icon

Miminko se v osmi měsících přestalo otáčet. Zažily jste to někdo také?

ellie12
29. bře 2020

Ahoj.

Mam dceru 8m a normalne se mi od 5m otacela na brisko. Ale uz tak vic jak mesic se sama na brisko neotaci. Kdyz ji otocim ja tak je na brisku rada a hraje si, pivotuje. Z briska na zada se otocit neumi. Jeste teda lezele ani se neplazi, nesedi. Je proste takova linejsi. Zazili jste to nekdo taky? Ze miminko neco umelo a najednou to uplne delat prestalo?

Strana
z2
puhelin
4. dub 2020

@amazonkajanik Ale proc, kdyz deti posiluji sami svym pohybem? Proc neresil, ze se neotaci? A misto toho preskakoval ve vyvoji.

amazonkajanik
4. dub 2020

@puhelin tvrdil,že mu to pomůže posílit a že to zlepší přetáčení. Ono to malému šlo na jednu stranu a pak najednou přestal. Natočí se jen,aby dosáhl na hračku a jak ji má v ruce,vrátí se zpět na záda. Jinak to dělá při přebalování,jakoby ho bavilo, že mě to jde pak hůř,takže kalhoty,ponožky oblékám ,když je na břiše

puhelin
4. dub 2020

@amazonkajanik Podle me tim prave tu motivaci ztratil :( Takze to umi se pretocit? A kdyz se za hrackou otoci, co mu ji na posledni chvili trochu posunout, at uz to musi dorotovat uplne? Mozna ho to bude stvat, ale mozna se hecne a prijde mu to uplne normalni. Jinak na to lezeni a tak jsou dobre ruzne prekazky, pres ktere se musi presouvat. Treba polstar ze sedacky, ten je pevny, vyssi, ale neujizdi. Pak treba balonek, za kterym se musi vydat. U nas teda vzdycky vitezilo to prelezani. Sedime treba na zemi, nohy natazene pred sebou a obe deti na to jdou jak magnet. Syn (o necelych 2,5 roku mladsi nez dcerka) je segrina uplna kopie, taky na neho to prelezani zabira. Oba teda hned zacali u s postavenim se, nohy napinaji, zadek do vzduchu. Zkus to. Co cele dny dela, kdyz porad jen lezi?

amazonkajanik
4. dub 2020

@puhelin on pořád neleží,to rozhodně ne. V ohradce se točí na břiše,jak vrtulník,když je nohama úplně u bocnice,tak se odpichuje. Dnes jsem ho tam dala bez kalhot a už zkoušel dávat nohu,že by jako popolezl,ale k tomu si pomáhá,že látka na podlazce je volnější,té se chytne a přitáhne se. Něco podobného mi udělal i na posteli,když jsem před něj dala hračku,aby k ní doplazil,chytl prosteradlo a přitáhl ji k sobě 🙄
Jinak jsme dost často venku,máme kousek za domem les,takže nemusíme být zavření doma

puhelin
4. dub 2020

@amazonkajanik A kdyz bude na zemi na podlaze? Treba na koberci, nebo penove podlozce (pokud mate vinyl, dlazbu). Nic smekaveho, posuvneho. To pritahovani za neco je takove neprirozene, v tom se to lezeni moc nepodporuje. Ale alespon nejake posilovani. Zkus to posazovani omezit, at si odvyka a je nuceny to udelat sam, spontanne, dojit si k tomu postupnymi fazemi. Jinak nema duvod k tomu sam dojit, kdyz to delas za neho. Syn (necelych 8 mesicu) kdyz se zacal stavet, padal, porad se poustel, nemohl si to zafixovat. Moje mamka z toho silela, ze ho nedrzim. Ale vyzkousel si to, trochu si poplakal, a ted uz se vubec neboji a ze stoje sleze dolu s jistotou. Jen co zvladne sam, protoze tolik mu dovoli jeho sila.

amazonkajanik
4. dub 2020

@puhelin mám ty penove dlaždice,snaží se do nich zatnout nehty,takže začínají být pěkně odrbane. Ale co je ohradka,tak jsem mu je dlouho nesložila,bych mohla zase zkusit.

puhelin
4. dub 2020

@amazonkajanik Zkus to 🙂 Ohradka je takova hodne omezujici si myslim.

amazonkajanik
4. dub 2020

@puhelin tak já ji vzala kvůli tomu,že když něco dělám,tak aby byl malý v bezpečí a hlavně je skládací,takže může fungovat i jako cestovní postýlka

puhelin
4. dub 2020

@amazonkajanik Tak ho zkus zapojovat do sve prace. Vic podnetu, prekazek, nabytku k treninku 🙂 Ja si to v te ohradce moc neumim predstavit, prvni Vanoce mi nasi pujcili ohradku po mne a byl v ni stromecek. 🙂

amazonkajanik
4. dub 2020

@puhelin no,k vaření ho moc brát nechci,je to malá chobotnice,aby z toho nebyl úraz. Zbytek stihnu,když spinka,ale jinak se věnuji jemu,zpívám,čteme z knížky

puhelin
4. dub 2020

@amazonkajanik Staci otevrit v kuchyni spodni zasuvku, do ni dat varecky, misky, lzice, ... Hned se zabavi. A jeste ho to bude lakat do kleku, postavit se apod.

amazonkajanik
4. dub 2020

@puhelin tu mi právě nemáme. Tady dělali kuchyň iq tykve,suplata žádná a drez v rohu,takže si mlatim hlavou o horní skřínku. On je celý dům na hlavu postavený,nad tím se sousedy kroutime hlavou. Měli jsme se po Novém roce stěhovat do nového bytu, ale bylo moc žadatelů a na nás nevyšlo 😟

puhelin
4. dub 2020

@amazonkajanik Tak do nejake krabice? Treba od plen?

amazonkajanik
5. dub 2020

@puhelin něco vymyslím. Akorát před pár minutami se mnou zase vyběhl. Natáčel se pro můj polštářek,už už měl tu nohu přes,jen se překulit a ne. Je daleko,prdi na to ...

puhelin
5. dub 2020

@amazonkajanik A co kdyz tam das rozsviceny mobil? Ten deti fascinuje.

amazonkajanik
5. dub 2020

@puhelin jo,ten ho zajímá i vypnutý,stejně jako ovládání na TV. Ale prostě to není tak silné lákadlo. Připomnělo mi to díl Simpsonových,kde Burns pořádá lov na lidi. Dostanou 10vteřin náskok a Komiksak řekne " já a běhat?! To mě rovnou zastřelte!"

puhelin
5. dub 2020

@amazonkajanik Nekteri chlapi to maji na haku cely zivot.

amazonkajanik
5. dub 2020

@puhelin tjn i když co vím od mamky,tak brácha byl hrozně šikovný,ale já a ségra jsme byly lenive.A druhá neteř celou dobu nic nic,lezení bylo jen z nutnosti a pak se najednou postavila a začala chodit

puhelin
5. dub 2020

@amazonkajanik Lezeni je uzitecne, zpevni svaly okolo krku a patere a zada jsou pak pripravena na chozeni.

Strana
z2