Má smysl znovu použít starý monitor dechu?
Mám monitor dechu po prvním dítěti ale moc jsem ho nepoužívala, protože jsem ho v noci zapomínala vypnout a pak hulákal na celý panelák 😂. Takže se opravdu dá říci, že moc užít nebyl.
Teď čekám další dítko, dávám do kupy výbavu.. blíží se to rychlé. Monitor sice mám ale už je po záruce ta deska a já si říkám,zda jí vůbec pořizovat. Aby to nedopadlo jako posledně 😂.
Na jednu stranu si říkám že bych ho mít měla, že to je podstatné... Ale na druhou stranu si říkám že to stejně dopadne jako posledně a použiji ho párkrát a pak bude nonstop vypnutý.
Jak jste to měly vy?
U prvního chvíli....u druhého ne.
Ano používala jsem u obou. Měla jsme monitor dechu s chůvičkou v jednom a bylo to super. Samotný monitor by mi asi vadil. Nějak jsem byla takto víc v klidu a v ničem mne to neobtěžovalo a to jsem původně nic podobného kupovat nechtěla. Každopádně jednou alarm spustil, kdež jsem přišla k postýlce, malá nedýchala, naskočila až jak jsem jí vzala do ruky. A to byla úplně zdravá, donošená. Těžko říct, co to tenkrát bylo, ale planý poplach to za mne určitě nebyl...
Pak po mne používala kamarádka, taky na 2 děti a celou dobu to bylo ok.
Já teda používala u obou dětí. Obě donošené a zdravé, obě se nám taky sunuly do postele, ale když jsem byla v obýváku a ony v ložnici, byla jsem klidnější. Navíc mladší si dost často potřebovala ke spánku házet něco přes obličej a ty případy, kdy se třeba dítě zamotá do deky nebo do plínky a udusí se, prostě jsou, ač málo ... Takže já těch peněz nelituji, ale bacha, monitory se musí každé 2 roky kalibrovat. Každá značka to řeší jinak. I když je málo používaný, může být rozladěný a úplně k ničemu. Respektive nikdo vám nezaručí, že funguje tak jak má.
U všech tří jsem měla dobrou vůli ho používat. Dvakrát jsme ho měli půjčený,jednou koupený. Ale, používali jsme ho tak v prvních týdnech. Potom už dítko bylo a spalo všude možně, ale v postýlce ne. Všechny děti jsem měla v posteli, u prsa,v kočárku nebo šátku. Dětská postýlka se stala naprosto zbytnou věcí.
Používala jsem ho do těch šesti měsíců, ale občas mi udělal více škody jak užitku, zapomněla jsem ho párkrát vypnout 😄. Už v porodnici jako prvo matka jsem vyndala dítě a monitor začal řvát, to panečku sestry lítaly jako blesk 🙈
Nepoužívala jsem u žádného ze 3 dětí.
Kdybych mela dite v postylce ve vedlejsi mistnosti nez spi rodice tak bych urcite pouzivala.
Kdybych mela dite v postylce vedle sve postele, tak bych ASI pouzivala
Protoze jsem mela dite u sebe v posteli, tak jsem ho nepouzivala. Pres den mi spala bud prilepena na me nebo v kocarku, takze jsem take nevyuzila
ja ho pouzivala u syna jen kdyz byl v postylce, on byl hrozne urvany mimino, takze pak sel spat ke me do postele a bylo po. Ale u predcasne narozene dcery jsem ho pouzivala dlouho, ta spala temer celou noc pak se najedla a zase spala, tak jsem kolikrat zkoumala jesli dycha. Falesne polachy jsme nemeli, jen to rve jak blazen, kdyz to clovek zapomene vypnout.
Používala. Když začal pak spát s nama, měla jsem z toho vítr ale zvykla jsem si ho “hlídat” a budila se pravidelně. Pak jsem používala jen když byl nemocnej,měl horečky/medikace.. kdyby druhy dítě, používám zase
Tak ho kup az budes mit to mimino a budes ho chtit. Co zde zase resime?
Používala jsem jeden starý po příbuzných, fungoval ale dobře. Byla jsem díky němu víc v klidu.
Mě zachránil dítě, takže za mě velké ANO. Nepoužívala jsem jen když jsem s ním spala přítulená v posteli.
Ja som nemala. Vyskusala som to v porodnici a zistila som, ze to neni nic pre mna lebo v noci som to vzdy zabudla vypnut ked som dieta kojila/prebalovala a pobudila som celu porodnicu, niekolkokrat. Doma deti spali vedla mna v prirazenej postielke takze by to asi ani neslo. Ale samozrejme to neodsudzujem a chapem, ze pre niekoho je to naozaj dolezite.
Ty jo ještě, aby to někdo odsuzoval
Děkuji všem za názory a zkušenosti 😉 dneska jsem si byla nechat desku zkontrolovat a bohužel už neprošla ale rozhodla jsem si, že koupím nový 😉pro jistotu
Fajne ;) Vlastní pocit je v tomhle prostě nejvíc 🙂
A ještě prosím dotaz, kde přesně jste ho nechávali zkontrolovat? Pro info, kdybychom měli druhé dítko, tak ať vím, jaké jsou možnosti 🙂
@erchia byla jsem přímo na pobočce v Jablotronu. Jsem z Jablonce takže naštěstí jsem ho nemusela nikam posílat. Asi to kontrolují na každé své pobočce. Jinak bych tam asi zavolala a zjistila co a jak
Ok, díky za info ;)
Jestli se vám nechce kupovat,tak nemocnice půjčují monitory dechu na první půl rok a proplácí to pojišťovna.👍👍
Já používala u obou a hlavně z důvodu klidného spaní všech. Pípal u obou jednou, kdy reálně se zapomněly nadechnout. Setře už před 20lety zachránil jedno dvojče, přestalo dýchat. Za mne je to věc, která by měla být jako první. A pokud funguje, nechala bych alespoň po záruce.
U první ne, to mi přišlo jako zbytečnost... když jí byly dva a půl, kamarádce se neprobudila desetidenní holčička. ☹ Takže při druhé to bylo první, co bylo ve výbavě (když nepočítám věci po starší) a dvojčata měla ty na plenku (byla v jedné postýlce).

Používáme ho stále, kdy synovi bude rok. Ovšem máme už z originálního balení dvě desky, kdy druhou jsme přidali, když jednou houkal a syn se už prostě tak moc překuloval, že ho jedna deska nesnímala. A tyhle dvě tedy snímají, i když v postýlce různě sedí, zvedá se na čtyři a tak. Jsem zvědavá, jestli ho to bude snímat i stojícího :D
Snad i jo, protože vzbuzení, kdy houká monitor bylo dost o nervy...
Za nás to byla priorita, kupovali jsme nový, ovšem ve vašem případě, tedy u druhého dítěte si říkám, jestli by vaši situaci nepomohla vyřešit kalibrace toho starého? 🙂 Nemám s ní zkušenost, jen vím, že je možná.
Jinak ohledně potřebnosti samozřejmě to je na každém, ovšem když byl syn nemocný s kašlem a rýmou ve dvou měsících, tak nám v nemocnici bylo zdůrazněno, ať používáme monitor dechu. Což pro nás je automatika, ale uvádím pro info 🙂
A co se týče houkání na celý panelák, tak taky mi v porodnici párkrát houkal, když jsem ho nevypla, ale myslím si, že člověk si na to zvykne 🙂 A dle mého názoru je lepší risknout vzbuzené/vzpruzené ;) sousedy, než obětovat vlastní klid, který člověk má, když má dítko zaplý monitor. Jasně, je to vlastně pouze indikátor, první pomoc fakt dát neumí, ale opravdu jsem za něj ráda ;)