Miminko často pláče a chce pořád chovat
Zdravím maminky, má to některá z vás taky tak a jak to řešíte? Naše 3týdenní miminko často kňourá, anebo se občas i vzteká, když ho na chvíli položíme, nebo leží v postýlce... Vyžaduje neustále pozornost... Kolikrát jí chovám a zpívám jí jakou dobu a když ji položím, tak do 10 minut řev. Připadám si někdy jak otrok, kolikrát si ani člověk nemůže dojít na toaletu, nebo si pro něco jen odběhbout, deprimuje mě to :-/ V postýlce už skoro týden nespí, spí se mnou v posteli a to se celkem dá, podaří se mi i občas aspoň na chvíli usnout a trochu si odpočinout... Taky mě trápí, že když už usne, tak často ve vibračním lehátku nebo autosedačce a pak tam leží zkrouceně, jenže když jí chci přenést do postýlky, tak málokdy se mi ji podaří nevzbudit, a když už se zadaří, tak do 15 minut se vzbudí a zase začne plakat, nevím jak už dál ☹ 4 dny zpátky nespala pořádně celou noc a přes den už vůbec ne, říkám si, že to už není normální, taky musí přeci to miminko spát? ☹
my lidi jsme nošenci, stejně jako opice. Nejsme myši nebo králíci, kteří si dělají hnízda. První rok opice své mladé většinou ze sebe nesundají, kojí do čtyř pěti let. Proč si ještě hodně lidí myslí, že lidi jsou něco jinýho? Stále jsme zvířátka. A jasně, že jsou děti, pro které je všechna péče málo a pak ty, které jsou spokojené se vším. Ale pokud je dítko více kontaktní, tak to prostě potřebuje a je dobré mu vyhovět. Nebo jít proti proudu, ale dítko nebude spokojenější, jen si zvykne, že na jeho volání nikdo nereaguje...
@zuzkamed Zuzi, ale mezi třítýdenním a pětiměsíčním miminkem je rozdíl 🙂 Jasně, že člověk nemůže zůstat zalezlý v posteli s miminkem u prsa rok. Ale tři týdny po porodu nic lepšího dělat nemůže. Teda, dojít si na záchod, i za cenu toho, že miminko bude plakat, to jistě. Ale @monny88, to není nechat vyplakat. Když necháš miminko chvilku plakat, protože bys jinak praskla, ale pak se k němu vrátíš, aby vědělo, že jsi tam pro něj, to není nechat vyplakat, to je v pořádku a normální! To, co se ti tu většina maminek snaží říct o kontaktním rodičovství, je to, že máš malinkaté, čerstvé miminko, které tě hrozně moc potřebuje a které je důležitější než utřené nádobí nebo vyžehlené košile pro manžela. Že teď, ani ne měsíc po porodu, je pro miminko I PROTO TEBE lepší odpočívat, mazlit se, tulit a být spolu. Protože když to uděláš, dodáš miminku jistotu, že tam pro něj jsi, kdykoli bude potřebovat. A díky tomu tě už za pár týdnů nechá udělat, cokoli budeš muset, když tě zrovna potřebovat nebude, protože se dokáže zabavit sám a nic ho nebude trápit. A určitě tě nikdo neodsuzuje, protože tohle čerstvé období bylo náročné pro nás všechny, jen v psaném textu někdy dobře míněná věta vyzní špatně.
Kdysi se žilo ve velkých rodinách. Bylo zvykem, že se starali prarodiče o vnoučata a mladí dřeli na těch polích. Nebyl model rodiče a děti. Ve velkých rodinách dodnes jde dítě z náruče do náruče, z klína na klín. Výmysl moderní doby zavedli komouši - jesle, školky, domovy důchodců, ldn.. a separaci matek od dětí je zas výmysl Hitlera a jeho doby. Protože citově deprivovaný jedinec - dobře ovladatelný jedinec
Taky jsem mela takove miminko. Je to naproste psycho....myslim, ze kdo nezazil, nepochopi. Porad jsme museli nosit a to vicemene jen v poloze tygra, jinak kricela naprosto silene....takze satek nam byl nanic. Neusnula bez noseni nebo houpani na mici(ten mi vlastne pomahal uplne nejvic)...pres den spala bud u me v naruci(odlozit ji do postylky slo jen nekdy) a pozdeji se naucila spat i v kocarku....jenze jsem nesmela zastavit, takze jsem pravidelne jezdila tak 12km trasy a i vic za kazdeho pocasi, coz ale byla v podstate nejodpocinkovejsi cast dne. Vzbudilo ji prakticky cokoliv....vecer jsme ji uhoupali, dali do postylky a u toho me kruplo v koleni a vse zase nanovo. Vyzadovala proste neustalou pozornost, i na zachod jsem s ni chodila na ruce. Cim vice vnimala, tim to bylo lepsi a velky zvrat prisel ve chvili kdy se zacala plazit... Nicmene tak do roka byla i tak dost narocna. Kojena byla ( s tim problem vubec nebyl), prdiky sice mela(absolvovali jsme s ni i ultrazvuk) , ale to nebyl ten problem. Jako bylo to fakt peklo.... Dnes je ji 20 mesicu a je skvela....mila, sikovna....uzasna 🙂.
Co me nejvic pomohlo: skakaci mic, zavinovacka, pomoc manzela a babicek, knizka Nejstastnejsi miminko v okoli, pak taky promluva s jednou znamou, co zazila to same a pak to, ze jsem ji prijala, ze takova proste je a nezbyva nez to vydrzet (nekdy jsem ale vazne myslela, ze uz dalsi den nedam). Vybrecet jsem ji nenechala, ikdyz jsem o tom dost premyslela, ale proste jsem na to nemela zaludek.
Takze se drz! Zkus ruzne veci a pokud je to mozne, pozadej o pomoc ( tatinka, babicky, teticky........) . Jednou to zas bude dobre !
Mockrát vám všem děkuju za rady a podporu! Dnešek je celkem fajn, v kočárku po procházce vydržela ještě dospat hoďku a půl, pak jsme nakrmily, přebalily, nasoukala jsem jí do zavinky, pochovala, zazpívala a spinká v postýlce, hurá! 🙂 Snad to nezakřiknu a nebude to jen dnes... Jsem utahaná jak čert, ale šťastná 🙂 A hned jak bude chvilka, tak kouknu po šátkách nebo manduce 🙂 Taky mockrát děkuju za srdíčka!
@monny88 držím palce sby to vydrželo. Moje Eliska vždycky 2-3 dny dobrý když na neco přijdu a pak si to zase rozmysli. Jako bohuzel od včera.....uz padám na pusu. Do toho prdiky ☹ takze čaje, cvičeni s nozicky, kapicky, tepla plinka. Pít chce co hodinu protože jak se na me nálepi tak ji odchazi prdiky. Ležet na me nechce protože začne hned hledat prso a bohuzel nam v porodnici zkazili kojení a bez kloboucku prso nechytne takze ji na sobě kojit nemůžu nechytne se. Tak mame dneska v obýváku hnízdo z posltare (dikybohu za nej to byl od manžela nejlepší dárek k narozeninám je velikéj a obtocim ho kolem sebe) a pijeme a pak chvilku spinka ale musim ji mít u sebe.....ufff 2 noci nespala ma chudák kruhy je ospinkana ale nejde to. Závidím maminkam co jejich děti chtějí byt v šátku me to bojkotuje ☹ a dneska nechce ani kočárek pul hodina venku plna křiku, rve mi to srdce, když ji takhle vidím.

@zuzkamed to si nemyslim, skor maminky často nedajú na svoje pocity, ale na doporučenia toho a tamtoho. 🙂