Miminko (3 m.) jí, jen když spí 🙄. Má někdo zkušenost?

evelyn777
26. bře 2022

Ahojte, máme hrozné trápení.. Syn, který měl v prvních týdnech života silný reflux, zvracení si spojil lahev s bolestí a odmítá jíst za bdeleho stavu. Byli jsme v nemocnici, reflux léčíme, vyšetření má v pořádku pouze blok v hlave. Je to hrozné jsme jen doma a jen uspavame, budime, krmime. Ani nejsme schopni se dostat na jeho minimální denní dávku. Samozřejmě kvůli zvraceni váha sla pomalu nahoru nebo stala. Takze bojujeme za každý gram. Jsem z toho uplne na dně. Jak tohle vyresit? Kdyz nespi proste jist nebude ani za nic, na prikrmy je maly. Co bude, az nebude tolik spat? Jak ho nakrmim? Jsem z toho uplne v zoufalstvi. Mate nekdo zkušenost s podobným pripadem - jak z toho ven? 🥺🥺🥺

palja
26. bře 2022

@evelyn777 zkušenost nemám. Nezkoušeli jste krmit cevkou po prstu nebo stříkačkou tak jak se to dělá u kojenych když je problém? Prostě mu to dát stříkačkou nebo na stříkačku nasadit hadičku(koupí se v lékárně), dát mu malicek do koutku pusy a tou cevkou ho nakrmit. Ještě mě napadlo zkusit to mléko dát lžičkou, ale to by se asi dusil.

evelyn777
autor
26. bře 2022

@palja jo on se dusi a plive to a hlavne rve. A nevim, jak bych timto zpusobem do nej nalila pres 600ml za den 😪

palja
26. bře 2022

@evelyn777 jo já vím, že je to asi nemožné.
Jen jsem chtěla poradit. Já mám zkušenost jen s alternativním kojením když to nejde hned. V lékárně se prodává i stříkačka 50ml. U pediatra vám nic neporadili?

sylvka
26. bře 2022

@evelyn777 mlíko lžičkou jste zkoušela???? Vím že je to na dlouho....ale aspoň něco?

lgf
26. bře 2022

Zkusila bych injekcni strikacku. Zezacatku jsem tak krmila maleho, meli jsme 20ml a slo to celkem rychle, rekla bych ze az skoro srovnatelne s lahvi.

malytlustyhroch
26. bře 2022

@evelyn777 zkusenost mam. Syn taky reflux a bojkot kojeni ctyri mesice skoro v kuse (u nas do 5-6mesice), predpokladam, ze bojkot lahve muze byt taky, kdyz je to spojene s tim refluxem. Bylo to priserne, takze posilam objeti a mnoho sil. U nas teda reflux v podobe ticheho refluxu - paleni zahy a tak, docela pretrvaval, takze pomahalo treba nechat v prubehu krmeni nekolikrat odrihnout, krmit po malych davkach casto atd.
Ale co hlavne byla nase zachrana: BILY SUM - zkus si najit na youtubu sumeni more nebo proste pust vysavac, vetsinu takhle malych deti to privede rychle do polospanku. Takze, kdyz jsem videla, ze je hladovy a nedokaze jist a odtahuje se a place, tak jsem pustila bily sum, syn se uklidnil, nasadil skelny pohled, nebo zavrel oci a poradne se napil. A to i pres to, ze je to obecne vztekloun a nespavec. Ale ano, zatimco s prvnim ditetem jsem od 1 mesice vymetala vecirky, jela na svatebni cestu, jezdila vlakem a autobusem po cele republice, tak s refluxovym ditetem jsme byli pul roku doma, krmili, rihali, uspavali a padali na hubu. Moc preju, aby vam neco zabralo, at uz bili sum, krmeni lzickou, vizualne jina lahvicka... a aby to bylo pro vas vsechny snazsi. No a kdyby nic nezabralo, tak je to otrepana fraze, ale fakt je to jen obdobi, i kdyz je to ted k zblazneni, kazdy tyden a kazdy mesic to bude o neco lepsi a lepsi.

malytlustyhroch
26. bře 2022

Jo, ten bily sum z youtubu fakt NAHLAS, jako bys stala primo na brehu, nebo jako ten vysavac.

zmrzlinka
27. bře 2022

@evelyn777 já bych krmila v polospanku.Nevidim na tom nic špatného.A až začne jíst příkrmy ,tak to bude lepší.Je to období ,které přejede.Bude líp ♥️Posílám mnoho sil.

kajka321
3. dub 2022

@evelyn777 zkuste fakt tu lžičku, tchán a dokonce i manžel byli krmeni lžičkou, protože odmítali cokoliv jiného.. jinak kojení nechcete zkusit? Zkusit se rozkojit? Jde to, chce to odvahu. Mám kamarádku, co po císaři a komplikacich po porodu " prisla" o mléko, ale věřila tomu s vytrvale zkoušela kojit, až se jí to v šesti měsících dítěte podařilo. Kojení spícího mimina je pohoda.