icon

Může být dítě vyhozeno ze školky?

18. dub 2020

Dobrý den, z důvodu špatné finanční situace a nutnosti pracovat musím dceru umístit do školky ve věku cca 2 roky a 9 měsíců, ředitelka školky má volných míst hodně, nastupovat bude v září. Teď má dcerka 2 roky a 5 měs. cca, a i když se snažím, nic neumí (a dokonce mám pocit, že umět nechce, vadí jí, že se snažím aby jedla sama, vynucuje si krmení, a tak je to se vším, nočník odmítá..). Strašne se bojím, že mi hned první den nebo týden ve školce řeknou, že si ji mám vzít zpátky domů. A já už budu domluvena v práci. Žiju sama v cizím městě, babička je nemocná 400 km daleko, kamarádky na hlídání nemám.

Strana
z5
sasui1
22. dub 2020

Vyjadrila bych se k tomu asi takhle... Kazda z nas dela nejakou praci a vi ze jsou v ni lide dobri ale bohuzel i spatni. Taky muze byt skvely zamestnanec ale muze ho zadeptat pristup vedeni. Je smutnenze ve skolkach jsou "horsi" zamestnanci protoze jim nevznikne manko nebo skoda ale naopak nekomu muzou skodu zpusobit 😔 ale i my jsme mamy ktere jeste maji v sobe tolik ladky k detem ze se chteji starat, vychovavat a vzdelavat i ty vase 💙 takze je fajn si skolku vybirat a dat treba na reference (muzu poradit volit radsi mladsi kolektiv) ale zase taky neni uplne k nam fer nas demonizovat a zbytecne mit z nastupu do skolky a ucitelek (nevim mozna asi?) strach... A kdyz nepujdete do skolky menzy tak fakt necekame ze z nich budou mali velci! Porad to jsou male deti 😉😊💙

ladyhacek
22. dub 2020

S plinkou ti jí nevezmou, zbytek se nějak vyřeší.
Syn šel do školky ve 2,5 letech. Odplenkovala jsem přelom červenec/srpen - lítal po zahradě někdy nahatý, někdy v teplakach. A ve školce bez nehody, ale chodil jen na dopoledne. Po obědě spal doma a na spaní plinu měl

alcar
22. dub 2020

@mourovatakocka ano, rozumely. Vubec nebyl zadny problem. Oni sice roct primo “curat” nebo podobne rict neumeli, ale vzdycky pribehli a drzeli se mezi nohama. A velmi brzy pochopili, ze muzou chodit curat i sami. Jen ty plenky na spani, ale s tim taky ucitelky nemely problem. Pro ne to byl asi mensi problem, nez neustale prevlikat postylky.

priefi
22. dub 2020

Já Tě možná uklidním, nás starší byl podobný případ. Nočník úhlavní nepřítel, jídlo jedině krmit... Pak ze dne na den se vše změnilo. 2,5 měl, když stávkoval a nám se narodilo druhátko a za pár měsíců už to šlo samo. Za mě potřebuje k tomu akorát dospět sama, že to tak chce. Určitě motivuj, zkus nějaké knížky, videa o nočníku. Videa malých dětí, jak samy papáji, nám to pomohlo

novgan
23. dub 2020

@sasui1 tak on viceme rozumi. Ne uplne vsemu ale rozumi. Je to totiz mega vztekloun a nenecha si rict, vysvetlit. Skola prave bere dvouletaky, maji i chuvu.. jsem pripravena na variantu ze ho zapisu a v pripade ze by to proste neslo sni ve skolce, nastoupi az od ledna.

kaja2016
25. dub 2020

@veronikav31 Ale to si prave myslim, ze je tvuj soud bez vlastni zkusenosti. Dite se zdravym apetitem se proste v urcitem veku samo naji, pac drset lzicku se nauci samo, stejne jako malovat, to nemusis 3 lete dite ucit. Ma hlad, chut, nadlabne se. Dite, ktere zdravy apetit nema ma nejakej problem, budto v hlave a nebo v tele. Jina varianta podle me nemuze bejt. To mas jako 4 lete dite na plenach. Jasne, muzes si k tomu dopomoct, ze dite budes furt krmit, ale myslis, ze to je delano z pohodlnosti? To je dost opruz krmit dite, nemyslis? Ja nevim, nejsem expert na vyvojovou psychologii, ale co mam par deti kolem, tak proste maj normalni chut k jidlu a kdyz pred ne postavis talir s lzici, tak se najedej. Nikdo je to neucil, proste maj hlad. Nerikam ve dvou letech, ale ve ctyrech neznam fakt nikoho, kdo by krmil baculate dite. Hubene to jo, tem strkaj do tlamy, ale tam zkratka jde o neco jineho no.

veronikav31
25. dub 2020

@kaja2016 syn je dost hubený,jde totálně mimo tabulky,už byl na krvi,na neurologii,nikde žádný problém.postavim před dej jídlo a nají se,když hlad nemá,tak jíst nechce, nekrmíme ho.mimo jídlo nedostává žádné mlsky,ani během dne nic neuzdibuje,ani se necpe v průběhu dne,jinak by nejedl nic.jo a jsou mu 2 roky...od 1 roku ho nekrmim.takze tak to máme u nás

lucka662006
25. dub 2020

Do naší státní školky berou děti i s plínkama, dokrmují, dávají napít, samozřejmě oblékají. Až mě to někdy štve, protože na ostatní děti pak nemají učitelky vůbec čas. Nemůžou Ti ji vrátit, pokud nejí nebo nepije nebo se sama neobléká. S těmi plínkami by mohli.

kaja2016
25. dub 2020

@veronikav31 No a to souvisi s dotazem jak, ze tve dite dobre ji?🙂 Ver tomu, ze existuji deti, ktere maji stejny pristup jako to tve a prezto neji. Jejich matky nedelaji o nic hure nez ty. Ja si taky nekdy myslim, jak kdyz je to moje dite tak bezvadny, ze to je moje zasluha, ale ono vetsinou houbelec😀

markves83
25. dub 2020

Hm tak to Vam asi neco napisu dcera vice jak pul roku byla bez nehod od nastupu do skolky se asi 2 mesice jednou tydne pocurala jednou dokonce i na koberec a to nastupovala ve 3 a ctvrt snazila jsem se to dceri co nejvice vysvetlit ale bylo to dost z nachlazeni takze jak se pocurala nechala jsem ji doma to jsem jeste nechodila do prace Co se tyce jidla tak to byla dost katastrofa ale ve skolce uplne v pohode horsi donutit jist doma

pavcatko
26. dub 2020

Dcerka byla u zápisu ve státní MŠ s plenkou. Ředitelka o tom věděla a brala to v pohodě, stejně tak to, že vůbec nejí.. Do záři byla dcerka bez plen ale stále nejedla, oblékání drhlo... Během září se díky skvělým ucitelkam rozjedla... Ja bych se prostě domluvila s ředitelkou, prostě napsat email...

veronikav31
26. dub 2020

@kaja2016 moje dítě není bezvadný,ani to není moje zásluha.jen ho prostě nechávám být,nebudu ho krmit,když nechce.mam i kamarádku co má dceru nejedlika a nekrmí,dá jí na stůl jídlo a buď ho sní nebo ne,byla z ní psychicky hotová,že skoro nic nejí a víš co je zvláštní?pred měsícem mi poslala fotku jak malá sedí u stolu a sama jí...tak na co krmit??dítě se neutrapi dobrovolně k smrti,je to půd sebezáchovy.jinak ve školce většina dětí jí,ale taky to není pravidlo.pokud dítě na školku není připraveno,tak se můžou rodiče stavět na hlavu a stejně to nejde

mourovatakocka
26. dub 2020

@veronikav31 Tak prima, názor supermatky už všechny známe.

veronikav31
26. dub 2020

@mourovatakocka nejsem supermatka. Ale sama moc dobře vím, že nemá smysl jídlo lámat přes koleno. Sama jsem byla jako dítě nejedlík,naši i prarodiče ze mě byly na mrtvici,ale nikdo mě necpal jako husu...kdyby mě někdo krmil,tak se akorát tak zbliju.jedla jsem jak jsem chtěla,když jsem měla hlad, byla jsem schopná jíst jídlo třeba hodinu,dvě.takže chápu ty děti co nejedí. ve školce a ve škole a pak i v práci jsem jedla normálně,ale doma zase svým způsobem a to mi zůstalo doteď

veronikav31
26. dub 2020

@mourovatakocka no,vás asi rodiče vykrmují jak husy,že máte takové názory,že?když dítě nejí,tak neumře,zvlášť když je už větší.a ukažte mi supermatku,já se mezi ní rozhodně neřadím,ale naslouchám dítěti.když se děti vykrmují od rána do večera tak se nelze divit,že pořádně nechce jíst.(tohle dělá tchýně,že pokaždé děckám něco cpe,nic nedělají než se od rána do večera něčím živí,ale pak taky ten oběd vypadá tak jak vypadá)

mourovatakocka
26. dub 2020

@veronikav31 Ale no tak, já vím, že jsi dokonalá a přesně víš, co se u každého doma děje. Jo a i co se dělo za našeho dětství 😉

veronikav31
26. dub 2020

@mourovatakocka jo?tak mi to prijed říct,že jsem dokonalá.to se bude dobře poslouchat😀.nevím co se u každého děje,ale vím co se děje u mých kamarádek,u me a hodně známých.na to dokrmování jsem se ptala tak vím co se dělo u našich.jestli mě chcete něco sdělit,tak do SZ.dám si na vaše zdraví dneska panáka nebo pivo,dobře se poslouchá jak jsem dokonalá 😁

veronikav31
26. dub 2020

@mourovatakocka osobní spory řešme přes SZ a ne tady.tazatelce se dostalo dost rad a naše výměna názorů ji nezajímá. A ano,děkuji za zeptani,máme se s rodinou dobře,jsme zdraví a dcerka už se těší do školky. Ahoj u sz

mourovatakocka
Autor odpověď smazal
alcar
26. dub 2020

@veronikav31 “ ve školce a ve škole a pak i v práci jsem jedla normálně,ale doma zase svým způsobem a to mi zůstalo doteď”. Tak tedy nevim, jestli zrovna tvi rodice meli ten dokonaly pristup jak tu prezentujes. Asi nebudes mit zrovna zdrave stravovaci navyky. 😃

veronikav31
26. dub 2020

@alcar právě,že zdravé návyky mám (ve školce,škole i v práci jsem měla malo času na jídlo,snědla jsem málo za malý čas),doma mám na jídlo víc času.a stravovaci návyky mám dobrý,jen si ráda jídlo vychutnavam.kdybych měla špatné stravovací návyky,tak bych nemohla sportovat,měla bych o 30kg víc než mám,přezirala bych se,jedla bych nezdravě-smazene, tučné apd. A tyhle vaše věty byste měla říct mému trenérovi z posilovny...

alcar
26. dub 2020

@veronikav31 😂🤦‍♀️

veronikav31
26. dub 2020

@alcar copak?jim dobře a že jim pomaleji a nepreziram se neznamená,že mám špatné stravovací návyky.ba naopak, jíme ryby,maso,dcera s tímto nemá ve školce problémy

veronikav31
26. dub 2020

@alcar jinak můžu poskytnout kontakt na trenéra v posilovně,je super, vysvětlí, pomůže.zna i problémy s dětmi.a taktéž prosím o psani SZ.tady nikoho naše domluva nezajímá. Děkuji a ahoj u sz😀

alcar
26. dub 2020

@veronikav31 hele, bez radsi strcit hlavu do pisku. Udelas lip. 😉

veronikav31
26. dub 2020

@alcar nemam důvod,hlavu někam si spíš strč ty.jdeme si napsat sz,tady nikoho naše diskuze nezajímá,tohle jde mimo tazatelku.ty udělej líp když se budeš starat o sebe a ne o mě a moje jídlo,nevíš o jídle nic.

alcar
26. dub 2020

Jezis, tady nekomu leze neco na mozek. 🤦‍♀️😃

@veronikav31 sorry, ale na tve urputne zpravy ti fakt odpovidat nebudu. Mam lepsi veci na praci.

veronikav31
26. dub 2020

@alcar odpovědět na to co jíš a co dneska vaříš je problém?? To asi jen tvůj než můj😁 jo a zprávy byly dvě,tak jaké moje urputné? Chtěla jsem inspiraci na vaření a to je problém, nechceš se pochlubit?

alcar
26. dub 2020

@veronikav31 nechci a jako problem to nevnimam. Zato tve TŘI nesmyslne zpravy uz jsou pro me spam. Sorry 🤷‍♀️

alcar
Autor odpověď smazal
Strana
z5