Musím přestat kojit - alergie na mléko
Ahojte maminky, po 3 týdnech na nemléčné dietě se dcerce vrátila krev do stoličky a musím přestat kojit. Dcerka bude mít mlíčko pro alergická miminka ☹ První dceru jsem kojila do roka a s druhou dcerkou jsem to měla také v plánu. Dost těžko se smiřuji s tím, že ve 2 a půl měsících musím přestat, když jinak prospívá a mléka mám hodně - jenže je to pro ni jed. Je tady někdo na tom podobně? Přešlo to vaše dítko a kdy?
@betelgeuzz no okamžitě prestat kojit nehodlám, tak dietu zpřísnim a ještě tomu dám šanci. Alespoň to zkusím.
@betelgeuzz hele já chodila k jedný ,a ta furt tvrdila že vyrazka je beznej novorozeneckej ekzem, že miminka blinkaj,že je to normalni, že hodně kakaj, že to je taky normální... a malej byl rudej od hlavy až k patě, házel šavle po každým kojení, kakal snad 20x denně s krví... 😡 tentokrát google zafungoval, já jsem sama nasadila bezmlicnou ( jeste ne úplně striktní tedy) a šla nakonec k jiny dr. ... už pozdě, syn měl alergii rozvinutou... ale tedy besna jsem jeste teď když si na to vzpomenu... 😡
@odula je to smutný, ale rodič aby byl dětským lékařem, ortopedem, logopedem, psychologem, pedagogem a neustále všechny kontroloval, jestli svou práci dělají dobře. Protože najít takové, kterým bych na 100% věřila, je dnes fakt těžký. 😒
@betelgeuzz no... je to někdy těžký. naštěstí teď máme bejvalou z dětský akut,a ta mi prijde hodne kompetentni. koukne a vidí ;)
@janabrozova Me to teda prijde zvlastni, pokud byla mala 3 tydny pri diete OK a ty jsi ji neporusila, tak nemuze byt pricina mlecna bilkovina. Popros o vysetreni na alergologii....i do budoucna to budete potrebovat-prikrmy.
@janabrozova Řešila jsem podobnou situaci. Nejdřív trochu ekzém, pak krev ve stolici. Vysadila jsem hlavní alergeny mléko, hovězí, vejce, kuřecí, sóju. Ještě jsem kvůli ekzému držela protikvasinkovou dietu, pak jsem testovala a zjistila, že se krev objevuje u mléka a vajec... Neni to jednoduché, ale dá se to zvládnout. Přeji, ať je brzy vše v pořádku.
Maminky, pokud by to byla ta bílkovina, bylo by to ok. Ale myslím, že doktorovi se domnívá, že malá je alergická na mléko jakékoliv, tudíž i mateřské a co si naši vzpomínají, tak se mou meli jako s miminkem šíleně potíže a prý jsem ani mateřské nesnesla. Asi má mala můj gen. Za nás ale většina maminek kojila 2-3 měsíce.
@janabrozova To je blbost... jedine, co muze vadit, je jidlo, co matka ji... krom alergenu v mm muze vadit prebytek laktozy, ktera se muze tvorit kdyz do sebe hazes hodne sladkeho, pripadne jis hodne cukru (nemyslim klasicky cukr, ale fruktozu, sacharozu, skrob aj.)
@janabrozova Tak ja drzela prisnou eliminacni dietu skoro 2 mesice. Bohuzel take nezabrala. Po konzultacich s nekolika doktory jsem tez prestala kojit. Lito mi to bylo strasne, kazdopadne uleva byla okamzita.
Mně příjde, že dr to vidí strašně jednoduše. Doporučí ti vysadit mlíko a to ještě ne úplně, a když to nepomůže, tak odvodí alergii na tvé mléko.
@velsice no ja si myslím, že u nás to bude jedině na mléko, to je jediná alergie vyskytující se u mně jako malé. Jinak nikdo z ničí strany na nic alergický není a mně to časem také přešlo. Takže zkusím alespoň do konce února úplně přísnou i bez syrovátky a pokud nezabere asi kojit přestanu. Nemyslím, že to je něco jiného.
@priefi Jo, může to být masakr. Já osobně jsem takové potíže při kojení naštěstí neřešila, ale v blízké rodině to byl masakr a zdravotní stav dítěte opravdu žádná hitparáda doteď. A doktoři jako na hlavu. Přesně jak píše @betelgeuzz - vidí to strašně jednoduše. U toho našeho případu trvá už několik let silné zahlenění, již potvrzené potravinové alergie na kde co, ale alergolog tvrdí, že máslo na chlebu nevadí, mléko do buchty taky ok. A tvrdí to nejspíš jen proto, že si sám život bez másla a mléka v buchtě nedokáže představit. Zájem o zdraví/uzdravení dítěte v tom nevidím nikde.
To si musí každý promyslet sám. UM je vyráběné z mléka, takže pokud to bude mlékem, budou problémy přetrvávat a cesta zpět už v tomto případě pak moc není...
@janabrozova No ja zadnou potravinovou alergii nemam a jedno dite je celiak a mimino ma alergii kdo vi na co. To teprve zjistime prikrmama. Tak drzim palce at tva dieta pomuze a muzete kojit dal 🙂
@janabrozova chce to disciplinu od maminky. Neprestavejte, pridjete se do skupiny na fb kojeni s abkm
@janabrozova potravinove alergie se tak uplne nededi, jen predispozice mit jakoukoli alergii.... miminkovske potravinove obvykle v detstvi vyprchaji a "prevteli" se do jinych alergii, jako pylove aj. Pak je nebezpeci alergie na arasidy, nebo ryby.
@janabrozova ale alergie na mleko je prilis siroky pojem. Primo na materske je megavzacnost a zda se, ze by to vypadalo jinak. Predpokladala bych, ze vazne neco ze stravy, ja bych prubla prisnou eliminacni dietu. Mela bych obavy, ze vadi neco co bude i v UM a prijdu o kojeni a nic nevyresim
Materske mleko a jed?dite je alergicke na mleko sve vlastni matky a na umelou vyzivu,ktera se dela z mleka urceneho pro mlade uplne jineho zivocisneho druhu,neni?ja nevim,prijde mi to uplne postavene na hlavu...ja bych zkusila kontaktovat lekare,ktery je PRO kojeni,klidne zmenit gastroenterologa nebo pediatra...cpat do dite UM je fakt des,pokud jeste k tomu toho mleka mas dost..mrkni klidne na www.mamila.sk,zavolej si poradkyni domu,jen to,prosim,nevzdavej proto,ze ti to lekar rekl,ze mas prestat kojit....aspon se podivej na par dotazu s odpovedma,abys videla,ze pravda je asi nekde jinde...taky jsem prosla vselicim,nez jsem zjistila,ze doktori maji ne vzdy pravdu...
@priefi zařivé červené nitky a tečky někdy chuchvalečky a hlen, který taky může být červený. To vše jsme měly.
@matkapraha Tam jde o to, že v alergickém UM je to už hooodně stěpené. A pokud by vadilo mléčné, musela by mít pak už na rostlinné bázi.
Předpokládám, že výtěry dělal i opakovaně? U syna se z podezření na alergii vyklubal nakonec campylobakter, jen se neprokázal napoprvé.
@janabrozova @marta1317 Dekuji. To jsme nastesti nemeli. Jen jednou jsem mela pocit, ale pak uz se neopakovalo, takze jsem si rikala, ze to mozna bylo jen tim, ze hovinko bylo tvrde a skrablo zadecek.
@priefi kdyby jsi někdy moc chtěla, tak praktikujeme bezplenkovou metodu a mám to v nočníku vyfocené. :D
k te stravě, já po vysazení mléka začala jíst věci, kde je soja, a měla nehorázné ekzémy, tak jsem zjistila pak alergii na soju u sebe a nedávám jí ani malé, bacha na ní.. co se týče čokolády, hořké jsou bez mléka, nejradši mám jordi's, mlsat se da i s dietou, třeba pekárna zemanka má výborné sušenky 😉

@janabrozova na jednotlivci, ale bohužel i na doktorovi, který ti rady dává. On se každý vzdělává jinak, každý přidává svůj názor. Mám už děti větší a zjistila jsem, že vše si musím ověřovat, hledat zdroje, pátrat. Kdybych dala jen na rady lékařů, kdo ví, jak by na tom mladší byla zdravotně dnes. Po opakovaných zánětech uší jsem nasadila bezmléčnou dietu, i když na ORL i dětská mi tvrdili, že mlékem to určitě není. A po zahájení diety najednou ani jeden zánět, i když rýmu měla několikrát. Takže já už nevěřím všemu, co mi lékaři říkají.