icon

Má někdo nějaký tip, jak uspat 1,5 roku staré dítě? 🤦

9. bře 2021

Poradíte mi prosím, co zabírá na vaše děti? Protože já už jsem z toho docela zoufalá. Skoro každý večer usínáme s řevem, já to musím občas jít i vydýchat do jiné místnosti a nechat ji řvát, jinak bych ji už asi udusila polštářem. Přijde mi že prostě dělá kraviny a všechno proto, aby neusnula. Občas, když už začne zabírat, tak ještě vystřelí a staví se zase u mříží, jen aby náhodou fakt neusnula a je úplně jedno jestli ji jdu uspat v 7 nebo 10, stejně běžné usínání trvá hodinu až hodinu a půl. Zkoušela jsem i podle nevýchovy ji poprosit, zeptat se co můžu pro její spánek udělat, řict ji, že mám jinou práci i ji nechat hulákat (pár minut). Prostě nevím. Ona je znatelně unavená, vypadá, že usne na gauči, ale jakmile si jdeme lehnout, dostane prso a pak ožije a je z toho zase hodina a půl každo večerního teroru. Pohádky ji nezajímají číst a i když nemám už večer jiné plány a nejsem nervní, že by ji bránila moje nervozita v usínání je to prostě pořád stejné.

Strana
z2
autor
11. bře 2021

@sylvka řvala a řvala a řvala. To dělala. 🙂 Když jsem ji uspala a dala do toho boxu, tak do 10 ti minut byla vzhůru a zas řvala a po 20ti hodinovém porodu jsem se radši obestlala polštáři a vyspala se miminkem na sobě než x nocí toto a porodní asistentka mi to i tak poradila, když viděla jak hrozně vypadám. Snažila jsem se ji udržet v postýlce kvůli monitoru, snaha byla velká, ale po pár měsících jsem to vzdala a prostě ji máme u sebe. Došly mi síly asi 🙂 a abych ji nechala brečet, na to já nemám povahu. Taky mám 2 kamarádky co položí dítě do postýlky, zazpívají písničku a jdou. Moje by řvala klidně hodinu v kuse, kdybych tohle zkusila. Řvala by úplně stejně teď jako i rok zpátky.

autor
11. bře 2021

@hankaros ano já taky nejsem ráda v posteli sama a popravdě se mi i dost líbí, že mě malá tahá s úsměvem z postele. I když je horší noc a já mám pocit, že buď musím vypít litr kafe nebo upadnu do kómatu, občas si to i představuju, jaké by to bylo se takhle rok dospat 😄 Ona vydrží tak do 2 do 3 spát sama v pokojíku, to si i myslím, že ji moje přítomnost ruší, ale od té 3 hodiny se hodně budí a to mě vyloženě hledá. Buď si hodí moji ruku přes sebe nebo mě obejme a spíme spolu do rána. Ona je velký mazel, ale občas mě fakt tečou nervy u toho celovečerního uspávání. I jsme vždy chtěli děti blízko sebe a to si teď říkám jak s takovým nespavým ďáblem zvládnout druhé. Jestli je to vůbec možné nebo jestli by mě odvezli na psychiatrii za chvíli.

mamikry
11. bře 2021

To zvládnete. 🙂 My máme prvního echt nespavce, co se v noci budil pořád už od miminka. Uspávání hrozné. Pak se narodil druhý a spinkal první ligu. V postýlce potom teda taky zlobil, ale oproti staršímu to byla pohoda. Navíc už nebyl takový problém ho do ní dostat, když viděl, že tam je i brácha.

autor
12. bře 2021

@mamikry no to by bylo fajn aspoň jedno spavé dítě🥰na druhou stranu malá se sice v noci pořád budí, ale aspoň ráno spíme třeba do 8 někdy i do 9. Švagrová vstává s dcerou někdy i o půl 5 ráno. To by mě zabilo, říkám si, že třeba by mohlo být líp u dalšího, ale taky by mohlo být hůř 😀

Strana
z2