icon

Mám nezvladatelné dítě

petrushka8
30. bře 2017

Ahoj maminky, chtela bych poradit mozna dodat nakou silu proste uz nevin co. Mam syna Dustina budou mu v červnu 4 roky. A až tet ho chytly šílené záchvaty vzteku. O rok mladsiho bráchu mlatí,kope, no proste delá mu samé naschvaly ,kdyz jdeme ven utíká od kočárku přes silnici ,když ho chytnu prastí sebou o zem ,nebo do me mlati stipe me kouse me proste hruza. Celý den běhá sem a tam u toho krici pisti (zrovna tet nejcasteji mama je debil ) ,dostane na zadek nic ,zavru ho do jine mistnosti on tam rozbiji veci proste uz nevím co s ním 😔

Strana
z2
hancazivocich
30. bře 2017

@petrushka8 - já si myslím, že je to volání po pozornosti. Na Tvém profilu figuruje ještě roční?? Holčička...Krmíš, koupeš...chováš....máš v rukou mladší sestřičku?? A třeba si to nedokáže v té hlavičce poskládat....A zvlášť, pokud chodí do školky a ona je s tebou doma..Nebo i s tím prostředním? Třeba se jen cítí nemilován...
Kdysi jsem se tak cítila taky...Naši (hlavně máma) mluvili o tom, jak je brácha za odměnu a já za trest...Jak jsem řvala, když jsem byla mimino...že jsem nezavřela hubu, jak si to se mnou vytrpěli...A brácha byl a je milované dítě...Byl chovaný, mazlený....seděl na klíně... A já to vnímala jako křivdu...Ale nedokázala jsem to říct.. A možná chvíli řvala o to víc (jsme od sebe třináct měsíců)... Máma mi řekla, že jsem se i začala v noci budit, chtít pít, ,,vyžadovala" pozornost jinak, že mi to rázně vysvětlila - párkrát mě seřezala a ,,byl klid".. Nebyl klid...Jen jsem rezignovala...Prostě jsem se jen dívala, nebo šla pryč...On byl VIP...Já ,,vetřelec".....Dívala jsem se na to, jak jde z náruče do náruče...a i když jsem chtěla taky, tak už jsem to nezkoušela....A později komentovala - hnusně....to, že se mazlí on...a v podstatě ,,záviděla".. Dnes jsem ,,nekontaktní" člověk...Vadí mi fyzické dotyky cizích lidí, narušení os. prostoru....Jen s malou se mazlím.......A hodně... Bojím se, že budu dělat stejné chyby, co dělali mí rodiče... A dělám jiné... Taky dostala nasekáno za vběhnutí pod auto - odmítala za ruku a vyškubla se.. V cca dvou letech.. Dodnes vidím, co měla na sobě - růžový svetřík na zip s kapucou... Ten jí zachránil život, pže jsem po ní skočila a za kapucu ji strhla...řidič to zašlápl a s hrůzou vylezl ven..A ona ležela... A on nevěděl, jestli ji nesrazil....Rychle jsem se začala omlouvat....A opakovala - já ji strhla...Dostala nasekáno na zadek....A od té doby ihned ve vchodových dveřích mi cpala ruku a čekala ....
Myslím, že chlapeček ,,jen" vyžaduje pozornost...Dost neobratně, nešikovně...Stejně jako kdysi Ki - v době rozcházení s jejím otcem....Potřebovala mraky pozornosti...A jak ji neměla, tak vymýšlela - stříhání záclon, povlečení....kreslení po nábytku, sedačce, atd...
Přeju pevné nervy...Já...........bojím se radit, ale zkusila bych si vyhradit čas na něj, třeba mu poděkovat za to, s čím pomáhá...Aby se cítil důležitý, nechala bych ho vybrat pohádku, která se bude číst, sledovat... Chápu, že už není síla, že už je i určitá averze....Ale zkus to...

trdelnik234
31. bře 2017

@hancazivocich

Ahoj, velmi pekny, aj ked smutny prispevok. A aky mas vztah so svojou mamkou dnes?
Bohuzial aj v dnesnej dobe vela deti takto vyrasta.

trdelnik234
31. bře 2017

Ahoj, nebudem pisat to, co tu zu bolo povedane, dievcata to krasne zhrnuli. Fyzicke tresty Dustinovi nepomozu. Chce to zanalyzovat situaciu v rodine a vyhladat odbornika. Ako sa sprava v pritomnosti inych deti, v skolke, na ihrisku?
Aky ma vztak k otcovi? Tie styri deti v profile su vsetky biologicky tvoje alebo partnerove?

hancazivocich
31. bře 2017

@trdelnik234 - špatný...Jednu dobu jsem to tu i rozebírala...Ale prostě špatný... Nedokážu a neumím zatím překousnout dost věcí.. Odpustila jsem, ale nezapomenu..

Strana
z2