icon

Mohu nechat devítiměsíční dítě lézt na zahradě?

18. led 2025

Ahoj,
mám dilema. Syn 9m nechce být v kočárku, v nosítku (jelikož se rád chová) vydrží jen chvíli. Už stojí a chodí kolem nábytku. Sedí a leze rychlostí blesku.
A tak se ptám, protože ven teď nechodíme kvůli teroru… jestli ho mohu třeba nechat lézt v kombinéze a voděodolných rukavičkách na zahradě ? 😀🙈 Já vím, asi debilní dotaz… ale já opravdu potřebuju s ním nějak ven… už jsem na palici.
A opravdu mu nebudu teď v zimě kupovat nějakou třikolku kvuli par mesicum než se rozchodí… 😳

cuuza
18. led 2025

Jasně, obcházení laviček a kočárků je největší zábava

exbordelar
18. led 2025

No jasne! Tohle obdobi, kdyz vyjde zrovna na zimu, tak je to blby, ale co no. Tak maximalne bude spinavy, ale stastny 😀 vsak na stejne nebude obchazet lavicky cely den. A jako zpestreni a vydej prebytku energie super 👍🏼

jaja01k
18. led 2025

No jasně, určitě se mu to bude líbit 😀

galatea_a
18. led 2025

Kvůli jakýmu teroru? Tvůj dotaz tedy je, jestli můžeš nechat dítě lézt po zahradě? No můžeš, ale nějak tomu celýmu nerozumím.

nelly_strokova
18. led 2025

Určitě můžeš a nevím, jak jste na tom se sněhem, ale u dcery hodně zabraly boby, tam vydrží sedět a směje se. Jen je to trochu makačka. 😂

ai30
18. led 2025

Pockej, vy jako vubec nevychazite z domu, protoze syn nechce byt v kocarku a chce se pohybovat sam?? Jak dlouho uz jste zavreni doma?

michaela666
18. led 2025

Obléknout a šup na zahradu. Neumím si představit, být pořád doma, z toho by mě mrsklo v tomhle období.
Máš výhodu vlastní zahrady, kde víš do čeho dítko pouští. My ve městě chodili na hřiště s gumovým povrchem, abych předešla 💩 v trávě, které v tomhle počasí nejdou rychle identifikovat.
Jako bonus se malý hezky unaví a mohl by lépe spát.

izz76
18. led 2025

Muze lézt po zahradě, proč by ne.. Moc nechápu tu hlášku s tříkolkou. Pokud víš,ze na tříkolce by sedel,tak bych ji klidně koupila i na par mesicu,ze se brzo rozchodí, neznamená ze kdoví kam dojde. Takže nějaký prostred na posun se vzdycky hodi.

mysh_me
18. led 2025

@izz76 9m samostatne nechodici dite na trikolku?? Jste normalni?

ai30
18. led 2025

@mysh_me V cem ma byt problem? Dite sedi a rodic tlaci trikolku, na to potrebuje samostatne chodit proc presne?

cilkat
18. led 2025

A tohle znáte? https://outdoorkids.cz/softshellove-navleky-zat... ... klidně jedny na nohy, druhá na ruce ... a na zbytek těla kombinézu a můžete kamkoliv!

michaela666
18. led 2025

@cilkat Jsou perfektní, dcera je měla delší dobu místo bot a nemůžu si je vynachválit.

mysh_me
18. led 2025

@ai30 v teto fazi vyvoje nema dostatecne posileny stred tela na to, aby dokazalo vzprimene sedet na necem jako je trikolka. Bude tam zhroucene “jako pytel brambor”, nebude stabilni a muze spadnout. Ale hlavne tim zapojuje a tim padem posiluje nevhodne svalove skupiny (podobne jako ve w sedu), zafixuje si jejich pouzivani a bude v nem pokracovat i mimo trikolku, cimz si osvoji nespravny pohybovy vzorec pro neco tak zasadniho, jako je chuze. Zadelano na problemy s pohybovym aparatem na zbytek zivota 🤷🏻‍♀️

ai30
18. led 2025

@mysh_me 9m dite sedi vzprima, nechapu, proc by melo byt zhroucene, je zaprene o nohy, o ruce a o zadovou operku, aby spadlo, muselo by se teda dost snazit...

izz76
19. led 2025

@mysh_me Tříkolku zmiňuje zakladatelka,takže asi má vyzkoušeno,ale nechce kupovat kvůli pár měsícům. Pro dítě v tomto věku, je vsechni jen na pár měsíců. Takže mě spíš překvapil ten důvod.