icon

Kdy vaše děti přešly na jeden denní spánek?

7. led 2025

Ahoj maminky, chtěla bych se vás zeptat kdy vaše děti přešli na jeden denní spánek? Dcera má 15 měsíců, dlouhou dobu má zavedeno, že spí před obědem a pak ještě kolem třetí si schrupne tak na hodinku. Ráno ale bývá čím dál těžší jí uspat. Tak přemýšlím jestli to nemám nějak předělat. Neusíná sama v postýlce ale uspávám v kočárku na balkoně nebo venku. Protože jsme zvyklí chodit hodně ven...

1pomnenka
7. led 2025

V tomto věku už jen 1x a to před 12 hodinou. Dostal polévku a šel spát. Po spánku hlavní jídlo.

suzanna123
7. led 2025

Ja myslim, ze v tomhle veku uz mi deti spaly jen po obede. Pokud o spani dopo nestoji, tak bych to tak urcite posunula - a pravdepodobne to tim zkrouhla na jeden spanek

ajja87
7. led 2025

U starších dětí už si to nepamatuju,ale syn ma aktualne téměř 14 měsíců a už tak od roka převážně spí je jeden spánek a to usina mezi 11-12 hodinou... někdy dá teda ještě jeden odpo,ale to záleží jak dlouho ten první spanek byl.

nelly_strokova
7. led 2025

Dceři je 10 měsíců a má převážně už jen jeden spánek ve 12. Pořad jsem si myslela, že je to přechodné a zase se to změní, ale už to tak má možná tři týdny a na změnu to zatím nevypadá. 😅

alice180
7. led 2025

Já mám tedy 11. měsíčního a spí třikrát denně po půl hodinách. Kolem půl 9 (vstává totiž po půl 6) pak kolem půl jedny a pak kolem půl 4. Spát jde po sedmý večer.

nelly_strokova
7. led 2025

@alice180 Když vstávala dcera kolem šesté, tak taky měla první spánek třeba kolem deváté až půl desáté. Teď ale vstává třeba v půl osmé až v 8, tak jde spát ve 12, spí minimálně 2 hodiny, někdy i déle a pak jde spát až večer cca 19:45. Když má dva spánky, tak nemůže usnout ani přes den ani večer a usínání jí trvá dlouho. Na tohle už si zvykla a je v pohodě, tak uvidíme, jak to bude dál.

ele_nka
7. led 2025

Starší v tomhle věku jeden spánek po obědě na hodinku. Mladší v tomhle věku nespal přes den vůbec a to jsme se mohli na hlavu stavět.

alice180
7. led 2025

@nelly_strokova jo tak každý má ten biorytmus jinej. Já si ani nepamatuju, jak v tomhle období spala s dcera. Ale rozhodně to nebyly tyhle půl hodinky.

sisiss
Odpověď byla odstraněná
jitkaabs
8. led 2025

Dcera má jen jeden spánek někdy od 10.-11. měsíce.