Letání s ročním mimi. Máte zkušenost?

lenka2803
24. lis 2008

Ahojky, chci se zeptat jaké máte zkušenosti s létáním s mrňouskama. Chceme jet v únoru k moři - malému bude v té době 15měsíců, ale máme strach z dlouhého letu. Lenka

petule.h
24. lis 2008

no my letěli s 8 měsíčním do egyptam, pak ws 15 měsíčním do Bulharska...je pruda mít ho na klíně 5h(předpokládám egypt, nebo Baleáry), já mám živé dítě, takže pro mě to byla pruda, ale dalo se 🙂 , jen holt když jste 2 s manželem, dají vám třeba na kraj někoho 3 tak je problém se záchodem, nesklopíš si stoleček na jídlo...apod.
s egypta mi malej usnul na nohách,,,5h jsem se nemohla pohnout, chtělo se mi čůrat a nohy mi málem upadly... 😀 ...ale záleží na okolnostech..
Určitě bych letěla 🙂

zevina
25. lis 2008

lenko, letěli jsme s ročním-naprostá pohodička, poté s dvouletým-už trochu náročnější, přece jen je dítko živější, zvídavější... jak píše Petule, pokud vás k někomu posadí, je to opruz, naštěstí jsme to zažili jen při jednom letu, při těch třech jsme měli celou trojku pro sebe, takže když jsme nemuseli být připoutaní, malý seděl (ležel) na volném sedadle, což je rozhodně pohodlnější, nemusíš hlídat, aby dítě někoho neokopávalo, v pohodě se najíš atd 🙂

letušky byly ochotné, kdykoliv na požádání přinesly pro malého vodu na čaj, takže s tím problém nebyl, ale určitě si předem zjisti, jestli společnost se kterou letíte, poskytuje dětské balíčky, protože ne každá pro infanty svačinku dává (čsa ano, malou výživu, nějakou masozeleninu a pitíčko) abys popřípadě měla dostatečné množství jídla sebou

určitě bych po zkušennostech raději preferovala denní let, protože pokud ti mrně usne a přerušíš mu denní spánek, není to žádná trága, zato v noci může být nevrlé, zvlášť pokud budete mít mezipřistání, budete muset z letadla vysedat, ani dospělý se téměř v sedě nevyspí, je rozlámaný a unavený, někdo před tebou si vysvěcuje a čte... 😝
ale dovča za to určitě stojí, neboj se toho 🙂

petule.h
25. lis 2008

no já raději ten noční, už budeme mít navíc sedačku 🙂)) hurá...kdyby né, tak si raději 6,000,- připlatime, pač s naším tomem je to o nervy

kacka79
25. lis 2008

Ahojky, už tu takové téma bylo, bylo tam i spousta dobrých rad od maminek co hodně cestují, my byli s prckem v Dubai - 8 měs, na Mauritiu - 9 měs, a v zimě letíme na Phuket a pak na phi phi - to mu bude cca 19 měs. U nás naprostá pohoda - hodně jsem létala i v těhu. Jasně je to náročné - člověk se moc nevyspí, ale já bych od něj na víc než 2 dny neodjela..My jsme zatím vždycky letěli a letadlo nebylo úplně plné, tak jsme si řekli o sedadlo u nouzového východu - je tam hodně místa - na zem deku a hračky / no byli jsme jak cikáni, ale děti v pohoděě/ Většinou letíme s někým kdo má taky malé dítě, tak se navzájem podporujeme 😵

Jinak jsem ještě chtěla napsat, že cesta autem z Prahy do Mnichova byla horší než 12h let 🙂

petule.h
27. lis 2008

no ono hlavně záleží na tom dítěti jaké je...já opravdu neudržím dítě sedět 30 min,
když je letadlo volné je to ok, já měla smůlu, jen jednou nám do egypta dali sedadlo, zpět přecpáno...taky jsem chtěla na maledivy, ale prostě 8h je moc, to prostě u nás nepřichází v úvahu, musím volit země 2,5h, nebo auto-bohužel, taky bychom bez dětí nikam nejeli...ale to přejde a pak si to později vynahradíme...
ty země co jsou dál, nemají 100% vytížená letadla než ty obvyklá jako řeckop...apod

lenka2803
autor
28. lis 2008

Ahojky, moc děkuji za odpověď. Petule.h - chci se zeptat, jaké to je mít doma mrňouska a "přinést" si domů malé mimí ? v pohodě - my by jsme to taky chtěli asi plus mínus jako to máte vy - ale říkám si, přeci jen dvouletý mrňous, nemá takový cit - tak aby mu neublížil. Jak to zvládáte. Jinak my asi zvolíme Kanáry - to jsou asi 4hodinky letu - tak uvidíme, ale fakt netuším co s ním v omezeném prostoru budeme dělat, protože je to fakt čertík - a jak jsi psala udržet dítě sedět - to je fakt nad naše síly. No a my jsme původně chtěli Kubu, jenže jak si psala o Maledivách - je to prostě moc dlouho.

milik75
28. lis 2008

Ahoj, ja v chtrych knizkach cetla a doporucilo mi to i par lekaru, ze dite do 3let by nemelo litat a to z nekolika duvodu...usi, zmena tlaku, prostredi atd. Co si ale budeme podivat, maloktera to z nas vydrzi, ale jak koukam jsou tady i hodne odvazne maminy, co letaji jeste s kojencem. Tak to ja bych osobne fakt nedelala a prijde mi to docela sobecke vuci miminku. Navic si tu dovolenou ani s tak malym deckem neuzijes. My byli letos v roce u more autem a pobyt jsme si teda fakt neuzili. Letet chceme poprve ve 2 letech, coz si myslim, ze je to uz docela prijatelny vek, jak pro neho, tak pro nas i pro spolucestujici v letadle.

markeeta
28. lis 2008

my taky letim na Vanoce do CR a to, ze dava CSA malou svacinku pro mrnousky je dobra zprava.

helenapce
28. lis 2008

Já na létání s prckem teda nevidím nic špatného, dovolenou si člověk užije i s mimísem, ale jasně, že to není klasika. 😉, to ale s dětmi není nikdy, snad ani do puberty....

kocurek
28. lis 2008

Ahojky, jazacla litat s 8. mesicnim mimi, do te doby jsme se neodvazila prave kvuli usickam. Litam cca co 2 mesice- Spanelsko-CR. Zpocatku jsme mela strach, ale naopak, je to v poradku a pokud mohu poradit, pokud poletite s mrnetem, zazadejte si o trojsedacku. Pokud je v letadle misto volne, vzdy vam ji daji, ja letela uz mnohokrat a jeste nikdy s emi nestalo, ze bych se tlacila s dalsimi 2 lidmi a to vzdy litam sama s mimcem, vetsinou mi to zaspi a to mam 3h let a pak jeste 1hod.

Sedadlo u nouzoveho vychodu nedoporucuji z bezpecnostnich duvodu, jsme z oboru, i kdyz je tam vice mista.

Do 2 let je letenka pro mimi jen 10% z ceny celkove letenky, maximalne 990,- a od 2 let to uz stoupa a to dost.

http://www.csa.cz/cs/portal/passengers/special_...

Cestování s dětmi
Děti, i ty dosud nenarozené, patří mezi naše nejváženější cestující. Pro rodiče a nastávající maminky jsou určeny následující informace.

Pro vaše děti máme připraveny speciální tarify a služby, které se řídí věkem dítěte.

Děti do 2 let (tzv. infanti), cestující spolu s dospělými:
mohou cestovat na klíně dospělého cestujícího nebo na vlastním sedadle
za dítě bez nároku na vlastní sedadlo zpravidla zaplatíte pouze 10 % ceny z aplikovaného tarifu (nebo speciálního tarifu pro dospělého cestujícího, pokud podmínky tarifu nestanoví jinak a pokud tarif nabízí slevu pro infanta);
za dítě s vlastním sedadlem vám zpravidla bude účtována cena ve výši dvou třetin aplikovatelného tarifu
během vzletu, přistání a během letu, kdy svítí nápis „Připoutejte se“, musí vaše dítě sedět u vás na klíně a být připoutáno bezpečnostním pásem spolu s vámi nebo musí být usazeno a připoutáno ve vlastní autosedačce, certifikované pro použití v letecké dopravě.
na linkách provozovaných Českými aeroliniemi můžete cestovat maximálně se dvěma dětmi mladšími dvou let
jedno dítě platí 10 % z aplikovatelného tarifu a nemá nárok na vlastní sedačku, druhé dítě má nárok na vlastní sedačku a platí 67 % aplikovatelného tarifu.
druhé dítě s nárokem na vlastní sedačku musí mít vlastí autosedačku certifikovanou pro použití v letecké dopravě nebo rezervovanou speciální certifikovanou sedačku Českých aerolinií (speciální sedačka je určena pro děti ve věku od 6 měsíců a je možné si ji vyžádat zdarma při rezervaci místa)
pro dítě do dvou let můžete odbavit zavazadlo o maximální hmotnosti 10 kg (na linkách do/z USA a Kanady 1 kus zavazadla o celkovém rozměru do 115 cm = šířka + výška + hloubka)
kromě běžného zavazadla můžete pro dítě odbavit skládací kočárek (příp. přenosný koš, spací tašku, autosedačku), plenky, pokrývky a občerstvení na cestu (to je však nutné mít dle bezpečnostních pokynů v originálních obalech nebo v dětské lahvi)
kočárek je možné vzít až k letadlu, kde je pracovníkem Českých aerolinií odebrán a uložen do zavazadlového prostoru letadla; po příletu bude kočárek připraven při výstupu z letadla
na palubě můžete dítě uložit do speciální dětské postýlky (z kapacitních důvodů je ale vhodné si postýlku vyžádat již při rezervaci místa)
Na vybraných dálkových linkách je na vyžádání k dispozici balíček pro miminko či batole (tzv. baby kit), obsahující jednorázové pleny, vlhčené ubrousky a chrastítko.
během letu mohou nejmenší děti dostat speciální občerstvení, tzv. baby meal (je třeba objednat předem, tzn. při rezervaci letenky)
v letadle můžete pro dítě nechat ohřát vlastní stravu v kojenecké lahvi. (pozn.: přeprava dětské stravy na palubě letadla se řídí bezpečnostními pravidly).
Děti od 2 do 12 let:
vaše děti mají svou letenku se speciálním dětským tarifem
mají stejný nárok na přepravu zavazadla jako dospělí
v průběhu letu je vašim dětem nabídnut speciální dětský program Jetsters, který je po dobu letu zabaví
na palubě dětem poskytujeme stejné občerstvení jako dospělým, případně speciální občerstvení, tzv. children meal (to je však nutné předem objednat při rezervaci letenky)
v letadle budou vaše děti usazeny spolu s vámi
Nastávající matky:
do konce 34. týdne těhotenství

probíhá-li vaše těhotenství bez zdravotních komplikací, na linkách Českých aerolinií můžete cestovat bez potvrzení ošetřujícího lékaře.
pokud máte během těhotenství zdravotní problémy, vaše předchozí těhotenství bylo vícečetné nebo jsou-li očekávány komplikace u porodu, je třeba na předepsaném formuláři MEDIF předložit potvrzení ošetřujícího lékaře
od konce 34. týdne těhotenství

pokud vaše těhotenství překročilo 34. týden, je třeba předložit lékařské potvrzení vždy (potvrzení nesmí být vystaveno dříve než 6 dní před nástupem cesty)

androna
29. lis 2008

kocurku vycerpavajuce info,len musim upozornit nato,ze na sedadle u nouzoveho vychodu sedet matka s ditetem ani tehotna zena nesmi.
a trojsedacku neni vecsinou problem u linkovych letadel,pretoze tam vecsinou to miesto je.ale u charterovych letov za dovolenou si maminky trojsedacku vyziadat velmi nemozu.tie lietadla su vecsinou obsadene uplne do maxima.

kacka79
29. lis 2008

Ahojky Andora, tak já letěla v 6 měs na Mauritius - seděla jsem u nozového východu, potom když bylo malému 8 měs - tak zase, když mu bylo 9 měs tak jsme letěli do dubaje a pak znova na Mauritius - taky u nouzového východu...to samé zpět, přes Frankfurt a taky to samé místo. letěli jsme s Emirates airlines, czech airlines a air france... takže nevim nevim jak to je 🤐

androna
29. lis 2008

kacko ta to je dobre,pekne sa nedodrzuju pravidla,alebo zeby sa za 2roky zmenili 😀 😀

kacka79
29. lis 2008

andora myslim že se nezměnily...ale viš jak to funguje.. já to třeba nevěděla a tak jsem si to místo vždy vyžádala, páč nám vyhovuje že je tam víc místa..
Každopádně teď už vím jak to je... díky

petule.h
30. lis 2008

no já nevím, já chtěla malému platit sedačku ve 3 letech a chtěli uza ní 6500,- z ceny 12.000,-
no a kamarádka to samé, tak to nevím...nikdy jsem o tom neslyšela...
dělala jsem v cestovce dlouho, tak nevím...no rtozhodně teda se na to zeptám, ale moc tomu nevěřím...ty jsi dělala na letišti???nebo v cK???

petule.h
30. lis 2008

souhlasím, že na linkách je letadlo plně obsazené většinou, já byla jako první u odbavení, aby mě jí zarezervovali a co myslíš, smůla...v 8m mě vyfakovali letušky na cestu z Egypta, že mám sedačku pro dítě a nechtěli mi jí vbůbec naložit do letadla, cesta tam v pohodě...nebyli ani ochotné mě s dítětem dát dopředu, prý jsou tam už jiné matky...letěla jsem z ČSA... jinak cesta tam z prahy ok
co se týče prázdnosti letadel, tak to bývá většinou na menorcu, nebo někam, kde jsou letadla menší a kam nejezdí zase tak moc lidí..nevím jak to vysvětlit..prostě jako kréty...apod

kacka79
30. lis 2008

Holky my máme s ČSA vůbec špatné zkušenosti...Jestli mohu doporučit tak Emirates airlines jsou super!!! Bezva se starají o dětičky, udělali nám i fotku do rámečku .. něco jako můj první let atd.

androna
30. lis 2008

petule neviem na koho reagujes v prispevku 8:38 ale je to tak akonahle dieta neni infant 0-2roky tak za dieta platis 67% z ceny letenky.to je ten detsky tarif.

petule.h
30. lis 2008

androna.. já reaguji na kocurek...já nevím,,,já teda lítám od 5m věku mého syna a nikdo mi tuto info neřekl a když jsem chtěla v ck vůbec zarezervovat místo na sedačku, tak už to zase nešlo a když jsem chtěla zaplatit sedačku tak to bylo za 6500,-...okolo mě mám opravdu spoustu maminek, co takhle platili....není sna dmožné, že pokud koupím zájezd v nějakém balíčku...tak je to něco jiného než koupit jen letenku a tudíž je jiná cena:???? to bych taky chápala,něž že kjedu na vlastní triko a pak je letenka za jinou cenu a tudíž i dítě má jhinou cenu letenky v určitém věku...
jinak jsem dítě měla jako infanta vždy zcelka zdarma...pokud byl na klíně...

vy co tu píšete jsete tedy slevy využili???jak to tady píšete???
kacka: no ale když koupíš zájezd v balíku jak můžeš vybrat společnost 🙂

kacka79
30. lis 2008

petule my nikdy zájezdy nekupujeme... koupíme letenky a pak ubytko..

simina76
30. lis 2008

Ahojky,my cestujeme (cestovali) pravidelne kazde dva mesice od 4 mesicu, pres cele Nemecko. Vetsinou letadlem, nekdy autem. Autem v pohode, maly se zabavi sam, drive hodne spal, ted kouka ven nebo si prohlizi knizky. Asi 2x zastavime na hodinu a protahne si zadicka a nohy,pohraje v detskem koutku v motorestauraci, prebalim ho v suprove vybavenych a cistouckych prebalovacich mistnostech (zdarma) a jeste k tomu dostane treba zadarmo housku 🙂
Nekdy letame se spolecnosti Easy Jet. Letam sama s ditetem, soukrome, ne s cestovkou. Malemu se to vzdy moc libilo, nastesti let netrva dlouho, protoze uz je na 19 mesicich dost neposedny a nevim, jak by to bylo na delsi vzdalenost na kline. Porad nema vlastni sedadlo. Ale tak do 15mesicu to bylo v pohode, koukal na letusky a moc ho zajimali lide okolo a ze se neco delo. V letadle jsem ho bud kojila a nebo jsme si cetli,hned poprve si vzal do ruky tu folii s prvni pomoci a studoval to celou cestu. Nekdy skoro let prospal (po kojeni 🙂 Problemy s ousky nemel a zatimco ja se letat bojim a potim se, tak on rozdaval usmevy.
Ale jinak jsem moc spokojena nebyla, na Ruzyni ho nemam kde prebalit a do dneska nikdo z personalu pri ruce nevedel, kde jsou prebalovadla, spolecnost EJ mi poskodila dva luxusni kocarky (jeden jsme uz pred rokem reklamovali a stale cekame na odpoved a druhe golfky hned jako nove take poskrabali a uspinili - to jsem ale nereklamovala, moje chyba,mela jsem to dat do nejakeho obalu).
Odlet z Ruzyne jeste jde, ale prilet je docela des, protoze zvlast prijde kufr, zvlast kocarek a zvlast autosedacka (kterou si muzete vzit sice k letadlu, ale od letadla uz ne, ceka az na vydejne zavazadel u vychodu) a mate v jedne ruce nechodici a nestojici dite, batoh na zadech a prebalovaci tasku pres rameno a tou druhou rukou musite zvladnout shromazdit vsechna zavazadla a nidko nikde moc nepomuze (jednou se slitoval mlady kluk na vydeji zavazadel a prinesl mi aspon kufr z jezdiciho pasu). Kocarek nam znicili pri letu z Nemecka, meli jsme moznost sledovat nakladani zavazadel do letadla. Nedovolili mi vzit kocar az k letadlu, takze sel zvlast z jine haly jako nadmerne zavazadlo a mel jit do letadla take zvlast a byt zvlast, a nakonec prijel s kuframa na voziku a hodili s nim do letadla na boudu kolama nahoru,takze uvnitr praskl a byl zkriveny (byl to hodne pevny kvalitni kocarek Teutonie), ale byla to pekna slupa, dalsi pak dostal zvrchu od nasledujiciho zavazadla. Nakonec lezel v letadle a na nem milion kufru (a to ma kocarek nosnost 20kg). Doslo i k pretizeni, spolecnost sice uznala chybu a chtela ucty z opravy, uz se ale nijak neozyvaji - lhutu maji 14 dni na odpoved a vyrizeni reklamace 3 mesice. Jinak ani letusky nejsou nijak obetave a spis se nestaraji, nepomohou s nastupem ani s vystupem a uz vubec se nidko nesnazi dodat mi sedacku nebo kocarek k letadlu pri vystupu, naopak jsem se poprve musela vracet v Nemecku az skoro k letadlu, protoze ho dali zpetne na zacatek vstupni haly - a ja uz byla za pasama. Pri dalsich cestach jsem uz nic neocekavala, ale maminku,ktera leti prvne, to muze docela dost zaskocit a pokud se treba nedomluvi cizi reci,tak to muze byt docela "tragikomedie". Jeste pred cestou jsem se snazila spojit se spolecnosti,ale na anglicke cislo se da volat pouze z anglie a email na strankach nemaji a na Ruzyni mi telefonicky nikdo nebyl schopen odpovedet,zda muzu mit treba i zdarma autosedacku nebo si ji musim zadat do objednavky jako extra zavazadlo a zaplatit, ani personal u odbaveni nema totozne informace a delaji si to,jak se jim zrovna chce, jednou jsem musela stat s ditetem i dvakrat na pasy, protoze nemaji na letisti stejny nazor na to,zda se pise dite zvlast na letenku jmenem nebo zda tam je jen moje jmeno....proste zmatky.
Let byl sice levny,kratka vzdalenost, za dite se ale plati poplatek a tak mu stala vice cesta nez mne.
Take jsem si blba poprve nechala bundy,cepicku atd.v autosedacce pred letadlem, zacaly zmatky, nebot mi na prepazce slibili, ze si sedacku s ditetem ve fusaku muzu vzit do letadla, kdyz mimi jeste nedrzi hlavicku, jenze letuska Nemka u vchodu do kabiny nepoznala,ze se jedna o autosedacku Maxi Cosi se stazenou striskou nasazenou na kocarku s adapterem, podle ni to byla proste korbicka, takze mi nedovolila vzit ji do kabiny, a jak zacaly zmatky a uz se cekalo jen na nas (prestoze jsme byli na letisti jako prvni), nakonec jsme sli do letadla jen na lehko (nevim,jak bych jeste jednou rukou oddelavala prikirovany fusak a nezdrzovala pritom) a na mensich letistich vylezate primo z letadla na zem po schudkach a nejdete tim krytym tunelem a my vystoupili do hrozneho vetru a maly se mi nachladil (na to pozor).
Preju vsem maminkam prijemnejsi lety, pokud bych mela osobne v blizkosti jina letiste, urcite bych si radeji priplatila a letala s ditetem treba s CSA nebo Lufthansou nez s nizkonakladovymi linkami.

petule.h
1. pro 2008

no tak to bude asi tím, že ta sleva je jen v letence samotné, jenže já s dětma už raději nakupuji balíčky, kde mám vfše zajištěné, kromě dovolených autem, paříže na prodloužený víkend...atd...
stát někde na letišti, čekatz na taxi či auto co nás odveze...apod bych s raubířem tomem nezvládla...a navíc s druhým v kočáru

binki
17. únor 2009

obnovuji tema a chcı se zeptat, jake mate tıpy na cestovanı s 15m batoletem, ktere neposedi a tım myslim hlavne tıpy na delsı lety...? jak ho zabavit v letadle, kdyz nechce sedet?

caira
17. únor 2009

nevim jak s 15 ti mesicnim, ale s dcerou litame cca kazde 2 mesice Praha- Londyn takze docela kratky let..
doporucuju hlavne oblibene hracky, knizky,treba i deku. nasi male je necely rok,ale je strasne neposedna, na kline nevydrzi, ale od cca 8 mesicu ji platime vlastni sedadlo a to je pak v klidu, roztahne se tam s hrackama, nebo si prohlizime knizky atd..

Mam dobre zkusenosti s Click4sky= ceske aerolinky, detem vzdycky daji nejakou hracku nebo tak, se vsim pomuzou, prinesou treba i polstar a deku atd..

ted nepoletime az do dubna, coz male bude 14 mesicu tak jsem na to taky zvedava, jestli to bude opet probihat ok nebo bude coro moro.. taky jsem zjistila, ze kdyz cestujeme tak je "rozezranejsi" z niceho nic by porad jedla, takze priste se budu zasobit vice mnamkama aby mi tam pak nezebrala jidlo od odstatnich 😀

binki
17. únor 2009

vis cairo, dokud byl maly, tak jsem to zvladala dobre, ale od jeho 10 mesicu mi dava zabrat, uvitam radu maminek deti v tomhle veku...nas posledni let trval pres 5 hodin a vubec nechtel sedet...polil mne mlekem, poblinkal letusku, strcil lzicku do mista pro tacek, nechtel jist, jen behat a pak ho srazil jeden pan kolenem, az si dal do hlavy o sedatko. nespal mi dobre ani jako kojenec

caira
17. únor 2009

binki koukam, ze syn je docela rostak, co? 😀 teda jestli nas ceka taky takovy boj az priste poletime tak potes panbuh, jak rikas, cim jsou mensi tim je to s nima jednodussi, mala dost letu prospala,vetsinou si chvili hrala, jedla spala, ale cim je starsi tim mene spi.. dost letu uz si planujeme i na pozde vecer, to je unavena a vetsinou pak vytuhne a je klid, ted posledne jsme leteli a bylo ji certstvych 11 mesicu a byla z toho srumu na letisti atd tak vyrizena, ze jsem ji dala mliko a vytuhla mi a neprobrala se dokud jsme nepristali, takze jsem mela stesti, nerada s ni cestuju sama, to si pak clovek vubec neorazi, co?

Ted zvazujeme, ze ji koupime ITeddyho a nahrajeme ji tam jeji oblibene pohadky, docela se desit toho az bude cca kolem tech dvou let a vic 😅

markeeta
17. únor 2009

My jsme leteli poprve, kdyz bylo Natasi 16 mesicu. Mely jsme jedno kompletni obleceni na prebaleni a hodne plenek. Na zpatecnim letu se kompletne poblinkala a ciste obleceni pri ruce se hodilo.

Binka: me tchyne doporucila vzis s sebou paracetamol, aby se dite uklidnilo. My jsme to ani nepotrebovali, Nasta je klidna povaha.

Ja jsem letela jednouch sama Londyn - Praha a pamatuju si, ze jedna maminka tam celou dobu se svym klucinou prochazela chodbicku tam a zpet.

binki
17. únor 2009

logıstıcky to mam vychytane, spis ta zabava...markeeta, kdyz jdes ulıckou v letadle po 30te, tak jsem sı vsımla, ze uz lıdı nejsou moc ochotnı uhybat...my zacalı v 4,5 mes a to anı tehdy nespal...caıro, preju hodne stestı 😀 , pro jak stare detı je ıteddy? nemuze byt rec anı o orazeni 🙄 , uz vubec o mem jıdle nebo pıtı 🙄

amalka007
2. bře 2009

Ahojky, mame za tri tydny letet na Kanary a mala je dost neposedna. Nedokazu si dost dobre predstavit,ze vydrzi pet hodin na kline. A pak transfer z letiste....Pres den uz skoro nespi☹ Radila jsem se s detskou doktorkou a ta mi poradila at ji dam 1/4 dithiadenu, nemate s tim nekdo zkusenost? Dekuji.

caira
3. bře 2009

amalka: tak to nevim..ale opatrne s tim "nadrogovanim". Kamoska takhle dala na radu lekarky taky neco na uklidneni a mala ji pak celou cestu zvracela 😅