Musím pro dítě dodržovat režim na minutu přesně?
Upřímně mám někdy strach, že ze svého dítěte vychovám horšího člověka jen proto, že nedodržuji režim na minutu přesně. Všude čtu, jak je režim strašně důležitý, jak bez něj dítě nebude umět spát, jíst, fungovat… a já přitom každý den bojuju s realitou. Náš den nejde podle tabulky, jde podle dítěte, a i tak mám večer pocit viny. Když neusne přesně tehdy, jak „má“, jsem nervózní, koukám na hodiny, počítám minuty a místo klidu je doma jen napětí. Dnes jsem ho držela vzhůru, protože ještě nebyl správný čas na spaní, a on se mi zhroutil v náručí únavou. A já měla chuť mlátit hlavou o zeď.
Nejvíc mě vytáčí, že když se rozhlédnu kolem sebe, všechno vypadá tak dokonale. Režimy, plány, přesné časy, rady od odborníků i od maminek, které to prý mají zvládnuté. A já si říkám, co je se mnou špatně, že to takhle nedávám. Když se na to vykašlu a jdu podle pocitu, dítě je klidnější, já jsem méně ve stresu… ale hned mi v hlavě naskočí myšlenka, že mu tím ubližuju. Že mu beru něco důležitého. Že mu kazím budoucnost.
Tak se ptám úplně otevřeně, možná i naštvaně: opravdu z mého dítěte vyroste horší člověk jen proto, že neusíná každý den ve stejnou minutu? Nebo jsme se jen zbláznili z potřeby mít všechno pod kontrolou a zapomněli jsme, že děti jsou živé bytosti, ne rozpis v mobilu?
Nevim,kde jsi na to prisla a nebo jestli jsi zde ten znamy troll 😉 Kazdemu vyhovuje neco jineho a nikdy jsem se s tvym postojem nesetkala. Rezim zavedeny mame,ale ne na minuty jak nekde na vojne,ale takovy priblizny,jako maji dospelaci. Taky chodis preci priblizne ve stejnou dobu spat a v podobnou dobu mas hlad. Takze proste se ridim tim,ze treba kolem osme dam dite spat,kolem poledne mame obed. Ale je to plus minus,podle potreb.
@kristyn86 Myslím že to bude opět ten místní troll.
Ptám se úplně otevřeně - má toto MK zapotřebí? Opravdu nevěřím tomu, že po světě chodí tak "sečtělá" osoba, která ze všeho dokáže vyvodit úplně nesmyslné závěry.
A nemáš řeba trochu ocd nebo nejsi přehnaně puntičkářská? Evidentně jsi a omezuje tě to, tak s tím zkus něco dělat..
Já teda teď mám miminko a ano, dokáže mě rozhodit, že nemáme režim aspoň nějaký, protože ty dny jsou úplný punk a anarchie...ale ani mě nenapadne chtít něco na minutu přesně, možná tak na hodinu přesně už by bylo fajn😅😂
Važ si toho, že jste schopný se jakš takš zajet a vyprdni se na tohle pedantství. Nebo si s tím zajdi třeba na terapii, postačí pár sezení a určitě začneš vnímat věci jinak ( pokud nemáš ocd nebo něco takového).
@anonym_autor Vykašli se na nějaký vynucený režimy, nebo se z toho zblázníš ty i tvoje dítě. Já nikdy na pevný režim nehrála, mám všechno tak nějak plus mínus, a fungujeme výborně.
Ptám se úplně otevřeně - má toto MK zapotřebí? Opravdu nevěřím tomu, že po světě chodí tak "sečtělá" osoba, která ze všeho dokáže vyvodit úplně nesmyslné závěry.
@anonym_065047 A proč ty tu jsi jako anonym?
@anonym_autor Za prvy - z decka vyroste magor, protoze ty ses magor. Za druhy - nestane se vubec nic, protoze ses AI Konikova opicka, co si tu vymysli kraviny, aby rozpoutala diskuzi. Shorte v pekle fakt 😖
Trapný článek od trolla. Měla by ses léčit nebo nemít děti. Dítě spí tehdy, když je unavené, ne podle tvého rozvrhu.
@klokanka31 protože můžu, a to od chvíle, kdy MK sjednotil podmínky pro autory a komentující 😉
No má to ten typický vzorec
@anonym_autor Za prvy - z decka vyroste magor, protoze ty ses magor. Za druhy - nestane se vubec nic, protoze ses AI Konikova opicka, co si tu vymysli kraviny, aby rozpoutala diskuzi. Shorte v pekle fakt 😖
@pilzzee no že ty se vůbec ozýváš🙈🤮🤮🤮.Bože,Ty to vidíš🙈
@anonym_autor Z jaké planety jsi spadla? Kdo tě nutí na minutu přesně držet režim? Ty jako dospělá osoba máš striktní režim pro sebe? Nejsme snad na baterky, nikdy jsem jsem dětem žádný režim nevnucovala, přizpůsobila jsem se jejich potřebám. Částečný režim nastal až se školkou.

Nevim,kde jsi na to prisla a nebo jestli jsi zde ten znamy troll 😉 Kazdemu vyhovuje neco jineho a nikdy jsem se s tvym postojem nesetkala. Rezim zavedeny mame,ale ne na minuty jak nekde na vojne,ale takovy priblizny,jako maji dospelaci. Taky chodis preci priblizne ve stejnou dobu spat a v podobnou dobu mas hlad. Takze proste se ridim tim,ze treba kolem osme dam dite spat,kolem poledne mame obed. Ale je to plus minus,podle potreb.