icon

Miminko objevující byt a kočička

luciashek
2. bře 2016

Ahojky holky, hledala jsem to tu, ale nenašla. Máte některá zkušenosti s miminkem a kočičkou doma v malém bytě? Malá leze už více po bytě a objevuje vše a já si pořád lámu hlavu, kam s kočičím záchůdkem. Koupili jsme zavřený s dvířky, ale do těch se dcera stejně dostane. Chtěli jsme dát záchůdek na záchod a dát tam kočičí dvířka, ale nevejde se tam, máme moc malý záchod. Jak jste to vyřešili? Děkuji moc! 🙂

patrusa
2. bře 2016

My mame kocici zachod v koupelne a dusledne jsem obema ditkum vysvetlovala, ze to neni na hrani. Obcas je jeste napadne, ze by si tam sly hrat, ale to tak 1x tydne.

luciashek
autor
2. bře 2016

@patrusa A jak to vysvětlit 8mi měsíčnímu mimču? 🙂 Ani do koupelny se nám nevejde, máme extra mrňavý byt, takže ani ohrádka kolem záchůdku nepřichází v úvahu :(

alboo
2. bře 2016

A dat ho nekam vejs? Nase kocky jdyz ho driv meli tak ho meli na skrini kuli psum... jinak i s takhle malym ditetem se da pracovat ve smyslu zakazu, jako nebude to hned. Ale jde to. Mamw zvirata taky, takze sem ucila ne tahat za chlupy nevylejvat vodu a tak

rony77
2. bře 2016

Ahoj, my to budeme řešit pomocí zábrany, která se používá třeba na schodiště. Jednoduše tak oddelime bezpečnou část bytu a na druhé straně bude v koupelně bedýnka i misky s granulkami... At malé neochutnava 🙂

patrusa
2. bře 2016

@luciashek proste jsem rikala, te to se nesmi a odvedla pozornist jinam. Oni to chapou uz i takhle mali

cukrik123
2. bře 2016

@luciashek máme 10m dvojčata a tři kočky. záchůdek na chodbě v bytě a když děti vypustím z ohrádky prostě je hlídám. Stejné je to s jídle sice se nám už vykoupali v granulích a misce s vodou ale co jsou to děti a někde ty bakterie získat musí. konzultovala jsem s Mudr. a není to problém takže hlídat a hlídat dokud nebudou ve věku kdy pochopí vysvětlování.

luciashek
autor
2. bře 2016

@alboo to je docela dobrý nápad...ale vůbec nemohu vymyslet kam nahoru ho dát. Máme strašně malý byt... takže asi budu muset být u těch zákazů 🙂

mrskato
3. bře 2016

Ahoj, to máš podobné jako kdyby kočku/psa tahala za chlupy nebo za ocas, taky jí to musíš vysvětlit, že se zvířatům neubližuje. Moje dcera rvala našemu psovi chlupy, vyhrabávala mi hlínu z květináčů nebo lezla psovi do misky se žrádlem a vodou...kolikrát jsem viděla, jak si ty granule strká do pusy. Pořád dokolečka upozorňovat...

extramamka
13. bře 2016

Tak to u nás asi bude taky zajímavé. Malá má 5 měsíců. Ještě neleze ale už se o to snaží. A máme britskou kočku. Chlupy jsou všude i když pořád vysávám a kočku pořád češu. Dávat pryč jí ale nebudu. Máme ji moc rádi. Ale bojím se co malá, aby ty chlupy neměla v puse. Ale jsem zvědavá kde teda bude malá lézt. Nechci aby lezla po zemi. Asi zakážu kočce přístup do dětského pokoje a tam malá bude lozit.

luciashek
autor
13. bře 2016

@extramamka My máme chlupy taky totálně všude, ale prostě hold musím každý den vysávat. A kočce něco zakázat je jen zbožné přání :D

jitavrtule
13. bře 2016

@extramamka hele chlupy v puse nejsou zas taková tragedie. Malá bude chtít lézt všude a nejvíc ji bude zajímat kočka, to je jisté. snažit se jí omezit jen na jeden pokoj si myslím že sama brzo vzdáš. Navíc - pokud ty budeš v jiném než jejím pokoji, nepředpokládám, že by tam chtěla být sama. Největší zábava je zásadně lézt mámě pod nohama 🙂

mochenkaa
13. bře 2016

@luciashek stopovat dite a dusledne NE.
Obe deti se narodily a rozchodily v byte 45m. Mame 3 kocky. Zachodek na wc a chodbe.
@extramamka no tak budr mit chlupy v puse 😉 Nase mala kocky i pusinkuje na hlavu (vetsinou mezi usi). Kocky mame 2 Mainske myvali a jednu utulkovou mourku.

kika_21
13. bře 2016

@luciashek Je odčervená? Zeptej se na veterině-podle mě to nevadí. Já měla garsonku, kocoura ,roční holčičku a záchod na balkoně.Kocour se tam procházel, tak měl záchod tam.

extramamka
18. bře 2016

@luciashek To máš pravdu. Kočce nic zakázat nelze.... Tak asi každé ráno naběhnu s vysavačem a bude to.

extramamka
18. bře 2016

@mochenkaa Asi máš pravdu, nějaký ten chlup ještě nikoho nezabil.