Kdy jste přestaly přebalovat v noci?

karlajasmine
17. únor 2016

Mám 3,5 měsíčního chlapečka, začal poslední dobou v noci krásně spinkat, po prvním usnutí i 6h v kuse, ale musím ho minimálně 1x za noc jít přebalit, protože jinak má tu plínku tak plnou, že ho to budí a vadí mu to (pochopitelně). Kolem půlnoci nebo jedné hodiny ranní se vzbudí a mele sebou, nepláče a má zavřené oči, ale nespí dál dokud ho nejdu přebalit. To přebalování ho ale samozřejmě vzbudí a mě taky.. takže pak ho musím cca 30min až hodinu zase uspávat. Pak spí dál, ale nad ránem je to potom to samé.. vzbudí se třeba kolem půl páté, páté, mele sebou.. zase mu vadí ta plínka. Kolem šesté stejně vstáváme, tak pak prostě tak pospáváme dokud nejdeme vstávat.
Jak to máte s nočním přebalováním vy? Používáme Pampersky.. není nějaká jiná značka na noc lepší? Jaké máte zkušenosti? V noci nekaká, kaká až ráno, tak mi to připadá jako škoda... když se vyrábí dámské vložky, které vydrží celou noc, proč nemůže vydržet plínka?

karlajasmine
autor
17. únor 2016

JInak usne tak, že se večer před spaním hodně napije (kojím), v noci pak taky kojím když se poprvé vzbudí a pak ještě jednou nebo dvakrát.

barumat
17. únor 2016

A jaké pampersky používáš? Osobní zkušenost nemám, ale jak jsem pročítala ta fóra, abych věděla, co nakoupit do porodnice a na šestinedělí, dočetla jsem se, že je fakt obrovský rozdíl mezi bílými, zelenými a oranžovými pamperskami. Oranžové údajně nesají vůbec. Zelené asi ok, opravdu hodně drahá špička jsou ty bílé... Jinak ti asi nezbyde, než vyzkoušet. Hodně lidí chválilo babylove z DM a pak nějaké tesco pleny se sovičkou, a posuzovali právě i protečení, savost a tak.

oplatecka
17. únor 2016

Já nepřebaluji v noci asi od 3. měsíce. Můj syn má 10 měsíců a pořád se v noci minimálně třikrát budí na kojení. Výbornou zkušenost mám s plenkami Tesco se sovičkou, ty nám vydrží celou noc. U těch se mi snad ještě nestalo, že by protekly.

karlajasmine
autor
17. únor 2016

Tak zatím jsme používali zelené pampersky, tak já zkusím ty od Tesca! 🙂

nonnni
17. únor 2016

@karlajasmine tak on je rozdil, jestli mu vadi plna plinka, nebo to ta plinka neudrzi. Pokud mu vadi plna plinka, tak zmenou moc nedocilis, protoze naplni kazdou.

Ja musela zacit dcerku prebalovat v roce a neco (v noci mi nikdy zadna nekakala a nikdy jsem v noci neprebalovala), protoze hodne pije a i daleko vice cura....nam se osvedcilo ji prebalovat, kdyz je v hlubokem spanku...vetsinou to dela manzel kolem jedenacte, kdyz jde spat...v postylce, nezveda ji, mala se ani nezbudi. Pak uz vetsinou vydrzi do tech ctyr, peti rano, kdy vstava...

svetlus_pepca
17. únor 2016

Taky bych doporučila sovičkové plenky z Tesca nebo ještě podle mého o trošku lepší šmoulí z Alberta. Pampersky mi přišly příšerné a nadává na ně celkem dost maminek. S přebalovaním je to individuální. A taky se to mění. Malý je teda schopný spát i pročůraný :-\ Když se ozve, přebalím. Ale nejlépe za šera a v postýlce. Nebo když jsem kojila, přebalila jsem u sebe v posteli před kojením.

tulikiss
17. únor 2016

Tesco ma super plinky, jeste lepsi nez ty zeleny se sovickou jsou ty fialove tusim se zirafou.

sixtynka
17. únor 2016

@karlajasmine No, moji dceři bude 5M, chodí spát v 19 a normálně jí ještě ve 22 a 4 budím na krmení. Před každým krmením přebalím. Používám zelené pampers a ok

oplatecka
17. únor 2016

@karlajasmine Taky jsem používala zelené Pampers, ale ty tescové mi přijdou o něco lepší 🙂 Zkuste 🙂

barumat
17. únor 2016

Holky, nemohly byste sem, prosím, hodit nějakou fotku obalu těch tesco plenek (sova, žirafa) a albert plenek (šmoulové)? Já koukala na webu, ale přijde mi, že jich mají nějak víc druhů a sovičky jsem tam nějak nemohla najít 😀 Díky!

oplatecka
17. únor 2016
barumat
17. únor 2016

@oplatecka Dík moc! Ještě poprosím @svetlus_pepca, jestli by sem nemohla šoupnout ty albert šmoulí plenky 🙂

pajula123
17. únor 2016

My máme ještě dobrou zkušenost s plenkami Toujours z Lidlu - synovi (2 měsíce) dávám kolem deváté večer a přebaluju až ráno kolem sedmé, půl osmé.

kija
17. únor 2016

@karlajasmine Já nepřebaluju v noci tak cca od 3. měsíce. Máme bílé pampersky, vydrží v nich celou noc. Já naopak nemůžu vychválit sovičkové z Tesca nebo Toujours z Lidlu - malému párkrát protekly, což se u těch bílých pampersek nikdy nestalo. Chce to asi vyzkoušet.

barumat
17. únor 2016

@kija Ono jak jsem psala výš, je asi dost rozdíl i zelené pampers x bílé pampers 😒jsem zvědavá, co bude vyhovovat nám, zatím máme koupený balík bílých pampers newborn, abych doma vůbec něco měla. Ještě dotaz, kolik plenek tak za den spotřebujete u opravdu malých a kojených dětí (třeba do 3. měsíce)? 🙂

sixtynka
17. únor 2016

Cca 8 plen denně - před každým krmením. Na pampers newborn jsem taky začínala

barumat
17. únor 2016

@sixtynka Díky 🙂

chezzie
17. únor 2016

Smouli jsem davala pres den a na noc pak Dada plenky (vozi mi je kamaradka z polska ale vyrabi se v CR v Turnove - ty jsou fakt super...vydrzeli vic jak pampersky. To smouli mi oproti nim prijdou tenke)

karlajasmine
autor
17. únor 2016

@barumat ale zalezi na diteti - nam se totiz nase maly zlaticko vzdycky pokakalo tesne po tom, co jsem mu dala cistou plinku..a taky mel v oblibe cistou plinku kompletne pocurat predtim, nez jsem mu ji stihla zapnout..takze u nas byla, kdyz byl blbej den, spotreba treba I 15ti plinek za den na zacatku :-/
Tak bych pocitala radeji se spotrebou malinko vyssi nez si zajedete nejakej system 🙂 Ted uz poznam, kdy se mu chce curat nebo kakat a s prebalovanim podle toho pockam.

barumat
17. únor 2016

@karlajasmine Jasně, šlo mi spíš o rámcovou představu, jak dlouho mi tak ten balík plen vydrží, jestli dva tejdny, tejden nebo dva dny 😉

zlatkavlk
17. únor 2016

Taky přebaluju před každým krmením, ale mám vypozorováno, že malá nejvíc čůrá nad ránem, když vstáváme kolem 3.-4.hod na krmení tak plena je ok a ráno hodně nacucaná... Jinak taky za mě chválím polské Dady, za mě max spokojenost s kvalitou i cenou !

drakenn
17. únor 2016

Já tedy v noci vždy u takového prcka přebalovala několikrát. I přes den jsem často měnila a střídala jednorázovky s látkovkama. Nějaké odkládání přebalování bych neriskovala z obavy z infekce močových cest a následně ledvin. Mé osobně to říkala má dr, že co se objevily jednorázovky, tak mamky už nepřebalují tak důsledně a zvýšil se počet infekcí. Kakání nemusím asi rozebírat, to snad déle nenechává nikdo.

karlajasmine
autor
17. únor 2016

@drakenn To se mi uplne nezda.. kdyz zensky muzou bejt nekolik hodin v kuse v menstruacnich vlozkach a taky z toho nic nechyti... samozrejme pres den je nutny prebalovat casteji, ale v noci to akorat diteti narusi spanek a ty plinky jsou delany tak, aby vydrzely..

drakenn
17. únor 2016

Nejde o výdrž plínek, ale o obsah. Moč se po opuštění těla ihned rozkládá a kontaminuje bakteriemi. Navíc ta plná plínka studí. Náchylnější jsou na to holčičky, páč mají kratší močovou trubici.

nininka23
17. únor 2016

Nepřebaluju od toho, co děti začali celou noc spát bez probuzení - dcerka asi od 3m a syn se nebudil od narození. Jinak pokud byl jeden z nich pokaděnej, přebalovali jsme hned. U dcery to znamenalo další uspávání, syn se nevzbudí, ani když ho přebaluju.

kacikaci
17. únor 2016

Za nás nej plínky z Lidlu ta jejich značka, a z DM babylove! nikdy neprotekly, přestože byly totálně nacuclé..

danca21
17. únor 2016

já druhé nepřebalovala v noci od začátku, protože tenkrát prospal celou noc 🙂 😵

hafika
17. únor 2016

Syna jsem přebalovala do doby, než se přestal v noci počůrávat (asi v roce?), protožře mu plná plínka vadila a ani po kojení neusnul, nebo se hned budil. Naopak dvojčata jsem tak kolem 3-4 měsíců přestala v noci přebalovat, protože je přebalení vždycky probralo (ačkoli jsem ho prováděla za téměr úplné tmy jen při světle pouliční lampy, co šlo oknem) a i po kojení měla problém usnout. Jim naopak plná plína nevadila a kromě jednoho až dvou kojení spala celou noc.
Podle mě je to tedy o dítěti, musíš vyzkoušet. Ještě můžeš zkusit přebalovat v šeru, aby se dítko tolik neprobralo (třeba mít rozsvíceno ve vedlejší místnosti a pootevřené dvěře, mě časem stačilo i světlo pouliční lampy přes roztažené okno). To fungovalo dobře na starší dítko, ale jak už jsem psala, na dvojky ne. Tam ale mohlo hrát roli i to, že přebalování jedné ta druhá prořvala (kojila jsem tandem), takže se tím nabudily. Když jsem je hned kopla k prsu, rychle zabraly.
Ještě se zeptám, jestli ho potom přebalení ještě nakojíš, nebo už ne. Jestli ne, třeba by mu nakojení pomohlo lépe zabrat.
Myslím, že u všech dětí jsem v šestinedělí měla těch 7-10 plínek na dítě, postupně jsme klesli až na 5-6 plen. Ale já se snažila přebalovat vždy, když se dítko počůralo a nenechávala je zbytečně dlouho v mokré plínce, aby nebyli opruzení a nezvykli si na pocit mokrosti (protože podle mě i ty nejlepší a hodně savé vložky jsou prostě nepříjemné, když jsou mokré, a s plínkami to bude podobné).

pajula123
17. únor 2016

Jinak ještě mám pocit, že u zelených Pampers asi záleží na tom, jaká je to velikost. Velikost č. 2 nám v pohodě vydržela přes noc, a to i v době, kdy už byl malý "velký" a bylo to na hraně. Teď jsem začala dávat velikost č. 3 a je to teda znatelný rozdíl: plína protekla i jen za krátké odpolední spaní, jindy protekla i po kakání, a celkově zatím při použití převažuje to, že nefunguje tak, jak by měla ☹ Jsem z toho zklamaná a těším se, až načatý balík doberu - další už kupovat nebudu.

vafle
17. únor 2016

přebalovat v noci jsem přestala když jsem přestala v noci kojit tzn. někdy kolem 1 roku......