Maminky s dvojčaty a trojčaty
Holky jen pro zajimavost,
je tu nekdo s dvojcaty nebo dokoncetrojcaty? Je to hodne náročné? Kamaradka je v očekávání dvojčat, tak chtela vedet jak to vypadaa s miminky 🙂. Jeji prvni...
Máme dvojčátka, dneska jim je měsíc, a zatím naprostá pohoda 😉 Hukot to asi začne být, až začnou vyžadovat víc pozornosti nebo lézt a chodit 😀 Ale je to nádherné 😉
@oveckaluky U nás začal hukot po šestinedělí, ale tak mám k tomu ještě skoro čtyřleťáka, který je se mnou doma... Kolem toho měsíce jsem také hlásila všude pohodu - u nás tři a půl měsíce a dcerka už se třikrát přetočila na bříško 😵
@olga_ Super, díky za uklidnění 😀 Ale já s tím tak nějak počítám. Holky už mám velké, tak pomáhají - někdy až moc 🙂
@oveckaluky Ráda 😂. Ale je fakt krásný pozorovat, jak na sebe reagujou. Je to kouzelné... Já bych tady ty ruce navíc někdy potřebovala... Zažehnají kolikrát v zárodku situaci, kterou já pak řeším třeba hodinu, když se to rozjede. Ale i synátor pomůže - třeba přiskočí a pohoupe, když si musím odběhnout...
@olga_ Já je oceňuju hlavně u krmení - když držím láhev oběma, je to mazec, ale i to už jsem si vychytala. A když jsem s nimi přes den sama (nebo noční krmení), ani to jinak nejde. Zatím to jde, ale jsem zvědavá, až povyrostou...
@oveckaluky Já plně kojím, takže to je kolikrát masakr... Teď už moc nechtějí najednou, takže to musím vychytávat. Je to taková alchymie kolikrát.
@olga_ Taky jsem si je chtěla naučit tak hodinku po sobě, kvůli pohodlnějšímu krmení na ruce. Ale představa, že bysme nemohli ani na dýl, než třeba hodinu ven, nebo že bych v noci musela vstávat co chvíli, mě naučila krmit najednou. A i tak se často budí v noci po dvou hodinách, kdy skoro hodinu trvá, než je nakrmím a uspím, takže hodinu spím, hodinu bdím...už se těším, až budou spát v noci líp 🙂
@oveckaluky Já je kojím na požádání, takže různě, někdy v podstatě pořád 😀. Nedodržujeme žádné rozestupy apod., ale to je u UM určitě jinak... Je ale i vidět, že jsou vůči sobě tolerantní. Prostě trpělivě počkají, než se nakojí ten první. Oba najednou už nechtějí asi kvůli (ne)pohodlí na tom kojicím polštáři. V noci je mám vedle sebe (spíme všichni společně na matracích na zemi) a podle potřeby si přelezu na jednu nebou druhou stranu. Chci, aby spali vedle sebe. Kojím, ležím a spím. No a manžel v noci přebaluje, to je zase jeho doména. Teď to děláme tak, že já kojím, on během kojení pod dvojče hodí podložku, přebalí a spíme dál 😉. Musím říct, že při tomto systému jsem vyspanější, než u staršího syna. Tam jsem jako pako kojila dlouho v sedě, čekala donekonečna na odkrknutí, spal do půl roku v postýlce. Od té doby, co spal s námi a naučila jsem se kojit vleže, bylo to o poznání lepší.
@terka2018 Jinak kamarádce bych opravdu doporučila odpočívat během šestinedělí - zajistit si veškerý servis - úklid, jídlo, pomoc pro sebe, tak aby byla schopná se maximálně starat o děti a sžívat se s nimi a aby nemusela tolik řešit to ostatní. Naopak jako medvědí služba funguje takové to povozím v kočárku, ženská se strhá při úklidu, prsa jí puknou a je to konec.
A věřit sobě, své vlastní intuici. Být s miminky, nebát se jejich blízkosti, nosit v šátku (dají se nosit i dvojčata!). Udělat si to prostě maximálně podle sebe, i kdyby si ostatní ťukali na čelo.
@olga_ Ty jo, to máte krásný rituál 🙂 V noci jsem na to většinou sama - teda pokud ta malá hysterka nespustí, až ho vzbudí, to pak krmí se mnou 😀 Spí teda v postýlce, do postele si je brát se bojím - měla jsem strach i u holek, abych jim neublížila. Starší jsem tak mívala občas, když nemohla spát, a pak jsem strachy nespala já...ale postýlku mám u sebe, takže stačí natáhnout ruku a uspávám hlazením vleže 🙂
@oveckaluky Já se nebojím. Oni se docela slušně roztáhnou. Ségra teď nedávno říkala: "Kde spí dvojčata, už vím, a kde spíte vy 😀." Ale máme vedle sebe tři devadesátky matrace a já to mám ještě rozšířeno o další půlmetr matracemi z pohovky, takže místa dost. Na manželské posteli si to nedokážu představit.
@olga_ To my právě spíme na letišti, no...a roztahuje se chlap 😀
@oveckaluky Ty matrace na zemi vidím jako obrovský benefit naší nedovybavené domácnosti.
@olga_ V tomhle případě určitě 🙂 Taky jsme to tak v bytě měli, nebylo místo na postel - matrace se přes den hodily na sebe a hned byl prostor.
Nemám vlastní zkušenost , ale byla jsem hodně na blízku nej kamarádce která má dvojčata . Vždycky říká , ze první půl rok si nepamatuje .🙂 hodně pomáhal
Manžel . Když měly koliky tak pochodovali oba po bytě od 19-00 hod . Ale pomohl roce už to začalo být super . Dneska jim je 6 a řekne ze je to super . Oni si totiž od malinka strašně vystačí sami tím jak jsou dva . Takže kamarádka nezná , ze by nemohla ani na záchod 🙂 jsou od narození zvykla se dělit . Kojení bylo náročné kojila je na začátku najednou a pak postupně . Ale oni začaly asi v 7 měs spát celou noc . Každopádně je kojila do skoro dvou let 🙂 určitě to kamarádka zvládne 🙂
Ja mam 2 rocnych chlapcov - zaciatky boli narocne, obaja mali koliky a reflux, ale uz je to lepsie. Uz bojujeme "iba" s obdobim vzdoru😆. Celu noc zatial este neprespali, ale inak pohoda😉
Mám téměř 8leté holčičky.Pro mě zezačátku u miminek byly nervy, jedna ještě špatně pila, druhá hltala, takže se nikdy nesladily na kojení a spaní,ale tak po 2 měsících sice pořád záhul,ale přes den už je stačilo dát na hrací deku a byl klid, mohla jsem si něco udělat.Sice jsem poprvé aspoň 4 hodiny v kuse spala až po jejich 9. měsících,přes den se nedalo vůbec,ale čím byly holky větší, tím to bylo lepší, hrály si spolu a tak.Kamarádka má dvojčata-páreček o 2 měsíce starší, ta říká, že miminka u ní nebyl žádný problém, že je nakojila a spali. Celkově si nemůžu stěžovat.Sice, co nenapadlo jednu, napadlo druhou(počmárat zdi, vysypat koš nebo hlínu, kytky přišly zkrátka, poblinkat ségru nebo jí rovnou napatlat krémem apod.),ale tomu se teď jen smějeme.Klidně bych šla do toho znovu.

Jojo, dvojčata... Je tu i skupinka 😉. Je to hukot 😍.