Malý dudlík pro roční dítě. Je to problém?
Ahojky, jdu si k vám pro radu.. synovi bude brzy rok.
Jenže snese a chce jen dudlík, který je do 6 měsíců.
Zkoušela jsem mu koupit ten větší 6m+ ale nechce ho. Vždy ho plive…
Zkoušela jsem víc značek, stále stejné. Nejvíc mu vyhovuje od Aventu.
P.S. Dudlíčka má jen na usnutí, pak ho vyplivne a nemá ho vůbec. Nebo na cestu autem.
Je to problém, aby měl stale takto malý dudl?
Není to problém
Nás malej taky ten větší nechce.
Syn uz ma rok a pul a snese jenom velikost nula od narozeni 🤦🏻♀️ koupila jsem mu i stejnou znacku, stejny typ, ale proste ne, pozna to hned a vyplivne. Uz jsem rezignovala a kupuju porad ten samy maly. Taky doufam, ze to nebude mit spatny vliv na vyvoj zubu… ale rikam si, ze bradavka je taky porad stejne velka a kojit se doporucuje i do tri let 😀 tak tim se trochu uklidnuju 😀
Hele... u nás se dudlík nikdy moc nenosil. Ale když už, tak výhradně ten miniaturní MAM Start 0-3 měsíce. Sporadicky autosedačce těsně před usnutím a občas i v postýlce, i když ho před usnutím vždycky vyplivla. Celou dobu až do tří let.
Jediný problém může být, že ten menší má i menší "zarážku" (prostě ten vnější kryt), tak aby si ho nenacpal do pusy celý a nespolkl. To je za mě důvod, proč jsou dudlíky věkově stupňované - bradavky prsou se taky přece nezvětšují s věkem kojence, takže o tu část v puse vlastně nejde.
Je to obrovsky problem. Raději žádný, než špatný velikosti😳
@tulipdona no u dcery jsme dudlík nedávaly, protože je to strašný ,,zlo". Začala si cucat prstíky a to tak, že si strčila ukazováček s prostředníčkem a uklidňovala se. Strasnej problém odnaučit. To fakt raději menší dudlík než tohle. A mimochodem žádný kojení mi to nezničilo. Kojim furt od začátku a malýmu je skoro 13 měsíců.
Děkuji.. on je syn pěkně prozíravý. 😀 od Aventu se prodávají vždy dva v setu, ale ten druhý jinak barevný vždy pozná a nechce ho. Je zvyklý na ten jeden, na tu jednu barvu 😀 tak mu ho kupuji .. a mezitím zkouším dávat ten jinak barevný. Jinak my ho máme také opravdu jen před usnutím a nebo v autě. Když ho bolí v noci zoubky, tak ho taky celkem uklidní na chvili.
Za mne to problém není. Naopak. Čím menší, tím menší negativní vliv na patro. Roční dítě ještě nárok na dudlík má. Ale skutečně jenom na spánek, přes den už ne.
Proč by to měl být problém? Syn měl také oblíbený tenhle model a měl ho celé dudlíkové období až asi do dvou let. Větší odmítal.
No syn ho má tedy i na denní spaní. Vezme si dudlík, jeho to uklidní i v případě, že je rozjetý.. a pak usne

Nevim jak moc je problem tahle velikost,ale uklidnim tě, že naše zase skoncila na velikosti do 12m a větší mi taky nevzala a dvou let mela tuhle velikost.ted má 4 a nevypadá, že by to třeba melo vliv na zuby.