🙂, chlap je v pohodě a vše zvlada🙂

Můj manžel to musel zvládnout asi ve čtrnácti dnech syna,s odstrikanym mlékem.Studovala jsem VŠ,bylo zkouškové a já do školy prostě musela.Zvladli to oba výborně a vlastně celou mou školu 😃