Miminko nonstop tlačí. Máte zkušenost?

l22l
13. črc 2022

Ahojte holky, píší už sem opravdu celá zoufalá. Malá neustále tlačí, budou ji teď 2 měsíce.
Už jsem zoufalá protože to je opravdu nonstop a to i v noci, při kojení , takže se ani poradně nenakojí a chce potom často aby se “dojedla” … často má i prujem, který se trosku táhne, barva normální. Dr mi řekl ze je to proste normální , ze je to ta kolika a mám vydržet , ale je to normální aby se to dítě pořad trápilo? Vidím jak je vysílená, utrápená a ničí mě to.
Vselijake kapicky, Masaze, cvičení, dávat na bříško, Vše zkousime ale zlepšení není buď žádné nebo není trvalé. Asi ani není rady, spis mě zajímá jestli jste to taky někdo měl tak?
V podstatě ji to narušuje jídlo i spánek…

sebestka
13. črc 2022

@l22l A zkoušela jsi rourku? Jinak poradím ještě si hlídat jídlo a zkus ty kapičky měnit. Já jsem hledala dlouho, ale našla jsem, po kterých dcera byla úplně v pohodě. A ulevovala ji teda i ta rourka. Jinak fakt asi budeš muset vydržet.

dianemash
13. črc 2022

Můj malej to měl stejně, připadalo mi to jako věčnost než koliky odezněly. Trochu nám tenkrát pomohl balonix med a taky přechod na um - taky doporučuju hlídat si jídlo jestliže kojíš, mně bohužel až později došlo, že ho vlastně trápím já tím, jak jim 🙄😏

kubesovaadelka
13. črc 2022

@l22l též jsme to tak měli, ne tedy asi pořád, ale jako máme mi to přišlo nekonečné, po 3 měsíci to ale odeznělo,, jak píše @dianemash tak nám též pomohli balónky a nosit houpavými pohyby nebo tygrik a v něm lehce pohupovat,byl super aspoň na chvíli. Též jsem pak přešla v necelem měsíci na UM neboť jsem měla slabé mléko a málo

kopretina32
13. črc 2022

Dcera taky tlacila snad nonstop prvni 2 mesice, ve dne, v noci. Odeznelo to, zda se to ale nekonecne, zvlast kdyz neni moc jak pomoct. Cvicit nozkama, nosit na tygrika, vic asi nezmuzes. Brzy bude lip 🙂

sinicka
14. črc 2022

Jeej, na to sem uz skoro zapomnela. To tak mel prvorozeny.. kdyz sem videla, ze se snazi, chytla sem ho do klubicka, dala nahého nad umyvadlo, aby se vyprazdnil.. byla sem tehdy na facebooku v nejake skupine “ bezplenkova metoda” nebo co. Nedrzela jsem to, normalne plinky mel, ale toto fakt pomahalo.. ze zacatku to moc neslo, ale potom se takhle vyprazdnil treba 2x - 3x denne a bylo to.. potom, jak mu posililo telicko kolem 4 mesice bylo po problemech uplne..

ria35
14. črc 2022

@l22l Zkus vynechat mléko, mám třetí dite a má asi intoleranci, mám vynechano víc veci včetně vajíček, kuřecího, hovězího. Ale mám spokojene miminko. Neumela jsem si to představit, ale celkem to jde ”

slunea
14. črc 2022

Takže má průjem a hleny ve stolici? Taky bych to viděla na to, že vadí mléko (konkrétně bílkovina kravského mléka). Vynechala bych všechny mléčné výrobky (i ovčí, kozí) a sóju. Do týdne bys měla vidět, jestli to pomohlo. S tím tlačením jí můžeš pomoct tak, že ji chytneš v klubíčku nad umyvadlem a počkáš, až se vyprdí, vykaká.

belmonka
14. črc 2022

@l22l kapky zaberou z 50 procent, u nekoho nikdy. Cipky maji ucinnost na 90 procent, takze bych se s rourkou nemordovala a zkusila nejprve ty cipky:
https://michaelacazerova.cz/kminove-cipky/sada-...

jucy693
14. črc 2022

@l22l měli jsme to taky tak, malej pořád tlačil. Kapicky, masáže a jiné úlevové metody jsou opravdu jen pro chvilkovou úlevu, ale nic bohužel tyto problémy nevyléčí, je to prostě normální, než si zažívání zvykne na stravu a az se Vám bude více sebou mrskat, prdíky a kakání půjde mnohem líp a malá se to naučí prdět 😉 tím si projde každé mimi, některé to trápí více některé méně. Chce to jen vydržet a pomáhat jí vždy, když má problém. Nám ze všech metod pomáhalo cvičení nožičkami. Masáž bříška mastičkou Pupík nám nešlo, jak plakal a měl zaťaté bříško. Cvičením se střívka rozhejbala a on se hezky vyprděl a ulevilo se mu. Kapky espumisan jsem dávala později asi tak od měsíce, pomohly ale jen nepatrně.