Odmítání tekutin. Máte zkušenost?

eliska901
21. srp 2022

Dobry den, chtela bych se zeptat zda mate zkusenost
Lezim s malou 8m v nemocnici mela herpanginu a odmitala uplne jist do toho vysetrenim zjistili ze ma zanet ledvin ktery je ted pod kontrolou ma antibiotika nejdriv mela do zily tri dny a ted ma sirup na 14dni.
No a lezime tu dneska je to 7den co tu lezime a mala stale odmita tekutiny jak um tak stavu stavu nebo vodu vzdy pila do tech 100ml coz neda ted vubec jen si lokne a um mi odmita uplne veme savicku do pusy kouka po chvili ji zacne vystrkovat a vztekat se.
Um jako zdava pila do 900ml.
Jist proste nechce prikrmy sni taky trochu ale ty nemusi od zacatku. Delali ji vysetreni ,,strupa,, to ma v poradku
A me zajima mela ste nektera stim problem ze po nemoci ac uz je to 7den dite nechctelo stale pit um ani vodu proste nic?
Zkouseli sme tu vse i osladit mliko jiny druh mlika piti z neceho jineho piti pres strikacku proste nic.
Pak se vzdy vzteka. Nekdy az sileny rev.
Ted sem ji nakrmila pres strikacku vzala si ale obcas knourala a ja se desim ze si zvykne na strikacku a ja ji taklen v osmy mesicich budu muset krmit samozrejme pokud se nebude dat delat neco jineho udelam to tou strikackou jenze vzdy se nepostesti a rve mi jak syrena.
Ve spanku si ale um z lahve veme nekdy 50ml nekdy 120ml ale jen v noci a taky jen 2x zkousela sem castejs ale vickrat mi to neproslo pres den ne a hlavne pres den uz tak casto nespi. Ja se desim ze nas chteji poslat domu stim ze mala neni vubec rozjedena rozpita ze nas pusteji stim ze vlastne neprijma tekutiny. Rekli mi at ted neresim prikrmy ze dulezity je davat vodu a mliko ze v mliku ma taky jakoze jidlo jenze ona proste nechce pit z lahve z niceho nic proste. Ze prej ted nevadi kdyz zhubne hlavne aby byla zavodnena. Rikaji ze to bojkotuje ze strachu a me zajima jak dlouho tohle muze trvat protoze modlit se aby si dala ze strikacky taky nejde. Mam strach ze prijdeme domu a nic se tam nezlepsi kdyz tady se nic nelepsi. Chci taky uz domu ale bojim se aby sme zachvili zas neskoncili na kapackach ze i doma bude tak odmitat. Mate zkusenosti popripade jak dlouhi vam to trvalo nebo ste uz zustali u krmeni strikackou.
Jinak mi tu i tvrdili ze to mam do ni narvat ikyz rve coz se mi delat nechce aby oak mela uplny odpor. Moc dekuji za odpovedi

susmevem
21. srp 2022

@eliska901 ... zkušenost nemám, moc jsem tedy nepochopila, jak tohle dlouho trvá, jestli jen teď při pobytu v nemocnici, nebo jestli to už začalo nějak dřív. Zdravá ti pila UM normálně, to jsem tam vyčetla. Neustále bych zkoušela nabízet, třeba jen z hrnečku s brčkem, nejdřív ty pak ona, třeba když to uvidí u tebe?... Stříkačka je podle mě jen krajní řešení, tou jí podle mě nikdy nemůžeš zavodnit dostatečně. Při UM by ti měla pít i dost mimo, ne jen mliko. Možná je jen ve stresu ze změny prostředí a až budete doma, samo se to upraví, když ne, bude se to pak muset řešit jinak no. Kapačky teď v nemocnici řešením taky nejsou, bo ty jí sice zavodní, ale vůbec neřeší ten problém, že ti odmítá pít. Na kapačkách nemůže být věčně...

eliska901
autor
21. srp 2022

@susmevem je promin trva to cca 9dni po trech dnech co byl boj doma nas dr poslala do nemocnice.
Stim pitim to delam funguje to jen jednou ze si lokne pak uz nezabira.
Ted sem ji dala pres strikacku a vzala 70ml ale bojim se abych ve finale nekrmila treba rok jeste strikackou
Muzes proc by ne klasicky ji krmim ted dala 70ml nak tei dny dozadu i 120ml prave
Ale bojim se aby si nenavykla ale obcas prave silene rve u toho
Prave ty kapacky a nikdo nic aby se rozpila
Jo prej ma vypit na svoji vahu 780ml tekutin takze v tom je mysleno jakoze um vida prikrmy ale to neda
Driv jen um dala 900ml klidne plus ten prikrm k obedu ale ted sotva 300 a stoho je 2x krmeni v noci
Vcera mela jen krmeni v noci 200ml a pak musela na kapacku protoze pres cen odmitala
No oni uz nic resit nehtej rekli mi ze je uz zdrava ze ma blok pit ale me to prijde divny herpanginu ma po treti a vzdy do tei dnu fungovala a ted 9 den je to silenost ldybych ji nedala ted strikackou tak se proste nenapije mlika

eliska901
autor
21. srp 2022

@susmevem nevim jal se upravuje prispevek nevis? Ze bych to dopsala