icon

Může být dítě vyhozeno ze školky?

18. dub 2020

Dobrý den, z důvodu špatné finanční situace a nutnosti pracovat musím dceru umístit do školky ve věku cca 2 roky a 9 měsíců, ředitelka školky má volných míst hodně, nastupovat bude v září. Teď má dcerka 2 roky a 5 měs. cca, a i když se snažím, nic neumí (a dokonce mám pocit, že umět nechce, vadí jí, že se snažím aby jedla sama, vynucuje si krmení, a tak je to se vším, nočník odmítá..). Strašne se bojím, že mi hned první den nebo týden ve školce řeknou, že si ji mám vzít zpátky domů. A já už budu domluvena v práci. Žiju sama v cizím městě, babička je nemocná 400 km daleko, kamarádky na hlídání nemám.

Strana
z5
veronikav31
26. dub 2020

@alcar nechceš,tak proč mě soudis??ty víš o mém jídle kulový a budeš tady něco vykládat.klidne ty TŘI zprávy sem dej ať si každý udělá svůj názor,že jsem chtěla vědět co vaříš a jak se máš. To jsou spamy?? No,je vidět co jsi a že jsem tě nazvala slepicí,za tím si stojím.ty strkas hlavu do písku,tak ji jej hodně hluboko

kaja2016
27. dub 2020

@veronikav31 Promin, me tve reakce tez prijdou urputne. Do situace matka dite nekoho jineho videt opravdu nemuzes a jak jsem psala, tez jsem mela obdobi, ze jsem vedela vsechno za vsechny a to je zkratka slepa ulicka. Uvidis, ze se ti v zivote stane situace, kdy najednou tvuj universalni nazor nebude fungovat a budes si muset priznat, ze veci nejsou cernobile. Jak jsem psala, vetsina deti se udajne casem sama rozji, ja osobne nevidim nic spatnyho na tom nejedlika dokrmit, kdyz to pomuze k aktualnimu vyssimu prijmu zivin v dobe vyvoje ( kdy je fakt lepsi aby dite neco snedlo za kazdou cenu, protoze se buduje zaklad telesne konstituce do celeho dalsiho zivota) a u nas treba to opravdu neblokuje to, aby se dcera pak najedla sama ve chvili, kdy ma z nejakeho me nepochopitelneho duvodu lepsi chut k jidlu, treba vcera jsem si na tuhle diskuzi vzpomnela, kdyz jedla, jak protrzena. Vem to jako taky zkusenost a vic uz bych o tom nediskutovala.-)

veronikav31
27. dub 2020

@kaja2016 já o tom nediskutuji. Mě spíš zarazilo to,že mě někdo napadá z toho, že jím osobně já špatně. proto jsem chtěla aby mě ta dotyčná napsala co vaří ona do sz.víc v tom nebylo. ona mě napadla první,já se bránila. A fakt sorry,ale nenechám si napadání líbit, kvůli tomu,že někdo není schopen napsat co vaří doma.A ostatně si myslím, že třeba napíše něco co se dlouho nevařilo a co by mohlo doma chutnat. Na tom není nic špatného, někomu chutná krupicová kaše k snídani nebo jen rohlík s máslem, někdo to nejí,ale může se to zkusit dětem. jde i o inspiraci, já taky spoustu věcí,kombinací doma nevařím, ale mohla bych to zkusit a buď se to ujme nebo ne, ale jde o to zkusit to.

orisek56
27. dub 2020

Necetla jsem vsechny komenty. Ale mam jeden detailni dotaz, pac ja to nevim. Jak je to ve skolce, kdyz si dite odbyde svou potrebu a potrebuje utrit zadecek. To uz samo musi umet, nebo to delaji ucitelky? Tohle me zajima, takovy detail

majsina
27. dub 2020

@orisek56 učitelky 🙂

alcar
27. dub 2020

@veronikav31 Veroniko, zameť si před svým prahem a pak poučuj ostatní, jak to mají dělat.
Ty jsi s napadáním začala a když ti někdo řekne, jak to u tebe vlastně je, tak začneš kopat. No...pravda se blbě čte a tady to padlo asi přímo na kuří voko.

mourovatakocka
27. dub 2020

@orisek56
@majsina
Holky děkuju za dotaz a odpověď, taky jsem si s tím lámala hlavu 🙈

alcar
27. dub 2020

@mourovatakocka no, je pravda, ze to maji delat ucitelky. Ale celkem bezne se stava, ze dite jde na zachod v nestrezenem okamziku, tam se vykadi, pokusi se utrit samo a ty ucitelky o tom ani nevi. 😃 Dcera to tak ve svych skolkovych pocatcich delala. Nikomu nerekla, ze kadila a pak zbytek dne chodila v pokadenych spodarech. 😃

veronikav31
27. dub 2020

@alcar já přes svým prahem zameteno mám. Sorry,ale ty jsi mě napadla jako první.takze laskavě se už do toho neplet. Děkuji. A já nemám problém napsat jak to u nás vypadá s jídlem,co vařím atd-na rozdíl od tebe. Já nemám problém podívat se a inspirovat co ostatní vaří. Ty jsi napsala jako první,že mám strčit hlavu do písku. Takže laskavě mlč a neplet se už do toho.a já kuří oko nemám. Díky za snahu,ale už se do toho laskavě opravdu neplet.

mourovatakocka
27. dub 2020

@alcar Hele ticho tam, to jsem slyšet nechtěla 🙈😂 Ona se mi dcera stejně asi do školky nedostane, ale teda fuj 😂 I když asi lepší než bobek v kalhotkách 🤔

alcar
27. dub 2020

@veronikav31 muzu se plest do ceho chci. Je to diskuze. Spis uz ty toho nech a smir ses tim, ze o tvoje nevyzadane rady (ani inspirace k vareni a jmena tvych treneru) tady nikdo nestoji.

alcar
27. dub 2020

@mourovatakocka to byla celkem prdel no. 🙈😃 Ale vysvetlovali jsme a celkem rychle pochopila, ze kdyz se vytentuje, tak to musi proste nahlasit. Ale moje kamoska mela vetsi problem s dcerou. Ta se regulerne posravala a byla schopna to mit v gatkach klidne cely den. 😃 A pak ucitelky furt chodily a cuchaly, ktere z deti ma v gatich bobek.

veronikav31
Odpověď byla odstraněná
alcar
Odpověď byla odstraněná
betelgeuzz
Odpověď byla odstraněná
orisek56
27. dub 2020

@alcar no u jedny maminky se dite vykadilo uprostred mistnosti na koberec. Proto se ptam..... Protoze to se asi jinak ucitelky pekne nalitaji, ja nevim kolik decek, kazde chce kazdou chvili na zachod...

orisek56
27. dub 2020

@mourovatakocka rado se stalo 😀 me se vetsinou v hlave honi zajimave dotazy. Ale to s tim bobkem me vrtalo hlavou porad, protoze dcera uz bezne chodi na zachod, ale zadek ji vytiram smz ja, tak jsem se lekla, ze musi umet i to.

alcar
27. dub 2020

@orisek56 ony podle me chodi s detma jen ze zacatku. Teda aspon vim, ze s myma klukama ze zacatku na ten zachod chodily. Ale jak uz potom vidi, ze to dite zvlada, tak uz s nima nechodi. A to same, az se nauci ditko oznamovat, ze udelalo bobek, tak uz je tak nekontroluji. Ale to se neboj, ty ucitelky tohle velice brzo okoukaji, ktere dite to zvladne a ktere ne. A u tech malinkych a novych ditek se urcite na tohle zameruji. Ale jako stane se, to urcite.

veronikav31
Odpověď byla odstraněná
veronikav31
Odpověď byla odstraněná
Modrý koník
Odpověď byla odstraněná
orisek56
29. dub 2020

@alcar uvidime, kazdopadne diky za info. No mala si na zachod rekne, ale obcas ji to taky ujede. Jinak ja zvazuji dat holku do skolky asi az na predskolni rok. Jo a jeste dotaz, musi nutne dite do spadove skolky? Nemuze jinam? Jaka jsou kriteria? Me se bohuzel z urcitych skutecnosti dceeu do spadove davat nechce.. M

alcar
29. dub 2020

@orisek56 Tak to si ted uplne nejsem jista, ale vim, ze se u zapisu kazdopadne ubiraji body, kdyz nema dite trvale bydliste v miste skolky. Snad tedy nekecam, nevim, jestli se neco nezmenilo. Vim, ze tady do nasi skolky chodi i deti z okolnich vesnic (obci). Ale nase mesto je obec s rozsirenou pusobnosti, tak nevim, jestli to nema na to nejaky vliv.

mourovatakocka
29. dub 2020

@sasui1 Prosím pěkně, můžu do SZ rychlý dotaz ohledně školky? Nechci tě s tím otravovat bez varování 🙂

sasui1
29. dub 2020

Varovani prijato. 🤣

orisek56
29. dub 2020

@alcar aha ju doky, uvidim. My tu zas tech vesnickych skolek okolo mame docela dost, tak uvidime

hafika
29. dub 2020

@orisek56 Může jít určitě jinam, ale přednost při přijímání mají spádové děti.

orisek56
30. dub 2020

@hafika to je mi jasne, uvidim

priefi
30. dub 2020

@orisek56 na přihlášce bývá bodové ohodnocení, na naši je třeba toto
10b dítě 5 let a spádová oblast
9b dítě 5 let mimospadova oblast
8b dítě 4 roky spádová oblast
7b dítě 3 roky spádová oblast
6b dítě jehož sourozenci již do této příspěvkové organizace (MŠ a ZŠ) chodí
5b dítě zaměstnance